Lockande

Lockande


Sängen här kommer jag!
Jag orkar inte mer. Behöver sömn. Äntligen ska min kropp få sova mer än fem timmar. Bara tandborstningen kvar.

Min födelsedag!

Min födelsedag!


Det är den 29 april 2008 och jag är nu 22 år!
Kom i säng halv fyra i morse. Faster och vänner ringde efter varandra och pratade och pratade.
Nu är det brådis efter fjärde natten med bara några få timmars sömn. Ska vara på stortorget om en timma och bli intervjuad av Linköpings Universitets ekonomtidning. Hoppas inte det tar 3 timmar som hon varnat för. Jag har mat att laga och en lägenhet att städa, fest vankas ju för 17!

Jag lever i en dröm!

Jag lever i en dröm!


Jag ska börja med att poängtera min trötthet. Jag är trött. Såå trött!
Hemma i Lund efter en ljuvlig helg med äldsta väninnan miss Dramaqueen Jenny.
Bussresan gick oväntat bra då jag träffade en kompis kompis som visade sig ha diabetes (som min syster fick för ett år sedan). Helt plötsligt blev hon dålig utan att ha planerat detta. Som tur var hade den potentiella argbiggan Johanna en banan i väskan (och två leverpastejsmackor) som hon kunde tänka sig att offra för att leva upp till Einhorns visdomsord. Jag kan konsten att vara snäll minsann!
I Jönköping väntade en enastående middag bestående av rotfrukter och grönsaker i ugn med lax och turkisk youghurt med vitlök. Till detta rött vin med ost och vindruvor till kvällssnacket som höll på till tidig morgon.

Frukost, rosa smoothie och kaffe tillsammans med djupt tjatter om religion och politik, i några timmar. Sen var vi ju tvungna att ta oss ner på stan för att se shoppingstråken. Hängde på apoteket alldeles för länge drömmandes om aprikosa krämer, omega 3 piller och SB12.

Att som Jenny och Johanna gå på stan, innebär inte en liten tur i söndagstakt. Här snackar vi en gång i 110 och argument hit och dit, värre än Silberskys, för varför eller därför inte.
Fattigare insåg vi att butikerna höll på att stänga. När det primära behovet inte kunde stillas kände vi av det sekundära, mindre viktiga, hungern. Klockan fem satte vi oss på en uteservering mitt i solen i solisar och drack öl och ett kilo nachos.
Fnittrandes skuttade vi sen vidare mot Sveriges längsta bänk och ett hav av skillor med världens roligaste fotoserie som resultat.

Klädprovning hemma med kameran i högsta hugg. Räkor och vitt vin till middag med Jennys egna dipsåser till. Iväg ett antal klädbyten och timmar senare. Förfesten blev förlusten dock vann vi en massa skratt.

Vi var jävligt snygga, men tyvärr stämde fin får lida pin. Våra fötter domnade och blödde på väg ut. Vi hade stapplat omkring hemma i onödan i en timma. Varför vet vi inte.

Dans och efterfest med utbytesstudenter som alla säger samma sak om oss svenskar. Vi är bra konstiga. Ganska otrevliga och sprittokiga. Jag säger bara kylan. Idag i solen
blev alla så mycket vackrare och glada.
På väg till lägenheten och sängen plockade jag påskliljor som jag lovat mig själv att någon gång göra någon natt. Då var det avprickat på listan.

Efter några timmars sömn var det dags för brunch hos den blivande designern Alex. Det bjöds på scones, muffins, bacon och scrambled eggs. Perfekt helt enkelt!

16 kronor lättare plånbok och vi befann oss i Jönköpings köpcentrum till stängning. På vägen hem tog jag mod till mig och plankade (för J är det inga problem, hon är van, har hållt på hela livet med fiffel). Nu har hon lärt mig.

Kändispizza till middag på balkongen i solnedgången. Mycket känslor och lite sång.

I soffan med pepparmyntste och godis tittandes på två filmer. En kass (Martina Haags Underbar och älskad av alla) och en som blivit en av min favoriter (priceless med Amelie från Monmartre bruden).

Lunch där Jenny pluggar och sen tåget hem genom alla vitsippor i skogen.

Efter 4 timmars nomineringstjafs är jag äntligen redaktionschef till hösten.

En underbar helg helt enkelt!

Redaktionschef, moi!

Redaktionschef, jag!


I väntan på helgen och en lååång bussfärd

I väntan på helgen och en lååång bussfärd


Nu har jag packat smart och snyggt! Det ska gås promenader, drickas vin, dansas och shoppas. Jag har målat tånaglarna i färg för första gången det här året.
Tentan är över, bra eller dåligt vet jag inte. Cyklade hem i bara tröjan, så varmt var det! Igår var det kortärmat och barfota i mockasinerna. Fantastiskt!

Nu blev klockan mycket och jag är inte färdig! Och var tar jag bussen ifrån exakt!? Ah! Jag måste skynda mig! Sminket ska ju på också.

Fix och trix

Fix och trix


Detta är uträttat:
-Hämtat hembiljett från Jönköping
-Mitt styre är fastskruvat
-Frimärke till viktiga brevet
-Kollat footlight-jobb. (Hon gillade mig, moi: fd skoansansvarig på ZARA med jävligt snygg sjal, hon tog upp varenda ballerina och höll mot mitt karibiska fynd).
Nu måste jag posta brevet, finputsa CV:t och ta en runda i stadsparken!
Purjo- och potatissoppa till middag?

Sol hela dagen

Sol hela dagen


När jag kl sju cyklade hem från bibblan (sol) var det ännu sol ute så solisarna satt bra på nästippen. Det gjorde de även till lunch på UB-trappan. Bästa lunchen på länge. Dock inte i matväg då kön till micron för att värma maten var för lång för att orka stanna i den och förlora solminuter. Till makron är kön desto kortare. Den ligger mitt framför ögonen och inte lockar den mer för det...

Fortfarande på samma våglängd

Fortfarande på samma våglängd


Vi är som ler och långhalm ännu. Båda bloggar och väljer bilder från samma utekväll. Lustigt. Check this out.. www.jennytengvall.blogg.se

J kommer till J och J

J kommer till J och J


Johanna kommer till Jenny och Jönköping på fredag!!! Med sig har hon två flaskor vin. Ett rött till fredagen då snacket kommer gå med en efterföljande god natts sömn ( jag somnar av rött ). På lördagen blir det potentiell utgång efter vitt, det gör susen. Tydligen har Jenny gin (hon har påpekat det typ femtioelva ggr. Och jag har gin. Johanna jag har gin. Sen har ju jag gin.)Dadida. Tadida.
Ååå vad jag längtar efter lite Jenny-och-Johanna-fnitter!

Tidsbekymmer

Tidsbekymmer


Om nu tiden ska envisas med att gå såå fort kan stressen lindras med stil. En sådan här kanske jag ska köpa uppe i Stockholm.

Perfekt vårklänning

Perfekt vårklänning


Ballerina

Ballerina


Efter att ha kommit till bibblan och hälsat på S och fått bekräftelse på att jag inte såg ut att må bra gick jag hem efter två timmar, varav en spenderats ute i vårvädret ätandes lunch i solen, och blåsten så klart.
Somnade i soffan för att vakna upp varm av solens strålar och gå och lägga mig i sängen och försova mig. Redaktionsmötet hade börjat och jag cyklade dit, i blåsten.
Väl där bjöds det på vanliga mackor och ballerinakakor! Jag tror jag tryckte i mig säkert ett paket, av tre. Amanda sa att man kunde få bröstcancer, då tryckte jag bara i mig ännu mer.
Min tolkning av mitt återommande beteende är min restriktiva uppfostran när det kommer till godsaker. Notera att det endast gäller godsaker.
I helgen i köket på upper east tryckte jag i mig en gurkbit och fick höra att jag såg ut som en varulv då jag åt. Då är det något som är fel. Min relation till mat är nog inte så sund. Eller jo, sund är den. Jag älskar mat! Däremot är den frenetisk. Jag och mat har en mycket speciell relation. Vi är bästa kompisar.

Öppna ögonen

Öppna ögonen


Vill du se ut så här? Skulle inte tro det.

Problem för dagen och alla andra dagar

Problem för dagen och alla andra dagar


Jag har rökare i huset. Inte så trevligt. Snarare förjävligt. Hur kan det få vara ok att förpesta andras tillvaro? De får gärna ta död på sig själva men vi andra som drabbas av de externa effekterna då?
Som de sa på nyheterna, man satsar otroligt mycket pengar på trafikproblemet där ett visst antal dör om året, men rökning där offantligt många fler dör, hur mycket pengar sätts till där?
Nu är det någon som röker på sin balkong och som en jävla konsekvens av detta kan jag inte sitta på min balkong. Fy fan rent ut sagt.
Jag har sagt det förut och jag säger det igen även om det provocerar. Det är osäkra människor som röker. Osäkra och jävligt dumma.

Cosmopolitisk

Cosmopolitisk


Det enda jag läste igår i sängen var Cosmo. Jag la två saker på minnet.
1. Varför man ibland vaknar och oförståeligt inte pallar att gå upp ur sängen. Man känner sig helt slut utan anledning. Vätskebrist. Så jag har druckit massa vatten idag.
2. Börja veckan med att träna första veckodagen. Så jag har tränat!

Under träningen kom jag på det! Folk är kanske inte så fåfänga och dumma som jag trott. För idag var jag nämligen en av de jag själv föraktat.

Jag har alltid tittat snett på de kvinnor som gymnastiserat med smycken. Ok det finns säkert
sådana människor jag föraktar, men här kommer jag med de andras försvar inklusive mitt. Jag tränade i pärlörhängen, stor klocka och guldkedja runt halsen. Det berodde inte på att jag ville vara snygg utan på att jag kom direkt från plugget. Jag hade ingen lust att lägga mina värdesaker bland mitt andra pick och pack så det kunde blivit stulet. Då tränar jag hellre lite försiktigare.
Jag har dock lärt mig att aldrig göra om det. Jag vill kunna träna utan att oroa mig för att något flyger iväg. Och med mitt kontrollehov behöver jag ha så lite konstiga, ovana grejer på mig som möjligt. Jag fingrade på min halskedja varannan sekund.

Se vad man kan deleta fördomar och förakt genom erfarenhet. Man måste testa nya saker som är lite obekväma i början kanske för att öka toleransen i samhället. Blink Blink!

Nu ska jag gå och dricka vatten.

Pluggis eller knäppgök

Pluggis eller knäppgök


Jag går till språk och litteratur centrum för att plugga. Jag går dit med förhoppningen att det ska vara en god studiemiljö. Varje gång är det alltid något som får mig att tappa fokus. Kan inte människor tänka? Jag är för femtioelfte gången känslig men som sagt, vad är det som gör att människor är såå otroligt obetänksamma eller har den här jag-kör-mitt-race-like-it-or-not-stilen? Vad har hänt med osäkerheten hos oss människor som gör att vi tror att alla ser allt vi gör? Ni vet när man nästan snubblar eller som jag cyklar med längsta halsduken i cykelkorgen i blåsiga Lund och den trasslar in sig i hjulet och jag är tvungen att stanna mitt på den trafikerade vägen. Man tror att alla tittar på och hånskrattar åt en. Den känslan borde infinna sig i alla tysta läsesalar. Jag skäms ihjäl när jag snörvlar efter en jobbig cykeltur inne i salen. Då snyter jag mig. Inte inne i salen (som de flesta gör ljudligt) utan utanför.
Idag störde jag mig på det här.
-Folk som gäspar högt. Då kan jag bara säga så här till dessa trötta trötta människor. Käka frukost!
-Folk som har musik i öronen. På vissa hör man allt.
-Folk som sitter med datorer i den TYSTA läsesalen. Knapprandet gör mig tokig.
-Folk som suckar såååå högt för det ämne de läser är sååå jobbigt och de tycker det är sååå avancerat och de måste demonstrera det med att sucka lite då och då. En kille suckade så stort att jag fick en mentolfläkt i ansiktet. Byt kurs säger jag.
-En tjej med ett lååångt halsband med ett stort tungt hjärta. Varje gång hon böjer sig över bänken (ungefär varannan minut dunkar halsbandet i träbordet). Ta av dig dina attiraljer säger jag.

Ni anar inte vilken lust jag får att skriva små lappar med rekommendationer till alla studenter med tips på vad de kan förbättra för allas trivsel.

Tre faktorer som gör det svårt att cykla

Tre faktorer som gör det svårt att cykla


1. Alldeles för kort kjol.
2. Ett styre som jag inte fixat för det kostar 40 spänn!!! Och har lärt mig styra ganska bra nu. Men som en kompis sa. Alternativkostnaden är ganska stor.. Dvs. Om jag ramlar och kanske dör så är 40 spänn ingenting.
3. Det blååååååseeer!!

Hårconfessions

Hårconfessions


Man är
aldrig nöjd. Är man brunett vill man vara blond, är man lång vill man vara kort. Är man smal vill man vara större, är man sprallig vill man ha förmågan att kunna lugna ner sig. Och vice versa och så vidare.
Jag är ganska nöjd med mig själv och har faktiskt så varit i några år nu. Det finns perioder som så klart har varit hemska som med alla andra, men jag har haft turen att ha haft föräldrar som har gett mig villkorslös kärlek och en grundtrygghet som gjort mig ganska så stark i längden. Sen måste jag erkänna att det tyvärr är en väldig bekräftelse när man får/skaffar sig sin första pojkvän. Jag glömde ju mina systrar! De om några har gett mig bra självförtroende. De är så starka (både fysiskt och psykist) som man kan bli. Dock inte när jag utför mina tjuvnyp (också de fysiska och psykiska).

Hemligheten är att acceptera sig själv och göra det bästa av situationen.

Till mig. Jag har fett hår och fet hy. Jag har accepterat och gör det bästa av situationen genom att lyxa till tillvaron med dyra produkter. Aah, hajar ni?

När det gäller håret. Idag var det schampodag. Jag måste tvätta det varannan dag för att det ska vara ok. Men idag kände jag lite på det. Kollade mig i spegeln och log lite fånigt. Jag slapp! Det såg ljuvligt ut!

Hemligheten här är att skölja det på kvällen. Det funkar på mig.

Orange stylingobjekt

Styling


Någon har stört sig på mitt postfack med min orange lapp, tagit sig tid att pilla bort lappen med klister och allt och bytt ut den mot en vit liten fyrkantig där det står samma sak; Fock, ingen reklam. Tack säger jag!

Sängdags

Sängdags


Jag är så trött!!! Somnade nästan framför nip/tuck som förövrigt är så bra men så konstigt. Nu är det tandborstning, sydsvenskan och cosmo. Tvättid i morgon kl sju.

Österlen med en galen tidsoptimist

Österlen med en galen tidsoptimist


Efter ett ha städat UE efter gårdagen som var kul men lite död åkte jag med pappa i hyrbil ut från Lund mot Österlen. Första och enda stopp var Ales stenar. Upp för kullen känner jag att jag börjar bli riktigt kissnödig. Jag håller mig och poserar på bild i ett soligt, varmt Skåne.
Vidare kör vi mot Kivik, Simrishamn, Glimmingehus och en kompis skånelänga. Jag blir erbjuden toa i det fria men jag tackar nej. Genom Blosarp, Tomelilla och Ystad kör vi tillbaka. Dock ej till Lund utan till Sturup eftersom planet går vid en viss tidpunkt. Jag rusar in på toa efter att ha hållt mig i tre timmar medan pappa fixar med bilen. Jag blir ännu en gång erbjuden en chans att ta det bekväma före det mindre komfortabla. Men jag tackar nej. Jag tar inte taxi utan flygbussen tillbaka. Billigare ( även om det inte var jag som betalade ) och milövänligare. Sen gillar jag inte att åka taxi och känna mig tvungen att prata artigt. Sånt kan jag inte säga nej till.
Jag väntar på bussen medan jag tuggar på en Chiquita banana och sörplar på deras nya underbara smoothie med passion och mango smak.

Ännu en gång förundras jag över sammanträffanden. Den här gången glömde jag min ipod på UE. Pappa och jag hämtade den innan vi stack iväg. Och tur var väl det då jag hade något att tänka till när jag satt högt upp i bussen med vitsippor som utsikt! (Det hör till saken att jag inte hade med mig något på utflykten dvs någon väska där allt ligger samlat.)

Nu blir det bästa middagen. Massa olika grönsaker i ugn med turkisk yoghurt och mängder med vitlök och persilja!

Vilken lördag!

Vilken lördag!


På visning i jättefin lägenhet. Bara massa jobbiga tjejer, lite hål i väggen och en dusch som är lite ogenomtänkt. Fantastiskt kök! Där kommer jag ju hänga mycket. Om jag har förstått det rätt så vaknar man också av att ha solen i rummet där man sover (det är en etta).
Sen hände det! Jag gick till Wahlströms och beställde ett par glasögon. För en gångs skull hjälpte min beslutsångest mig. Jag fick ner priset! Egentligen skulle de ha kostat 3800 med båge, glas och behandling. Eftersom jag är student skulle det blivit 3400. Eftersom jag också har den egenskapen av att vara glad, tveksam och en något jobbig kund blev det slutgiltiga priset 3100 kronor. Jag var ju bara tvungen att slå till på Guccibågarna. Då jag är så charmig fick jag helt fritt välja glasögonfodral. Han rekommenderade guld. Det fick bli guld. Inne i butiken serverades det jordgubbar, champagne och annat gott. Jag var alldeles för uppspelt för att norpa åt mig. Jag skulle ha spillt och pratat med mat i mun.
Vidare köpte jag kort att skicka till barnvaktsbarnen och ett kuvert för ansökan om bostadsbidrag.
Till grönsakshandlaren där jag fick cypern-känslor. Det doftade underbart och jag köpte världens största gula lökar.
Din sko hade satt ned priset på mina mockasiner så jag köpte de i svart.
Åhlens lockade också då jag behöver flörtiga fransar till ikväll och min gröna maybelline sviker. Det blev Lancome Virt.
Om en timme är det Upper East och skönt nog är det bara 60 sittande. Kan det bli en skön kväll med mycket provsmak kanske? Jag hoppas på att få stå på min favoritplats, bakom toastapparaten och snacka med alla fullisar.
Nu kaffe i solen på balkongen!

Gårdagens middag, dagens lunch

Gårdagens middag, dagens lunch


Unnar mig pasta efter träning. Såsen görs så här enkelt:
- Fräs hackad lök, tärningar av aubergine, röd avlång paprika, massa vitlök. Vill man ha i morot blir det också gott.
- Krydda med salt , peppar och lite cayenne.
- Häll på matlagningsgrädde, ev vitt vin.
- Låt det puttra.
Grönsaker är gott!

Pillertrillaren

Pillertrillaren


Många tjejer är vi som sagt som knaprar piller för att tex förhindra oönskad graviditet, få större bröst eller slippa perioderna.
Men vad får då detta för konsekvenser förutom en förändrning i kroppen vi faktiskt ännu ej känner till de långsiktiga riktiga skadorna av.
Jo. Som vanligt en påfrestning för naturen som inte har gjort något fel utan får sota för vår livsstil som vi har svårt att ändra.
Här är kretsloppet.
Tjejer knaprar piller
Kissar ut ämnena
Ämnena kommer ut i avloppet
Vidare ut i grundvattnet
Fiskar får i sig ämnena
Ännu större fiskar äter fiskarna med ämnena i
Fiskarna blir sterila
Vi äter fiskarna
Vi blir sterila
Akta er för världen. Den börjar bli riktigt farlig.

Ny rutin

Ny rutin


Läsa morgontidningen i sängen på kvällen. Då har man all tid i världen, nästan.. Jag bläddrar igenom den på morgonen, läser någon enstaka artikel som helst ska uppröra så jag vaknar. Nu blir det ledare, kulturen och opinion.

Nominerad

Nominerad


Jag var på intervju för två veckor sen. Höll låda i 45 minuter. Armarna flaxade, munnen hade diareé och energin flödade. Jag var alldeles för mycket Johanna helt enkelt. Men nu har jag fått det bekräftat. Det fungerar! De vill ha mig som redaktionschef för Lundtan. Dock får jag inte ta ut något i förskott. Jag ska presentera mig för valberedningen dagen före min födelsedag. Sen vet jag med säkerhet ifall jag ska fortsätta vara mig själv eller ändra mig en aning...

Sevärd

Sevärd


Fantastisk film! Annie Hall av Woody Allen. Se den!

Bevis

Bevis


Det kan vara såå snyggt att satsa på riktiga trosor. Finns det något omodernare än string? Aldrig i livet att jag sätter på mig sådana igen. Tänk på den tiden man skämdes om inte hade det alla andra hade.
Varför sätta på sig ännu en faktor som förstör underlivet?
Tjejer förstör för sig själva genom att göra det här där nere:
- Raka sig
- Ha tajta jeans (trycker också ihop bäckenet, det kanske finns en anledning till att kvinnor ska ha kjol på sig)
- Envisas med string och försöka påstå att det är skönare än vanliga
- Det är säkert några som tvättar sig med tvål också

Sluta upp med alla dumheter, gå till närmaste underklädesaffär med en anledning att köpa nya läckra, sköna, rejäla trosor.

(Sen ska vi inte glömma hormonerna vi tillför så snällt genom piller för oönskad tillökning.)

Jag säger bara en sak. Sov i nattlinne och vädra eran tillgång. Själv har jag ett vitt från Dior.

Ska det vara, ska det vara rejält.

Rejält ska det vara


Ok. Inte så stora.

Bästa såpan

Bästa såpan


Jag älskar Debatt ( torsdagar i svt kl 22.00 ). Riktiga intriger i verklgheten, äkta känslor och ärliga utbrott. Smaskigt. I love it!

Bästa scenen ikväll: Moderat till vänsterpartist, båda i profil. Nu avbryter du mig, nu avbryter du mig, nu avbryter du mig. Han lugn, hon som en stucken gris tjattrar på.
Vissa tjejer måste lära sig att vara lugna och sansade och skaffa sig en auktoritär röst. (Jag måste lugna mig, rösten har jag).

Ps: Igår i glasögonbutiken fick jag en trevlig tillsägelse. Lugna dig, andas. Idag frågade han hur träningen gick med tanke på att jag var så speedad igår. Piiinsamt...

Vardagslyx

Vardagslyx


Ett kilo vindruvor för 10 kr i bästa butiken där allt nyttigt är billigt. Kan det bli mer vettigt. Snart kommer också de underbara tågresorna genom Sverige att bli billiga.

När begäret dyker upp

När begäret dyker upp


Köp inte dyr choklad i onödan. Det finns billiga, goda substitut. Ett bra exempel är euroshoppers för bara 5 kr/100 gram. Går väldigt fort att äta upp till en kopp te.

Tjejgöra

Ultimat rosa


Jag älskar att vara tjej. Det finns så mycket roligt man kan hitta på. Vi kan ju både göra killgrejer och tjejgrejer. Stackars killar måste tyvärr hålla sig till sina mansfasoner. Annars blir de andra killarna rädda och beter sig dumt, barnsligt och ibland till och med olagligt. Därför beundrar jag de killar som inte bryr sig om mallen utan gör det de känner för. Som N:s som broderar och lagar stora måltider varje kväll. Broderar!! Hur fantastiskt låter inte det?!

Jag. Jag älskar att måla naglarna. Helst mörklila. Eller knallrosa. När och om man är brun.

Perfekt yta

Perfekta omslaget


Allt är lockande. Till och med innehållet.

Den rätta

Den rätta


Sov länge. Alldeles för länge. Upp 9.25. Hann duscha läsa artikeln om studera.nu och äta jättebra frukost. 2 skivor av limpan gjord på surdeg med leverpastej och gurka. Jag höll mig jättelänge. Precis så som det ska vara!
Jag sminkade mig inte. Det sker en förbättring när det kommer till mitt prioriterande. Jag kom 5 min försent. Ville hellre läsa om konjunkturen så tråkigt var det.
Lunch: Bästa någonsin.
Matvete-durum med avokado och tomat. Kycklingfilé med turkisk yoghurt och pesto.

Kontraproduktiv

Kontraproduktiv


Jag som inte ens har någon att kyssa regelbundet. Måste vara något psykologiskt undermedvetet med alla dessa läppatiraljer som ligger överallt.

Alt 8

Alt 8


Alt 7

Alt 7


Hudfärgade varianten

Alt 6

Alt 6


Alt 5

Alt 5


Alt 4

Alt 4


Alt 3

Alt 3


Alt 2

Alt 2


Alt 1

Alt 1


Överflöd

Överflöd


Jag har klippt sönder min läppkräm jag använder varje kväll. Det finns otroligt mycket kvar man inte vet om som ovan konsument. Jag påminner. Klipp sönder tuberna innan ni slänger dem!
Nu är jag trött på 8 timmars krämen. Jag vill börja använda en av alla mina andra...

Dagen tips!

Dagen tips!


Jag har köpt ett halvfabrikat. Pannkakssmet som pulver. Tillsätt endast vatten. Det funkade rent tekniskt. Smakmässigt var det ok. Lite seg råtta över det hela. Bra söndagssnabbis efter lång lördagkväll. Står man utan ägg och känner suget efter pankisar är det här också super rent ut sagt. Beroende på hur det ligger till med efterfrågan spelar den här påsen olika stor roll. Man kommer att värdesätta den olika vid olika tillfällen.
Betyg: Godkänd. Dock finns det inget som går upp mot riktigt smöriga, sockrade, nygräddade pannkakor!

Störd

Störd


Så här störd blir jag på alla jobbiga människor som är störande i en tyst lässal.
Tjejen bredvid mig idag gjorde allt det här:
-Snurrade sina hårtestar så mitt periferiseende irriterades
-Andades högt och flåsande
-Hade en röd fejk-skinnväska gjord av plast som gnisslade mot bordet när hon rörde vid den. Bör noteras att den hade trätt över gränsen. Var inne på mitt revir.
-Hon snusade. Jag såg hur hon tryckte upp prillan i käften.
-Hon slickade extremt mycket på fingret när hon skulle vända blad i sitt kompendium som också var inne på mitt revir. De sidor hon alltså hade läst låg på min sida.

Jag är medveten om att det är jag som har ett problem och att det BARA är JAG som drabbas. Hur ska jag bli av med det här syndromet?

Dagen, ta inte slut!

Dagen, ta inte slut!


Det har varit alldeles för trevligt och tiden går bara fortare och fortare. Pausknapp någon?

Nattamacka

Nattamacka


Jag längtar lite extra till sommaren då jag precis tagit två nattamackor och två stora koppar te.
Bilden är tagen under ett av alla mina kvällsdopp.
Det finns inget bättre än att ta en simtur/några hopp från bryggan på kvällen när solen håller på att gå ner. Sen går man hem lite frusen, medan man tar livet av några myggor, och äter upp en hel limpa och spelar canasta med tända ljus tillsammans med dem man tycker om. Efter det läser man klart en läskig deckare till tidig morgon. Sen sover man till solens strålar värmer ens ben och det är dags att bada igen.

Rich & Creamy

Rich & Creamy


Jag har köpt en av världens godaste ostar. Mature Cheddar från Wyke Farms. Igår köpte jag knäckebrödet från Ryvita som passar till. Precis som frukostarna i Oxford efter varje morgonpowerwalk.
Idag har jag lärt mig varför det heter breakfast förresten. Det kommer av att man bryter fastan efter nattens sömn. Aldrig tänkt på tidigare.

Vårbalen

Bal=Modeshow


Igår var vårbalen. Började åtta lördag morgon och var i säng sju i för snart 12 timmar sedan. Var alldeles för trött för att vara tillbaka nio i morse med de andra och supa. Kalla mig tråkig eller 55 men varför förstöra en hel dag med att må dåligt och vänta på en cheeseburgare. Nej, jag hade alldeles för kul igår för att riskera att ha mindre roligt idag med gift i min kropp. Ett dygn räcker sen är jag helt slut.

Klänningarna var fantastiska. Åtta stycken tjejer hade likadana. Svensk Damtidning var på plats för att dokumentera och rapportera i skrift och bild.
Jobbade i baren vilket gjorde att tiden flög iväg. Var helt klibbig och klistrig. Mina fötter ska vi inte tala om. Converse är snyggt men inte ergonomiskt rätt.
Under balmiddagen avslöjades den hemliga artisten som det här året var Therese Granqvist. JAG tycker att det var asbra musik. Men så får jag också kritik för min musiksmak. Appropå det så användes min ipod till frukostmötet för att "få igång stämningen". Tänk att man kan bli så nervös när ens musik ska spelas upp och man inte vet vad de ska tycka om Alcazar, Jamiroquai och Mordechai Ben David.
Under artistens framträdande ställde sig alla på stolarna som förväntat och vi ideella arbetare fick som konsekvens av det också vara med under showen då vi måste vakta gästerna, inklusive professorerna som heller inte var höjdrädda utan minst lika dansglada.
Under dygnet blev min mage mindre och mindre glad. Den fick tåla mycket. Vitt bröd, jos, läsk i mängder, lasagne, godis, chips, frukt och kaffe. Allt för att hålla energin på topp. Det lyckades tills baren stängde och adrenalinnivån sjönk. Man var inte lika uppe i varv längre. Allt skulle städas medan fötterna och ryggen värkte. Det kändes som kuddarna mellan ryggkotorna försvunnit då arbetsställningen i baren inte var den bästa med böjd rygg och snabba ryck.
Jag blev långsammare och långsammare ju mer klockan blev dvs från sen kväll till tidig morgon. Min arbetsutbudskurva tog en drastisk vändning från att växa till att stupa.

Cykeln väntade på mig utan lyse då jag ju kom hem som planerat efter tidningsbudet. Jag cyklade hem lycklig och utmattad, som vanligt här i Lund,
förbi Botaniska Trädgården iklädd en magisk slöja av dimma. Ett leende på läpparna kunde inte låta bli att tränga sig på när världen för några minuter var vackrare och roligare än någonsin.

För mycket av det goda

För mycket av det goda


Jag älskar avokado. I förrgår köpte jag två avokador. Idag la jag en på fullkornsmackan med cream cheese och örtsalt till frukost. Efter tre tuggor mådde jag smått illa. Efter fem tuggor tog jag ett stort glas vatten. Efter sju tuggor la jag avokadon som var kvar åt sidan och ersatte den med gurka. Nu har jag slängt avokadon. Den blir ju brun. Vad skulle jag ha gjort? Jag skulle för det första inte ha lagt på en hel avokado, utan en halv. Men hur skulle jag förvarat den andra hälften? Citron skulle ju inte ha hjälpt.
Slutsatsen är att för att optimera avokadoätning vid frukost ska man vara två. Upplevelsen förstörs vid överkonsumtion. Det är som att fira födelsedag varje dag. Det blir lite mycket "räkmackor" i längden.

Ps: I min familj får man lax och räkmackor på sängen till frukost när man fyller år. Ska jag fira mig själv på sängen den 29:e? Konstigt att vara själv på morgonen för första gången. Som tur är ska jag ha tillställning här på eftermiddagen med massa roliga människor.

En ljuvlig dag idag

En ljuvlig dag idag


Jag cyklade huttrandes i klänning och skinnjacka i morse. Jag visste att det skulle bli bra väder så jag trotsade, som jag är så bra på, med hjälp av Alcazars We keep on rockin. Den ska jag ha när jag blir friskisledare (en dröm jag har).
Efter lunch kom solen fram och värmde allas hjärtan och fingrar.
Kastanjeträden är nu ungdomar, vitsipporna är pensionärer och magnolian är bara barn. Det växer så det knakar och varje dag vill man fotografera förändringen i naturen. Nu doftar det vår. Så där tort och lite dammigt av allt grus.
N och jag skippade gästföreläsningen om riksbanken och stack till Espresso House vid stationen för en chai latte i solen som brände. Surret gick om dykarcertifikat, sprutor och underbara/vidriga killar.
Efter det kikade vi in i en dyr affär med underbara kreationer för VIP-människor.

Träning med Malin vid fyra. Gympa stång. Man blir på gott humör så fort man fått upp flåset.
Lyckades vara inne på HM i 20 min utan att handla något. Bra jobbat efter att ha haft en del över armen.

Middag: Köttbullar och ett kg makaroner
Kvällsgöra:Städa, fixa, trixa, plugga, läsa, inte bara gå omkring utan gå och lägga mig i tid!

Nu är det dusch, bus, tv och smoothie!

Stalkers

Stalkers


Då N. och jag skulle skriva arbete idag hade vi annat, mycket roligare saker, för oss. Som tex googla vår lärare. Det här vet vi:
-Han är 32 år
-Adress, födelsedag, gymnasieklass
-Han har facebook
-Han fotograferar (amatör enligt honom själv, proffs enligt oss)
-Han älskar naturen (syns på klädstilen och fotona)
-Han har flickvän men ingen ring

Middag:Korvstroganoff
Tvprogram:Barnmorskorna
Efter att ha sett det vet jag vad jag INTE ska säga när jag föder barn. Shit. Det är så osmickrande!

Vad är en bal i borgen?

Vad är en bal i borgen?


Om inte jäkligt kul att jobba på, förhoppningsvis.. Helt galna arbetstider. Är lite orolig faktiskt. Fast mer glad över att JAG ska jobba, och detta är tack vare Amanda. Kontakter är faktiskt inte så dumt när det gynnar en själv. Jag som alltid har ifrågasatt den förmånen och satt mig på tvären. Fast håll med om att det är lite orättvist? Visserligen är inte livet rättvist. Tyvärr.

Gourmetmiddag

Gourmetmiddag


Jag har firat med en delikat måltid till middag. Köttbullar med makaroner, smör och salt. Finns inget godare efter glädjeträning och lyckoshopping. (Svart linne med massa ryschspets över axlarna, Mavalanagellack Nice och hårmousse).
Blev inga glasögon då jag måste göra en synundersökning (lördag) men då blir det nog de svarta. Jag döör när jag måste välja. Frågar alla vad de tycker. Är det någon som inte håller med så börjar jag om. Jobbigt att vara sådan. När ska jag mogna?

Glasögonorm

Glasögonorm


Här är en bild som motiverar varför jag kan köpa svarta plastbågar. Jag är såklart fortfarande osäker och tvivlar. Finns ju alltid lite grönare gräs på andra sidan. Tex gucciglasögon för dryga tusenlappen på andra sidan Atlanten...

Makro med mervärde

Makro med mervärde


Nu ska jag plugga makro med kärlek! Att kunna fokusera på en sak hjälper.
Det bästa med kunskap är att livet blir lite roligare att leva pga alla aha-upplevelser man får vara med om, främst under a-ekonomi.

Lyckad!

Lyckad!


På grund av min enastående reklamationsförmåga har jag fått godkänt på tentan jag var ett poäng från att klara.
Förtjänt eller inte? Skit samma! Nu jäklar ska livet och plugget komma igång!

Som grädde är för tårtan är min syster för öronen

Som grädde är för tårtan är min syster för öronen


Det klickar och smälter på samma gång. Och "vispar" man för mycket funkar det liksom inte. (Hon är otroligt egen och kör sitt race fullt ut, det finns ingen, ingen, ingen som varken kan sätta sig på henne eller läxa upp henne. Hon vinner på ett eller annat sätt, tyvärr.)
Gå in på www.myspace.com/carinelisabeth och njut! Det är som grädden på moset, lingon till kroppkakan eller varför inte ett glas vatten i solskenet!
Hon har grym potential för ett framtida yrke som artist.
1. Hon har en fantastisk sångröst
2. Bred musiksmak
3. Jordnära ( kan bli en sådan där trevlig sångerska som Håkan är en trevlig sångare )
4. Hon har glugg
Kan det bli bättre?

Närvarande?

Kommer ni ihåg?


Kommer ni ihåg telefonautomaten?
Olika valörer hade olika motiv. Man ringde hem och bad de ringa upp så man sparade markeringar för att kunna köpa refresh för sparpengarna.

Varför ska det bli tillåtet att tala i mobil på flygplan? Hur kan det vara ultimat att kunna bli nådd överallt jämt? Vad är det som gör att vi behöver det? Vi skulle ju må mycket bättre om vi taggade ner lite. Det vet alla. Tänk att ha en tjattrandes sällskapssjuk typ bredvid sig sex timmar över Atlanten. Folk (jag) kommer reta gallfeber på sig själva. Jag kommer koka över.
Jag förstår heller inte folk som svarar när de inte kan prata för tillfället. Så orolig kan den som ringer inte bli. Varför också svara och skratta högt bara för att visa att man har sååå roligt. Svara när du kan föra ett redigt ordentligt samtal.

Att alltid vara nåbar är att alldrig vara riktigt närvarande. Kom ihåg det!

High heels för hela slanten

High heels för hela slanten


Bild: marykateandashleystyle.

Det här är det snyggaste jag sett i precis rätt ögonblick! Jeansen + skorna är i en perfekt kombination. Det andra kan jag vara utan.

Aktivitet

Aktivitet


Foto: Reuters/Alessia Pierdomenico

Tack aktivister! Ni behövs. Dock inte de som sysslar med civil olydnad, terrorism och sabotage.

Personligen är jag så "aktivistisk" att jag röstar på FI och ger pengar till Greenpeace varje månad. Dessa kanske framstår som överdrivna och "bara för mycket" men utan överdrift är det väl ingen som skulle lyssna och ta åt sig?

Bra-flyt-dag

Flyt-dag


Jag har sådant flyt idag. Allt klaffar! Eller rättare sagt. Idag är inte en dålig dag. Jag gör Janssons frestelse till grym musik på högsta volym och grädden räckte precis! Jag slapp späda ut med mjölk. Den kommer bli supergod! En massa smör, grädde och ansjovisspad.

Tog en promenad i morse. Eller förmiddag. Tre varv i parken blir tretusen steg. Nyttig frukost och träning efter det. Gympa stång. Ensam! Har tagit steget utanför min "comfort zone" för andra gången den här veckan. Bra jobb!

Har tittat på lägenheter på hemnet. Finns några fina men de ligger på bottenvåningen och det är lite läskigt. Vill vara högre upp.

Hittat fakta till arbetet om Kinas ekonomiska tillväxt.

Jag tycker att det är bra för att vara söndag. Men jag vet att det är långa vägar från vad jag borde göra... Jag skulle tyvärr behöva plugga skallen av mig...

Killar är som godis

Jävligt gott att smaska på för stunden men fy fan vad man mår illa efteråt!

Pluggstatus

Pluggstatus


Nu har jag det! Jag vet nu att jag pluggar såå mycket bättre då det resulterar i ett konkret resultat. Då jag får slipa, fixa och trixa med något. När jag framställer något då jobbar jag helt enkelt bäst!
Nu gör jag diagram för hela slanten medan jag dricker koffeinfritt blåbärste som jag tröstshoppade i förrgår.
Varför det går så bra att arbeta är därför jag inte behöver läsa utan kan tänka och jobba samtidigt som jag lyssnar på musik.

Jag har gjort en massa test på nätet som ska säga vad jag ska satsa på att bli. Jag är tydligen mycket social och företagsam. Var kan man ärligt hitta ett "seriöst" test som inte ställer frågan: Skulle du kunna tänka dig att köra taxi?

Om jag skulle vara en glass

Om jag skulle vara en glass


Skulle jag definitivt vara den här!
Ni har hört det förut, bohem chick ni vet. Hallon och jag passar utmärkt också. Väldigt mycket Johanna. Dock när det kommer till glass är det alltid choklad, inga fjantsmaker som hallon och jordgubb. Det ska vara njutning!
Jag känner mig för en gångs skull duktig. Jag gör excelövningar och äter Ben & Jerrys. Var jag tvungen att ta den dyraste glassen? Jag förstår inte hur man lyckas bygga upp ett varumärke att man till och med lyckas få studenter att köpa den dyraste glassen för känslan av ett mervärde. Bra jobb helt enkelt. Fairtrade är de också. Och lite vänster. Supporta, javisst!

Dumburken HAR blivit dummare

Det är så trist. Gry i körslaget är helt enkelt inte bra. För det första. Det ser inte anständigt ut att vara programledare i en minikort klänning. Jäkligt snyggt på fest men inte offentligt i ett underhållningsprogram.
För det andra. Hennes val av ord och saker att säga. Hon låter så omogen och som hon har brist på vettiga saker att säga.
Tacka vet jag Agneta Sjödin och Gunde Svan.

Skillnaden mellan svamp och svamp

Skillnaden mellan svamp och svamp


Det fanns två olika sorters svamp i butiken för samma pris. Vit champignon och skogschampignon. Jag har precis provsmakat för att lära mig skillnaden och kan nu berätta att skogs-ch. smakar lite mer. Den smakar en aningens barr och mossa. Den smakar skog helt enkelt. Jag tror jag ska vitlöksfräsa och lägga på en toast!

Försöka duger inte

Försöka duger inte


Jag skulle inte ha gått upp i morse. Eller? Jo jag skulle ha gått upp tidigare än 10.30. Men radion höll mig kvar.
Var kan man hitta disciplin? Hur skaffar man sig det? Är det genetiskt? Kan det bara dyka upp? Är det en mognadsprocess som med allt annat? Det är saknaden av disciplin som ställer till problem för mig.
Jag hade en jättebra dag schemalagd innan jag gick och la mig, men istället höll drömmarna mig kvar.
Så här löd den, den jag kommer ihåg.
Jag har tittat på ett par Chanelglasögon under en väldigt lång period men tvekar som vanligt. Har nu hittat ett par andra mycket billigare. I drömmen bad optikern mig att lägga de billigare i ett varmt vattenbad över natten för att de skulle passa mig konstigt nog. På morgonen var de helt förstörda. I drömmen konstaterade vi att Chanel var nog bäst.

Jag måste alltså ta och skaffa glasögon nu. Jag kan ju inte plugga. Men jag är helt besatt av att hitta bästa, biligaste. Jag vet att det är omöjligt. Jag klarar inte av val. Blir helt knäpp. Därför är det så bra med stilikoner. Då kan det inte bli fel.

Var en timme på biblioteket och pluggade. Sen somnade jag. Så tråkigt att läsa om penningmängd och multiplikatorer. Jag vill läsa om när man skördar spenat, hur man bäst tillagar den och vilket vin som förhöjer smaken bäst till en spenat och feta-pasta.
När jag ställt cykeln på dess rätta plats innan jag ska gå in på SOL ser jag i periferiren att något vitt faller ner från himlen. Jag tittar upp och ser två duvor. Känner på håret. Kollar på axlarna. Tittar på väskan. En stor vit bajsfläck. På min Louis Vuitton som tur var. Lätt att torka bort. Jag ökade takten in i bibblan fnittrandes. Fortare in på toaletten för en rannsakan. Hoppas inte min väska får fågelinfluensan. Bäst att skaffa sjukförsäkring på den.

Eftermiddagsfika: Köttbullar och kaffe med mycket mjölk.

Reflektion: Jag får en enorm bakiskänsla av att sova för länge.

Förvirring: Herr Ph har hört av sig på facebook. Vill fika som vänner. Jag har tillräckligt många vänner. Jag behöver inga fler. Varför så eager att vara trevlig mot mig. Släpp taget. Jag gillar honom lite mer än bara fika och det borde weirdot ha fattat för länge sen.

Konstaterande: The game of love har alldeles för svåra spelregler för mig. Jag förstår ärligt talat ingenting av det. Manual någon?

Fredag!

Fredag!


ETT poäng från att ha klarat tentan! Jag dööör. Jag och Sara gick på stan och tröstade oss med godis (jag med 8 hg) och fönstershopping.
Jag har hittat min efterlängtade väska. Sen för några år sedan då jag spanade in en citrongul skinnväska på en av Östermalmstorgs medvetna tjejer så har jag letat och drömt. Nu finns den här i mjukt härligt skinn. 3200 kr. Ett brasilianskt märke. Underbart fin!
Middag: Pasta med lövbiff i gräddsås med vitlök och senap.
Om en timma blir det 27 dresses med Sara. Innan dess ska det dammsugas. Måste göra något vettigt idag...
I morgon ska jag försöka gå upp och träna vid nio. Energi behövs för att orka plugga.
Jag har inte berättat om hur vackert det var igår. När jag kom ut från biblioteket duggade det bara en aningens. Jag cyklade genom ett lila hav av skillor och får syn på en gigantisk regnbåge.
Idag var det sol på eftermiddagen. Då förvandlas Lund till ett mini-Stureplan med tillhörande märkesglasögon på alla uteserveringar.

Jag är rik! (Snart)

Jag är rik! (Snart)


Mycket bra besked från skatteverket!
(Liknande klänning finns på ZARA basic.)

Myspys

Myspys


Alla Iittala-ljushållare lyser och tekoppen väntar. Jag borde stänga av datorn och lägga mig och läsa. Klarar jag det? Ja det gör jag! Tror jag. Hoppas jag. Nu är jag såå sugen på godis. I morgon har jag tillåtelse igen!

Sjunde och sista gången (hoppas jag verkligen)

Sjunde och sista gången (hoppas jag verkligen)


Mormonerna har vartit här. Den här gången var det de som babblade i 20 minuter. Jag tror jag måste gå och lägga mig. All min energi försvann då jag bar tvungen att lyssna på en kille som påstod att han kom från Umeå. Det var den konstigaste dialekten jag har hört. Oförståelig helt enkelt! Jag nickade och nickade utan att förstå vad han sa. Ingår grammatiska fel i en dialekt? Nej. Jag skulle inte tro det. Vilken dålig svenska.

Game over

Game over


Det blir inget bröllop på ett belgiskt slott. Tänk att ha fått ha på sig en sådan här. Det mörkgröna sammetsbandet gör allt!

Sex - en mänsklig rättighet?

Sex-en mänsklig rättighet?


Det tål att diskuteras. Men har inte en utrikesminister rätt till ett oskyldigt sexliv? Det är ju inte en Clinton skandal precis.

Status

Status


Punka på cykeln och hemma från föreläsningen.
Palla att gå 45 min istället för att cykla i 15 min. Det blir plugg i bibblan i stället. Powerwalk dit?

Jag fick ett telefonsamtal i natt. Ett fullt sådant. Plus ett lååångt meddelande i röstbrevlådan. Det var så långt att det klipptes av mitt i. Kvart över två kunde jag inte somna om för jag låg och fnittrade med massa energi i kroppen.

Stockholmsplaner

Stockholmsplaner


Det här är en silkesscarf från Svensk Tenn. Den kan man ha runt halsen, i jeansen eller rama in den och ha på väggen!

Jag tänkte komma hem till Stockholm den första maj. Längtar!
Ska genast skriva en to-do-lista!
Spikat:
Kompisar och familjen
Shopping
Promenader med Meja
Ett lass kläder

I valet och kvalet

I valet och kvalet


Näe. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Att en tenta kan få en att vilja slå ner mormonerna som har ringt på min dörr fem gånger nu de fyra senaste dagarna. Fattar de inte? Jag har inte tid att vara religiös. Jag har annat att göra, som att stressa genom
livet! Plugga till en omtenta. Blogga, träna. Allt annat som jag är van vid. Nu får de faktiskt ge sig.

Nu är frågan vad jag ska plugga till hösten. Inte ekonomi. Psykologi? Konstvetenskap? Konsten att flirta?
Något som jag tycker är intressant och inspirerande.
Jag har en massa intressen, men hur ska man välja? En rektor räddar ju inte världen men kan påverka och få andra att rädda världen. Eller tidningsmänniska som skapar ful-kulturell stimulans. Restaurangägare som inte har tid att skaffa familj men som njuter varje sekund av tillfredsställellsen att bli överöst av komplimanger.
What to do?

Så frustrerande

Så frustrerande


Fick ett resultat idag och har en hemsk omtenta nästa lördag.
JO har kritiserat ett sådant här fall tidigare då det var två veckors mellanrum mellan resultat och omtenta. Varför skulle de då inte kritisera det här? Jag kommer ta upp detta med ansvarige och hota med journalistiska påföljder. Lunds Uni är väl måna om sitt rykte kan man hoppas.

Singellyx

Singellyx


Hellre gröt tillsammans än oxfilé ensam.
Nej!
Hellre oxfilé tillsammans än oxfilé ensam.
( Jag har 200 spänn på scan, annars, aldrig! )

När man bor ensam och ofta äter ensam blir det som konsekvens så att man sitter på mattan framför tv:n och glor in i dumburken som får en att misslyckas med matsmältningen. ( Man ska egentligen bara fokusera på ätandet enligt Auryveda. Tror jag... )
Jag har i hungerns hetta ätit direkt ur kastrullen stående i köket drömmandes samtidigt som jag observerar gråsparvarna i trädet utanför fönstret. Varför diska i onödan?
Här ovanför ser ni brickor gjorda så det ska vara bekvämt och stabilt att ha de i knäet framför tv:n. Tänk vad producenterna är bra på att framkalla behov!

Perfect day

Perfect day


Gick upp sju. Holy!
Kaffe. Dusch. Tvättstugan. Nyheter och frukost. Allt i lugn och ro. Tre timmar är inte dumt att ha på morgonen. Då kan man satsa. Det blev omelett, massa kalkonskivor på grövsta brödet, Brämhults jos, te och smoothie. Jag gäspade ingenting på föreläsningen även fast den var såå tråkig.

Idag har jag varit alldels för mycket Johanna-klädd. Missonimönstrad (sicksackig) klänning i blått och grönt. Turkosa naglar. Indianmockasiner. Blå örhängen. Blå jacka. Blå halsduk. Allt i olika nyanser.
Fatta hur jag såg ut på mellanstadiet. Då var till och med trosor och hårband genomtänkt. När jag tänker efter var det så den här gången också...

Förövrigt älskar jag min nya sony ericsson. Jag kan ha Legally Blonde soundtracket Perfect day när någon ringer. Ljuvligt!

Kunskap är makt

Kunskap är makt


Jag har ingen makt.
Jag är expert på att försöka ge mig in i en diskussion för att tro att jag är något och att jag ska ha något att säga. Tyvärr lyckas jag bara halva vägen. Jag har ett hum om golfströmmen och dess effekter och potentiell effekt vid ur-funktin-status. Eller har ni hört det där om navelsträngen och det nyfödda barnet? Beroende på när man klipper navelsträngen spelar stor roll för hur den nyföddes immunförsvar kommer bli. (Har jag för mig...)
Sen kommer den där slutklämmen som får mig att säga: "Eller jag vet inte, jag kommer inte ihåg!"
Jag förlorar trovärdighet. Jag låter osäker och tvivelaktig.
Varför kan min hjärna inte bara suga åt sig allt jag vill för att sedan återberätta. Jag menar, det jag läser och hör om är galet intressant och man hoppas hela världen får ta del av samma info.

Ett tillägg på önskelistan alltså.
En tvättsvampshjärna, tack!

RSS 2.0