Önskelista

Önskelista


Jag fyller år om exakt en månad och vad passar då inte bättre om min egna önskelista!

Mateusfat tex gula mattallrikar och stort turkost ostronfat
Lexingtonlakan/Gantlakan
Presentkort ZARA
Louise Roderer champagne söt
Fina, goda teer
Målargejer: stora dukar, målarfärg, penslar
Röd, stor pepparkvarn från peugeot
Victoria Secret pyjamas
Matprodukter från systrarna Voltaire
Kudde från Svensk Tenn
Färgglad sportbh
ReneeVoltaires kokbok, den är grönprickig Peace, love and food
Mascara Virtuôs Lancome
Bernadotteskålar Margarete i olika små storlekar och färg
Elvisp
Systemkamera
Presentkort på Åhlens så jag kan köpa en rosa KLIPPAN filt för 450 kr

$ är låg, lägsta nivån sedan 1992

Dollarn är låg


Jag drömmer om den här sköna, gröna Marc Jacobs-börsen. Där kan man ha tableter, piller, näsdukar, krämer, plåster och lip balm. Ett litet, snyggt miniapotek är alltid bra att ha med sig!

Jazzy har födelsedag!

Jazzy har födelsedag!


Och i sommar SKA vi fira med rosa champagne ( inte Lanson ) och rosa prinsesstårta!

Gårdagens möte med våren och dess resultat

Gårdagens möte med våren och dess resultat


Igår drog jag och Albin till Malmö. En underskattad stad från min sida. Jag ska inte berätta om alla mina fördomar. De är för många.
Solen sken och det obefintliga ozonskiktet släppte igenom alla strålar och gav mig solsting, fräknar och ett fantastiskt humör!
Butikerna, rabatterna, arkitekturen och restaurangerna var allt över förväntan.

Lunch calzone och korv spanandes Malmös egen maffia i orange Lamborghini.
Shopping på HM, Indiska, HM och Marty ( Ralph Lauren keps ). Varför kan jag inte lära mig att handla några få dyra saker i stället för många billiga? Det är sådan jag vill vara men jag är någon annan. En krims-krams-brud helt enkelt.

Albin som egentligen ska spara sina pengar till NYresan i sommar, kunde inte låta bli ett par mörkt ärtgröna stuprörsjeans. Skitsnyggt till hans vita skor med orange skosnören!

Jag lurades av min kortsiktiga lyckokänslan, av att handla på torget, att köpa massa citrusfrukter till ett högt pris. Men det kanske det är värt när man får njuta för stunden?

Middag på McDonalds skämmandes bredvid Albin som säger till trängandes Malmökids med häng på skarpen.

Väl hemma efter snoppscenario på tåget hade vi bestämt oss för att sätta igång med träningen. Halv nio sågs vi igen efter ett kort besök hemma för ombyte. Jag med bakiskänsla av all sol, lite vätska, mycket intryck och snabb fotgång.
Det var dags för box/boxning/boxing. På med handskar och upp med blå kuddar. Höger, vänster, sydost, sydväst. Hitan och ditan. Såklart kunde jag inte prestera. Jo. En sak. Skratt. Det enda. Mina magmuskler och sinne mådde mycket bättre efter den träningen. När jag hoppade kändes det som att hjärnan låg och skvalpade i huvudet. Jag hade alltså huvudvärk. Riktig sådan.

Slutsats:
Ibland kan det vara värt att komma ut lite även fast man kanske inte orkar. Ofta händer det något kul. I det här fallet var jag på så mycket bättre humör. Rent fysiskt var jag definitivt helt slut. Men min mentala livsglädje, den var på topp!

Konfronterad

Konfronterad


Jag har fikat. Med Ph. I två timmar. Utan några kindpussar. Vi är svenska av oss nu för tiden efter DEN DÄR helgen.
Chailatte och cafe latte på espresso house. Jag betalade. Klarar inte av något annat i sådana situationer. Efter en timmes snack kommer vi in på något som får Ph att höra efter hur det ligger till eftersom jag skickade ett "hur-ligger-det-till-sms" för en vecka sedan.
Han frågar varför JAG removade honom från facebook. Jag? Någonting är inte som det ska. Jag frågade ju mig varför HAN removade mig. Sen frågar han annat och verkar rodna lite och tycka att det är jobbigt.
Jag förstår ingenting. Har han alltså undrat lika mycket som jag? Jag sa att han kunde fråga S ( som han är bekant med som är min vän ) ifall han inte trodde på mig. Då sa han att jag kunde fråga hans vän. Lustigt.
Snurrigt värre.
Nu när det här är löst, hur går man då vidare?

Reflektion

Jag har tänkt medan jag suttit och ätit lunch. Kan mina konservöppnetankar handla om något mycket större egentligen? Är jag en sann perfektionist utan att för den sakens skull vara perfekt? Hur stort kontrollbehov har jag egentligen?
Här kommer ett exempel på något som hände för några veckor sen.

Jag ska laga middag till Lundtan-redaktionen. Jag och Amanda har varit och handlat mat och jag rör i grytorna medan jag fantiserar om hur det ska serveras. När det nästan är färdigt dyker Erik upp och vill också röra lite. Så trevlig och rolig som han är kan jag inte bara säga nej. Man vill liksom ha honom där för man blir på så gott humör av honom. Helt plötsligt gör han en grej som inte var enligt planerna ( han blandar fläsket med grönsakerna som jag har fräst var för sig ) egentligen spelar denna triviala händelse ingen roll, men jag får en sådan chock att jag praktiskt taget skriker till och hoppar jämfota på golvet. Vad håller jag på med? Jag börjar skratta och skämmas. Det här är ju pinsamt. Jag tror och hoppas att jag bad om ursäkt.
Jag, Johanna, snart 22 år gammal, reagerar som en fyraåring som inte får det hon vill ha i julklapp.

Problemet med denna situation var att jag inte styrde över mig själv. Kroppen gjorde som den ville. Det förstår väl vem som helst att man inte självmant ställer sig och hoppar jämfota gapandes bredvid den trevligaste göteborgaren.

Positivt: Jag är medveten om mitt beteende och kan därför göra någonting åt det.
Negativt: Jag har svårt att ändra mitt invanda beteende.

Drömmar om en konservöppnare

På min inköpslista står det bla konservöppnare. Har varit på ICA och förlustat mig, dock ingen öppnare i den slutliga varukorgen. Jag hittade en men den är inte vacker. Så därför frågar jag mig: Varför ska jag köpa den bara för att jag behöver en? Jag kommer använda den ofta och då tycker jag inte att det är för mycket begärt att kräva att den tex kan vara gjord i ett vackert träslag och inte svart plast.
Tänk er ett mörkt oljat träslag som blir vackrare med tiden. En konservöppnare köpt i en annan stad, eller ett annat land.
Min strävan just nu är att allt jag har i min omgivning ska vara köpt och valt med omsorg och med kärlek. Det är inte roligt att bara köpa för nödvändighetens skull. Det ska vara genomtänkt. Därför kan jag ibland fastna i matlivsen då jag blivit olyckligt kär och tänker för mycket.

Nytt liv. Igen...

Nytt liv. Igen...


Till frukost:
Kaffe, te och ett stort glas vatten med äppelcidervinäger för att dämpa sockersuget.
Grövsta, mörkaste brödet med cream cheese, kalkon och massa ruccola. Den bittra salladen är tydligen också bra för sötsuget.
Jag var mätt fram till lunch, då jag faktiskt ännu inte var hungrig.
Till middag gjorde jag potatis och purjolöksoppa som jag som vanligt planerade att äta hälften av men den var alldeles för god för att spara!
Efterrätt: ett paket gröna vindruvor och en stor kopp pepparmyntste.
Jag är proppis om man så säger.

Är helt slut efter en hel dag i skolan. Har jobbat i excel för första gången, på riktigt. Lite pinsamt faktiskt, men jag har lärt mig jättemycket i allfall!

Ska försöka träna i morgon. Vi får se om jag kommer längre än till ICA. Det är min motion. Bära tunga kassar med delikatesser i.

I jesu namn amen

Gick upp halv nio. Lång frukost med mormor inklusive viktiga samtal om hur det egentligen ligger till.
Till kyrkan i klänning och röda lackskor. Jag var den enda i hela kyrkan som inte hade byxor. Jag tycker jeans är alldeles för vanligt, men som mormor sa klokt: Det är sådant man måste strunta i för att folk ska komma till kyrkan. Med andra ord: Vi ska vara glada att de kommer alls.

Jag satt och läste om skärtorsdagen och långfredagen i psalmboken medan alla andra sjöng. Klarade faktiskt av att lyssna samtidigt.

Jag är helt tagen av historien. Det ska bli mitt sommarprojekt, att läsa bibeln. Varför det är speciellt kul är att det är så mycket jag känner igen från det mitt judiska ex lärde mig och det är så mycket jag vill fråga! Även om man kanske inte tror på berättelsen så är det så mycket symboler och underliggande meningar man kan dra lärdom av. Prova! Det är vackert.

Efter gudstjänsten strosade vi på Åhlens som faktiskt var öppet. Efter det föreslog mormor att vi skulle käka lunch på ikea. Jag påstod att det var stängt men vi körde dit för att vara helt säkra. Det blev köttbullar till lunch.

Jag gick därifrån med två isblå filtar, presentsnören och paketpapper i rosa, orange oh lila.

Nu har jag läst svensk damtidning för hela slanten och visat mormor googles bildsökning. Hon har en laptop, digitalkamera och mobil. Hon funderar på att köpa platt-tv. Hon är cool.

Imorgon åker vi till Linköping. Då får jag kånka en massa extra kilo då jag tar med mig mormors gamla klänningar. Har provat och provat. Bra till baler. Fick också en liten vit nätt kappa i Jackie Kennedy stuk med en tillhörande klänning.
Jag sa att jag kommer tillbaka om några år när jag behöver bröllopsoutfits. Det finns många sådana här...

Salve!

Jag glömde berätta om den magnifika känslan att rulla in i en ny stad som denna unionsstad. Att se slottet är mäktigt!
Intressant är det nya konstmuseet, snyggt och deprimerande, läckert vill säga.

På tågresan i eftermiddags var det också speciellt att passera landskapsgränsen skåne-småland. Det var en blå skylt där det stod SKÅNE/SMÅLAND vid en liten å.
Det var en vemodig och spännande på samma gång.
När vi var små, jag och mina syskon, och vi åkte på "biltur" och passerade landskap efter landskap eller ännu bättre land efter land så var det nedräkning. Och NU! åker vi in i Dalarna. Och NU! åker vi in i Österrike. Och NU! åker vi in i Västerbotten. Och NU! åker vi in i Monaco. Världens känsla var det. Det liksom pirrade och man kände sig som ett med världen.

Bästa/värsta minnet var när vi bestämt oss för att åka genom Schweiz och JAG upptäcker att passen gått ut.. Kört var det med den höjdpunkten på europaresan med äventyrliga familjen.
Vale!

Kalmar här är jag!

Jag har precis köpt ett halvt kilo godis med mormor på ICA iklädd stor turkos monclerjacka ( morfars gamla ). Fatta synen! Det är så skönt att vara "gammal" och inte bry sig. Eller det gör jag ju eftersom jag bloggar om det, men det är en viss njutning att sticka ut och våga vara annorlunda.

Tågresan hit var ren underhållning. Bara grejen att vara tvungen att prata med alla för att förstå att tåget tydligen delas i två delar i Alvesta, det ena mot Kalmar. Väl i rätt vagn försökte jag plugga lite men det är svårt att koncentrera sig med två snygga killar mitt emot, en bokstavsunge skrikandes till höger och en ylande, nervös hund bland oss alla. Vilken syn! Ni skulle ha sett!
Bokstavsungen som skriker och blockerar vägen för allt och alla som tror han hjälper hundägaren genom att skrika på hunden och dra den i svansen. Jag kunde inte göra annat än fnittra, det var ren underhållning på hög nivå. För det var gulligt.

Inget ont om bokstavsungar, jag syftar då på tex ADHD, men det är intressant att iaktta dem. De är överenergiska, ömsom "höga" ömsom "låga". Han sketfullständigt i vad hans mamma sa. Höll igång konstant under två timmar.
Samtidigt sitter motsatsen mittemot. En adopterad kinesisk flicka som gömmer sig mellan sin pappas ben och blundar för att hon är så rädd. Säger ingenting, i allafall inte så att vi andra hör. Vilken kontrast till pojken som var jämngammal.

Mormor har bjudit på flott middag. Nu är jag är proppis på mat, vin och mormor-barnbarn/kvinno-tjejsnack!

Såå vacker utan spackel

Såå vacker utan spackel


Idag på förläsningen såg jag en student jag aldrig sett tidigare. Jag hade fel. Henne har jag sett flera gånger, tom pratat med henne. Dock med smink. Den här gången var hon helt omålad. Behöver jag säga att hon var mycket sötare utan?

Frestad?

Signaler


Vad ger man för signaler då man bestämmer sig för att odla en sådan här mustasch?

Glassigt värre

Glassigt värre


En sådan här SKA jag ha.

Vilken färg ska jag välja?

Vilken färg ska jag välja?


Rosa kan inte bli fel, men limegrön är så vårig och sticker ut lite.
Svårt.

Jag har varit i himmelriket

Jag har varit i himmelriket


Och jag kommer komma tillbaka, många gånger. Amanda tipsade om en liten grönsaksbutik som drivs av invandrare. Fan-tas-tisk! Jag strosade och doftade, klämde och drömde. Det här låg i cykelkorgen:
-Morotsjos
-Tabascoliknande sås
-Cashewnötter
-Massa marinerad feta på lösvikt
-Vindolmar på lösvikt
-Fyllda kronärtskockor på lösvikt
-Sallad
-3 kronärtskockor för 10 kr!!!!

Jag är belåten!

Ikväll blir det kronärtskocOR med smör.

Det ringde på dörren...

Det ringde på dörren...


Och jag kunde inte låta bli att öppna...

"Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga (engelska the Church of Jesus Christ of Latter-day Saints) är ett internationellt trossamfund med amerikanskt ursprung.

I dagligt tal kallas kyrkan för mormoner eller mormonkyrkan, men dess medlemmar kallar i regel kyrkan för Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga eller Jesu Kristi kyrka.

Kyrkans medlemsantal uppgår för närvarande till 13 miljoner personer runtom i världen. Kyrkan har funnits i Sverige sedan 1850 och har idag nästan 9 000 medlemmar i 50 församlingar runtom i landet (från Malmö till Luleå). Kyrkans första tempel i Norden invigdes 1985 i Västerhaninge i närheten av Stockholm. Kyrkan har ett hundratal oavlönade missionärer från ett flertal länder vilka verkar i Sverige. Svenska missionärer sänds regelbundet att verka i andra länder. Kyrkan har också hand om en välfärdsverksamhet och hjälper människor i katastrofdrabbade länder med livsmedel, medicin och andra förnödenheter. Enligt kyrkan läggs stark tonvikt på familjelivet, avståndstagande från alkohol och tobak samt tillämpning av goda moraliska principer."

Jag sa på direkten att jag tyvärr inte hade tid ( Gossip Girl väntade ju samt en redaktionschefsansökan ) och ändå så lyckas jag babbla på i 20 minuter!!
Hur lyckas jag?
Nu har jag sagt att jag har ett judiskt ex bla bla att jag är jätteroad av religion bla bla, frågat ifall de har några kurser bla bla, var kyrkan ligger bla bla, frågat hur Gud ser på miljöproblemet osv osv. Det tog aldrig slut. Allt jag ville var att visa att det faktiskt finns goda människor där ute som faktiskt lyssnar och ger människor en chans.
Nu sitter jag här i valet och kvalet två böcker rikare. Ska jag plugga eller läsa på om Jesu Kristi Kyrka. Det är ju faktiskt snart påsk.

Söt middag

Söt middag


Titta fatet!!! Det var ett sådant, eller rättare sagt tre sådana, jag hade, tills stormen tog dem.
Kvällens vegetariska söta middag:
-Potatis
-Morötter
-Aubergine
-Sötpotatis
I ugn med Fritiofsons peppriga olivolja, salt och massa rosmarin.
Jag kunde inte sluta äta, åt upp allt framför Gossip Girl. Sen högg jag in på de sista chokladmuffinsarna framför Starter Wife.

Hämnden är ljuv

Nu har jag satt fast min namnlapp på postfacket. Det ser förskräckligt ut. En orange fyrkantig post it med vita stora klistermärken, man sätter på syltburkar, på sidorna. Hon kommer nog irritera sig den där damen.
Jag vet att jag är barnslig men jag har faktiskt ingen tejp.

Varför ska jag?

Varför ska jag?


Behöva plocka upp efter andra?
Jag står och pratar med en kompis efter föreläsningen vid cyklarna. Jag står vid min cykel bredvid en annans. En tjej ska låsa upp sin cykel bakom min rygg och hon välter cykeln bredvid min.
Hur kommer det sig att JAG plockar upp den och inte HON? Hur komer det sig att jag får ett OJDÅ och inte ett TACK? Hur kommer det sig att mina "plocka upp reflexer" är så betydligt mycket bättre än andras?
Jo, för jag har en sådan jävla bra uppfostran och bra gener!

Fråga

Fråga


Dagens lunch: blodpudding med lingonsylt.
Hur vet man när blodpuddingen är färdigstekt? Den ser ju bränd ut från första början.

Tjuvnyp

Tjuvnyp


Jag kommer hem, ska hämta posten i postfacket och ser att min provisoriska post it lapp där mitt namn står inte sitter på rätt låda. Den har trillat ned och någon björn har satt upp den på någon låda och trott att den gjort mig en tjänst.
Jag öppnar så tyst jag kan den andres låda för att försöka se om posten har kommit. Det har den. Jag ser mitt namn. Jag springer upp till lägenheten vars namn matchar brevlådans och ringer på. En kvinna öppnar. Hon ser väldigt fräsch ut för att vara hemma på dagarna. Jag ber om ursäkt för att jag stör, förklarar ärendet och ber henne låsa upp om hon har tid. Hon säger inte mycket, men jag kan se hur hon börjar sjuda lite smått. Vi går ner i tystnad. Hon låser upp med ihopknipna läppar, sååå irriterad för att hon är tvungen att gå ner tre trappor och upp tre trappor.
Sen händer det. Hon kokar över och istället för att bubbla så säger hon att det kanske är dags att tejpa fast lappen.
Hon har helt rätt. Jag håller med henne. Men varför ska ett tjuvnyp vara det enda jag får av henne. Kunde hon inte förgyllt sin och min dag genom att få ur sig i allafall något mer än det?
Jag är övertygad om att jag avbröt henne mitt i en msn-date eller något. Då förstår jag att hon blev irriterad. Men jag kan ju inte hjälpa att brevbäraren är en inkompetent sådan som inte kan läsa på breven att det står C/O och ett namn!

Godmorgon världen

Godmorgon världen


Om jag kunde skulle jag lägga mig i sängen igen för att stanna där tills världen blir snäll. Jag skulle gå i ide.
Det är bara elände på nyheterna. Mord efter mord och lite vållande till annans död.

Kompisar/Vänner/Bekanta/Nära/Kära/Polare/Själsfränder

Kompisar/Vänner/Bekanta/Nära/Kära/Polare/Själsfränder


Om du inte har några, skaffa dig. Om du har, skaffa dig fler exemplar. Jag menar, ju fler av dem, desto fler bröllop får du ju gå på! Och begravningar så klart.

Beroendeframkallande 3

Beroendeframkallande 3


Kuddar från Svenskt Tenn. Helst ska de vara blommiga.

Beroendeframkallande 2

Beroendeframkallande 2


Beroendeframkallande 1

Beroendeframkallande 1


Ovetandes om dess mirakulösa effekt fastnade jag direkt!

Måndagslycka

Måndagslycka


Vänner, chokladmuffins och snöstorm!
Snygg grön kjol btw.

Outfit: Påskafton

Påskafton


Perfekt att leta påskägg i trädgården i! Eller inte..
Däremot matchar jag påskriset!

Outfit: Långfredag

Långfredagen


Svart med det lilla extra.

Outfit för Skärtorsdagen någon?

Outfit för Skärtorsdagen någon?


Jag pluggar och drar paralleller

Jag pluggar och drar paralleller


BNP fluktuerar kring en långsiktig trend. Konjunkturen utgörs av variationerna kring trenden. (Makroekonomi, Fregert och Jonung 2005)
Min utveckling, och alla andra människors, kan på ett enkelt sätt förklaras på samma sätt.
Trenden lutar uppåt med en svag lutning. Det går lite långsamt men det är i allfall en positiv lutning. Vi har våra dagar, ibland flera. Kanske tom veckor, månader, eller år! Vi blir alltid starkare får varje motgång. Så trenden kanske lutar brantare uppåt efter en lågkonjunktur dvs en kraftig nedgång.
Vet ni förresten när det går som bäst för snaskindustrin? Det är när vi vill unna oss något gott, trösta oss när vi har det lite dåligt, lågkonjunktur. JAG tycker det är intressant! Vad tycker ni?

Mitt hjärta säger dansa men min hjärna säger inte chansa

Mitt hjärta säger dansa men min hjärna säger stopp


Det är alltid så här när jag planerar saker. Det är alltid något som sätter käppar i hjulet. I lördags efter tentan hade jag planerat att pendla mellan Malmö Nation, där jag hade ett sällskap, och Lunds Nation, där två andra sällskap var. Hade ju varit asballt! Men nej. Jag blev sjuk. Eller?
Jag blir så trött på läkare. I flera år nu har jag blivit störtförkyld när våren är på väg. Jag går till husläkaren gör allergitest. Visar negativt men ändå så funkar tabletter, spray och ögondroppar. Hur kommer det sig att det inte visar positivt? I allfall neutralt om inte annat.

Jag tycker testet kan ta ett snack med min sk date som är så jävla neutral som man kan bli. Han kan lära sig av testet, att man säger ja eller nej. Och testet kan få i utbyte att man ibland inte kan ge ett svar. Man får prova sig fram helt enkelt och ge det lite tid.

En Dry Martinis önskan

En Dry Martinis önskan


Och min med för den delen. Tänk att få servera genomskinliga drinkar i coctailglas på en sådan här. Så vackert!

Voffo gör du på dette viset?

Voffo gör du på dette viset?


Frågade rumpnissarna ständigt i Ronja Rövardotter och la huvudet på sne. Fortsätt fråga och ifrågasätta. Det vinner du så mycket på! Men glöm inte att tänka efter lite först

Nytt i musiklistan

Maria Mena. Mer fantastisk än Colbie. De är visserligen snarlika.

Jag är för tusan besegrad!

Det här vääädret!
När jag cyklade till skolan klockan tio var det värsta våren. Plötsligt inne på föreläsningen börjar alla surra och vrida på sig. ( En riktigt bra anledning till att tappa fokus från makron. ) Då snöade det. Som bara den.
Cykelturen hem var mindre rolig i början för att sedan övergå i ett vidrigt prov på uthållighet och tålamod. Jag fick kliva av cykeln ett flertal gånger för att min panna för det första var stelfrusen och jag var tvungen att värma den med min ena kashmirvante och styra med den andra så gott det gick. För det andra går det inte att cykla här när det blåser. Man står helt enkelt still.

Jag var bara tvungen att gå in på hemköp och värma mig (och handla). Tyvärr var jag inte ett dugg sugen eller inspirerad att köpa mat. Mycket konstigt för att vara jag. Jag skyller på min pollenallergi. Jag är såå hängig.

Ska ha middag ikväll för Sofie. Jag måste skärpa mig och vara en trevlig värdinna. Alla tycker i och för sig att jag är en trevlig sådan när jag gör mina chokladkladdmuffins. He He.

Dock måste jag tyvärr bege mig ut i det här förskräckliga vädret för att handla ingredienser senare... Jag döör! Jag vill krypa ner under täcket.

Till lunch nu har jag ätit färsk pasta och använde mig av gårdagens tomatsoppa som sås. Så fiffigt va?! Släng inte maten säger jag bara!

Nytt intresse

Nytt intresse


Jag ska lära mig fotografera!
Astrid, på besök från Stockholm, var här på te och delicatoboll. När solen sakta börjar sjunka tar hon plötsligt fram något otympligt ur sin väska. Det är en kamera. Jag är tvungen att modella osminkad, sjuk, i mjukisar med rinnande näsa. När jag ska hämnas genom att straff-fotografera tillbaka lutar hon sig vant bak i soffan för att vara säker på att fastna. Jag börjar i stället fråga lite om kameran, hur man gör och varför. Jag har ju som sagt kommit till Lund för att lära mig saker. Det är såå kul! En sån enkel grej att ha möjlighet att kunna välja var man ska lägga fokus.
Man kan säga vad man vill om digital, I love it! men i jämförelse med en "riktig" kamera så ter sig digitalbilderna artificiella. Dessa bilder är äkta. Man får ett helt annat ljus. Ett riktigt ljus. Jag ska därför nu göra som mina systerystrar, önska mig en systemkamera i födelsedagspresent och börja plåta.
Astrid och jag konstaterade båda att fotografera är så roligt för att man på ett enkelt och kul sätt kan framställa ett konstverk som det enda det gör är att fånga ett ögonblick av en sekund.
Tänk att verkligheten för en gångs skull kan vara så vacker!

Min mor sa till mig

Min mor sa till mig


- Släng inte maten!
Så jag gör inte det. Kan inte. Vill inte. Får inte.
Så jag har nästan alltid en massa rester. Ofta medvetet. Jag gör storkok. Nu har jag en massa tomatsoppa på spisen. Till middag åt jag det med makaroner som blev över efter lunch. Mättande och gott!

Mamma har lärt mig att lyckas i köket. Att kunna göra en lyxig middag på slattar i kylen. Matfantasin behöver stimulans. Jag fick alltid vara med i köket och dessutom provsmaka. Mysigast av allt var torsdagar när man fick sitta på höga stolen vid spisen och steka pannkakor.

Jag har blivit grym på att städa efter mig också. Jag diskar fort som 17. Putsar spisen innan köttfärssåsen torkar fast då jag får lov att använda mina naglar för att rengöra.
Tänk vad flytta-hemifrån kan göra för ens personlighet. Här finns det ju ingen som går och plockar efter en. Man måste göra allt själv.

Vid närmare eftertanke tror jag att jag skulle behövt flytta hemifrån i tidig ålder. Då hade mycket kunnat undvikas.

Bubbly

Bubbly


Grym låt sjungen av en grym sångerska. Colbie Caillat.

Ultimat start på dagen

Ultimat start på dagen


Hallonsmoothie med havre och linfrön samt Aretha Franklin med Think!

2 minnesvärda saker...

...som skedde under tentan i punktform.

-Fem minuter innan tentan ska börja ställer sig en manlig tentavakt med spikrak arm och handen högt upp i luften ( precis som HH )och skriker LYSTRING!
Det hör till saken att han ser perfekt ordnad ut med skjortan instoppad i byxorna, putsade skor, skärp i matchande färg, håret snaggat, runda plastglasögon OCH stor tysk mustasch.
Förstår ni vad jag menar när en person är perfekt utan att vara perfekt? Allt ligger tillrätta men personen behöver inte vara snygg för det.
Han fortsätter efter det med att gå igenom alla instruktioner. Lite obehagligt var det. Lite onödigt var det också från hans sida.
-När jag väl börjat skriva tentan tittar jag upp och ser en kille/man lite under trettio sitta med halva rumpan bar. Jag ser skåran och skinkor som till råga på allt inte är babylena utan finniga!
Mig spelar det ingen roll egentligen, det var underhållande dock lite ofräscht. Det är inte kul med finnar. Jag vet.
Jag är inte moderat, men jag anser faktiskt att man bör gå till Body Shop och köpa skrubbhandskar och peela lite i duschen i ett sådant läge. Blink Blink.

Trött och sjuk MEN lycklig som bara den!

Trött, sjuk och lycklig


Gårdagen = Fan-tas-tisk! I allfall kvällen. Tentan tog mycket av den lilla energi jag hade så jag hade tänkt skippa kvällen på Lundtan med tidningsarbete men jag cyklade dit i det vackra vädret i allafall. Jag tror faktiskt jag såg en blåsippa. Det var inte den där plastigt lila färgen skillan har utan en djup varm sammetsfärgad liten uppstickare bland lite ris som snart ska brännas och fixa till den sista vårkänslan. Jag älskar att elda! Det låter lite scary att säga så, men det väcker så många minnen från när man var liten. Pappa och mamma som bränner löv och vi barn som samlar ihop fler och lägger på för att sedan försvinna och bygga koja i stället. Jacka vägrade man ha på sig, mössa på sin höjd och stövlar. Jag vill vara barn! Det är så mysigt!! Så tryggt!
Nej jag är väldigt nöjd för tillfället och har så varit sen jag kom ner hit och blivit vuxen på riktigt, nästan...

När vi ändå är inne på minnen, trygghet och lyckorus ska jag fortsätta berätta om gårkvällen.
Väl på redaktionen mådde jag mycket bättre, så klart... Amanda och jag gick till Ica och spenderade som vanligt för mycket pengar på kvällsmat. Vi kom hem med en så kallad varukorg utanför budgetlinjen dock ovanligt nyttomaximerad!
Det blev krämig god carbonara gjord på färsk pasta till middag. Sen föråt vi oss på apelsiner, ballerinakex, surt lösviktsgodis, kopiösa temängder och Maryland Cookies. Jag var proppis som min syster brukade säga när hon var yngre för att reta mormor som påstod att en dam inte är sådan, en dam är belåten. Ja, mormor röstar på moderaterna...

Varför kvällen var så trevlig i sin helhet berodde, enligt mig själv, på att radion var på under hela tiden, P3. Ekot varje timma med endast hemska nyheter och schlager klockan åtta. Jag kan fånigt nog förklara vaför jag trivdes så ypperligt från fem till ett under tiden jag satt där.

Om man inte är uppväxt med radion så förstår man inte, men jag blir så lugn med den på i bakgrunden. Det var så klart inte bara den som gjorde kvällen. Människorna, maten och musiken samt det gemensamma intresset gjorde susen för humöret också men frekvensen var something!

Under hela min uppväxt har min pappa ALLTID haft på radion.
- Sch! Sch! Det är nyheter!
- Tyst nu! Nu börjar det!
- Lyssna nu!
- Inte prata. Jag försöker lyssna.
Var det inte i arbetsrummet eller i bilen mitt i natten i Skåne på väg mot Europa så var det i fjällen på väg mot Kebnekaises topp eller i kanoten på havet på väg mot Kalmar.

Jag tänkte bara poängtera att jag INTE jobbade när jag var där. Jag observerade. Jag måste lära mig datorer. Det är min egna reflektion

Så. Ekots signatur. Det är något speciellt över den.
Det är därför jag har så svårt att gå upp på morgonen! Jag ligger ju och lyssnar på radion. Inte så konstigt att jag ligger kvar och snusar.

Okunskap om visst samboförhållande

Sambo


Jag har precis upptäckt att jag inte längre bor ensam. Jag har två kompisar i lägenheten som kryper omkring i besticklådan och på badrumsgolvet. Den ena heter Silva Silverfisk ( bor i besticklådan 2, 5 lådor upp ). Den andra heter Toby Spiderman och svischar förbi i badrummet när jag minst anar det. Det är helt ok att de parasiterar på mig så länge de inte invaderar vardagsrummet.
Just nu är det lungan!

Redo!

Redo!


Nu är tentan över. Den var faktiskt lättare än vad jag förväntat mig fast den var ändå inte lätt för mig som inte har pluggat så mycket som jag borde...
Här kommer listan på allt som jag ska fixa nu, borde vara färdig med det före skärtorsdagen då jag sticker till Kalmar!!
-Klippa lugg
-Lämna in glasögoninfo till optikern så de kan beställas
-Läsa Sofies Kenya-artikel
-Slå in mammas present
-Maila lista på allt jag vill ha från Stockholm till Linköping
-Påskpresenter?
-Mr Ph. Fixa!!
-Diadem från Sara, jag kommer glömma det annars..
-Bjuda hit S på middag, måndag blir bra
-Mobil Telia
-Schema nästa kurs
-Biljett till Kalmar
-Biljett från Linköping till Lund
-Köpa vit tröja från HM
-Boka tid hos studievägledare
-Fixa styret på cykeln
-Ansöka till hösten
-Kolla boende, köpa lgh?
-Sätta upp gardiner
-Köpa tandtråd
-Reklamera limgröna tofflor
-Reklamera linne på HM
-126 kr matpengar L.
-Maila Carro om påsken
-Städa!!

Vad kan jag hinna med idag?

Nej! Eller Ja... Eller Nej?

Nej! Eller Ja... Eller Nej?


Mina favoritjeans kommer snart inte kunna användas längre! Jag höll alldeles nyss upp de mot solen och ser att tyget är extremtunt på flera ställen. Det enda postiva med denna dåliga nyhet är att jag då MÅSTE köpa nya! Problemet med de jag vill ha ( Acne Hex ) är att 26 är för små och 27 för stora.. Typiskt.

Inte nu helt enkelt

Inte nu helt enkelt


Jag har inte tid att vara sjuk. Jag har ont i halsen som en konsekvens av gårdagens galna cykeltur. Stod still som vanligt pga blåsten samtidigt som det öste ner. Är så trött. Ögonen värker och kroppen gör ont. Har druckit 1,5 liter te med massa honung i, het nudelsoppa och pimplar nu vatten samtidigt som jag kollar föreläsningar.
Det passar liksom inte med tenta i morgon. Kl åtta. På ett ställe jag inte vet var det är. Jag får nog börja cykla i väldans god tid. Troligtvis då det är mörkt.

Klänningen skulle troligtvis fungera som kuckelimuckmedicin då den är varm och skön?

Snart kommer en lista på allt jag ska göra efter tentan! Jag älskar listor!

Spendera nettolönen på netto

Spendera nettolönen på netto


Kände mig som hemma när jag fick hoppa runt lite på friskis på eftermiddagen med S. Det är så kul att titta på människor som har det inom sig, rytmen, som gammal dansare är S grym på dansgolvet. Ska bli spännande att se movesen på lördag...
Efter träningen blev jag rekommenderad NETTO. Väl inne såg jag för första gången en anledning till att sakta in ( inte Natalie Schuermanns skyltfönster men ändå ) det var mat överallt, några kr lägre än i en vanlig matbutik. Keson var det bästa, halva priset. Nu blir det linssoppa med keso på toppen, det kan jag lova! Jag fick behärska mig, eller rättare sagt, jag var tvungen. Jag var ju ensam. I vanliga fall rusar jag runt och petar och tjatar om hur bra det är! Nu gick jag stilla lugnt och fint. Andades och suckade. Sen gick jag sorgsen mot kassan där jag blev ännu sorgligare när jag såg den sorgliga kassörskan. Hon var såå dryg. Jag smäller av! Alla borde gå McDonalds skolan enligt min mening. Det ska mina ättlingar få göra. Musikklass är ett måste också. Hängselbyxor med för den delen!

Glöm inte det viktigaste!

Glöm inte det viktigaste!


Citron i soppan! Det smakar som det bästa jag någonsin lagat! Gudomligt delikat! Jag vet vem jag vill ha på middag, men jag ska inte höra av mig. Av två anledningar; den första bara för att det tillhör spelreglerna och den andra för att jag går runt brun utan solad i korta lila shorts och linne, nyduschad och avsminkad med gult hår!!!

Ny last

Ny last


Nyttigare än chips! Och så gott!
Nu puttar grytan för fullt. Värsta middagen blir det och ännu bättre, fin fin lunch i morgon på SOL!
Det här står på menyn:
Fiskgryta
3 morötter
1 gigantiskt paprika
1 squash
400 g sejfilé
5 stora fasta potatisar
cayenne
timjan
vitlök
buljong
matlagningsgrädde
mjölk

Fräs alla grönsaker och potatis med vitlök.
Häll på vätskan. Krydda. Låt koka upp tills potatis är nästan färdig dvs mjuk och ätbar. Släng i fisken som är i bitar. Puttra i 3-4 min!
Det blir nog gott!

Don´t stop the music

Don´t stop the music


Håll med om att musik blir så mycket bättre när den är på högsta volym! Stackars mina grannar säger jag bara...
Musik ger mig allt! Det går inte att göra någon jämförelse med något annat. Möjligtvis kärlek. Substitut? Icke! Dock komplement. Där har vi det! Någon som INTE håller med?

Dagens känsla

Dagens känsla


Ni fattar grejen...

Dagens prestation

Dagens prestation


Pluggat.
Var där tidigare än någonsin. I morgon ska jag vara där ännu tidigare!

Dagens handling

Dagens handling


Fixat pengar till kontot mitt. Tyvärr fem minuter försent för att ha de till i morgon. Typiskt..
Om ni inte förstår bilden jag valt till inlägget så läs vidare.
Carrie kan inte betala hyran och går till Big som vet hur man hanterar pengar för att få råd. Han skriver ut en check åt henne.

Dagens outfit

Dagens outfit


Såg ut ungefär så här! Med svart långärmad tröja under och svart strumpbyxor och vita converse. Jag vill ha låga converse så jag ser klok ut när jag inte har byxor över.
Jag tänkte att en klänning skulle sitta fint i "vårvädret". Det resulterade tyvärr bara i tutande bilar och frustration när jag cyklade i blåsten.

God Natt!

God Natt!


Nu får det vara nog! Jag hänger alldeles för mycket bakom datorn. Nu ska jag bara hänga en liten stund till ( förläsning om monopol ) för att sen borsta tänderna, sen ska jag försöka sova ( och hoppas på ett fyllesamtal ) blink igen. Nej jag ska drömma om fåglar och storstäder samt PRADAväskor ( kolla bilden )...

Beach 2008, nu börjar det!

Beach 2008, nu börjar det!


Inget illa ment alls. Ni som inte bryr er, skit i det här, men jag tycker faktiskt man har ett visst ansvar på stranden att se ok ut... Blink Blink.
(Jag är alltså inte seriös.)

Eftersom det är min blogg kan jag säga att jag ska sluta äta så mycket godis och börja träna, man kan faktiskt träna själv, även om det känns obehagligt i början.

Helylle

Helylle


Nu är det klart. Jag är en helylletjej. Inte "Sofie helylle" utan "Erik helylle", dvs som gjord för att vara någons flickvän. Visserligen funkar jag alldeles finemang som singel men jag är nog något extra som flickvän.

Nej hörni! Vad jag låter.. Jag tror jag glömt mina älskade spice girls tema; GIRLPOWER!

Fast jag måste ändå påstå att jag kommer bli en utmärkt hustru i framtiden. Det är jag tvärsäker på!

Attityd

Attityd


Ge mig lite av det och motivation samt en jävlar anamma!

Vårkänslor?

Vårkänslor?


Jag kan stolt meddela att jag varit duktig idag. Jag gick upp en timma tidigare än igår. Var på plats 1,5 timma senare. Hade tom samma kläder som igår. Sjukt nog är det helt otroligt gjort av mig.
HAN satt bakom. Det går inte så bra att plugga då.
Jag och Sofie körde som vanligt ( plugg och lunch ) fram till tre sen hände det nya. Vi tog en cykeltur till stationen och shoppade på apoteket. Jag köpte oinspirerande allergitabletter medan S köpte lyxig body lotion. Efter det köpte jag årets första glass, Magnum Colombia och S en nyttig rosa smoothie.
Är det bara jag som lagt märke till att glasspriserna har skjutit i höjden om man så säger! Och inte får vi studenter höjt CSN... Problematiskt är snarare bostadspriserna som gör dito medan vi går med samma ekonomi ( mer om detta kan ni läsa i kommande Lundtan ).
När jag och S satt ute för att njuta av våren började det såklart duggregna och det kom rök från våra munnar. Vi var såå svenska och satt kvar. Är det mars så är det!
Huttrande kom vi tillbaka 45 min senare. Pigga, glada och hungriga på vad nästa sida i kurslitteraturen har att lära oss!

Dagens snygga

Dagens snygga


Det är precis en sådan här jeansskjorta jag letar efter. Om ni hittar en, kontakta mig.

This isn´t about what I want, it´s about what I need

This isn´t about what I want, it´s about what I need


Snart kommer jag messa honom. Man kan väl få vara trevlig och önska lycka till på tentorna?
Nu ska jag göra matsäck till i morgon, röd quinoa med fläskfilé och grönsaker.
Det är verkligen såå bra med egen mat, billigare, godare, trevligare!

När jag blivit vuxen...

När jag blivit vuxen


...och har en inkomst, då ska jag ha en sådan här med mina viktiga papper i. Fast jag tror orange är mer jag. En sådan här, tods och hermes i midjan på tajta jeans. Det är vad jag kallar cool rektor.

Påminnelse

Påminnelse


Min kärlekscoach Sofie påminde mig om rosévinets snara ankomst på allas våra fredagsmiddagar, balkongfilosofi och picnicluncher. Snart är det dags!

The perfect tan

The perfect tan


Man får tyvärr rynkor och en ökad chans till cancer. Något gott för alltid något ont med sig..
Nu har jag BUSat för andra gången. Igår var jag alldeles orange om händerna. På redaktionen tog Amanda tag i ena handen och tittade strängt på mig. Jag tittade på henne. Vi båda visste vad det gällde. Det fanns bara en sak att göra. Gapflabba. Det var en så lustig känsla. Som om man gjort något otillåtet och en förälder kommer på en. Den blicken fick jag. By the way hade redaktionschefen en grym outfit på sig idag. Precis min stil, lite Carrie faktiskt. Svarta indianstövlar i mocka, småblommig kjol (såå trendigt), rosa tröja och jeansjacka. Ultimata våroutfiten om ni undrar.

Smarrigt

Smarrigt


Ja, chokladen är jättegod.

Sova snyggt tack!

Sova snyggt tack!


Nu måste jag gå och lägga mig!
Har en gammal jul VS pyjamas på mig. Vill hellre ha de här söta sovshortsen på mig. Skulle varit utmärkt den natten för några dygn sedan då jag vaknade tre på morgonen helt kallsvettig. Obehagligt.
Förövrigt kan jag inte sluta äta dumle. Tyvärr lärde Amanda mig att kombinera dumle med te. Farligt begär.

Kolla de här tjejerna i lyxförpackning

Kolla de här tjejerna i lyxförpackning


Det finns inga bättre! Vi får se hur Cashmere Maffia (femman) ter sig jämfört med dem.

En värdig man

Jag tycker Stefan Einhorn har så himla rätt när han säger att man ska vara snäll. Det spelar ingen roll ifall du är snäll av egoistiska skäl för din egen vinning. Det blir en god cirkel, alla mår bättre, världen blir trevligare.
Så varför inte? Det är ett vinnande koncept helt enkelt!

Påskplaner

Påskplaner


Planen är denna:
Skärtorsdagen åker jag från Lund till mormor i Kalmar. Faktiskt ett besök i kyrkan på Långfredagen. Bil tillsammans upp till Linköping där moster med familj bor. Förhoppningsvis väntar min familj där så vi kan leta ägg i trädgården tillsammans med hundarna. Jag längtar!
Då är tentan över, jag kan börja om på nytt, läsa Fokus på altanen i solbrillor med en kopp te. Rida på hästarna, gå långa promenader, plocka vårblommor ( blåsippor och vitsippor ), äta gott som alltid, vila och mysa!

Oh La La!

Oh La La!


Choo-Shoes finns på Bicester Village Outlet utanför mitt älskade Oxford!
Någon som vill sticka dit och vårshoppa?

Men för fan!

Är kvinnor ( och män för den delen ) tvungna att dricka alkohol alls när de är gravida? Det är ju pinsamt!
Jag är faktiskt fullständigt seriös när jag menar att man borde införa ett föräldratest vid en önskan om ett kärleksbarn. Tyvärr vet jag att det här är omöjligt.
Hur kan känslan av berusning locka när man har ett litet liv i magen? Sitt egna kött och blod. Varför inte ta det säkra före det osäkra? Det är ju inte så att mamman behöver alkohol för att våga mer. Hon har ju allt på det torra. Man och barn vill säga.
Jag förstår faktiskt inte. Det är sorgligt hur vissa människor håller på.

Chaneltillägg

Tillägg


Här är ännu ett tillägg som gör senapsdimman tjockare...

När man sitter i en lässal som är till för att den ska vara tyst så finns det vissa självklara saker en student bör tänka på. Läs noga.

- Som tjej är det en rättighet att få ha på sig högklackat. Dock inte av plast, skippa skopunkten, om du inte ska på nation förstås. Men när du går till bibblan för att plugga, varför vara såå piffig. Visserligen har jag ingen anledning att bry mig, om det inte så vore för att vissa inte kan gå tyst. Är det svårt att gå på tå? Eller att välja ett par tysta skor ifall man har problem med att visa hänsyn eller i värsta fall att tänka. Jag undrar..
- Det är ännu mer intressant att sitta bredvid någon som anser sig vara så viktig att hon måste bläddra högt. Jag förstår fortfarande inte grejen. Att sucka högt är ännu värre "herregud vad jag pluggar något som är svårt" hör man att hela sucken betyder.

Tjejer. Snälla. Visa upp er på annat sätt. Killar som tjejer ser er utan klackande klackar eller bläddrande block eller stönande suckar.

Jag befinner mig i en senapsgul dimma

Jag befinner mig i en senapsgul dimma


Allt går fel idag.
- Jag tog på mig mina röda lackskor med rosett och bara hasar omkring för att de inte har några räfflor under.
- Jag har inget lock på cykelns bakre däck
- Jag har tappat det mjuka på ena högtalaren till min ipod.
- Värst på hela dagen var ändå när jag stod i cafeteriakön på sol. De slappa "tjänarna" har märkbart inte jobbat på mcdonalds då de är tre bakom kassan och en gör en viktig sak. Jag måste stå och vänta!! Bakom mig står en kille. Vem betjänar hon först när hon är redo om inte honom!!!!! Jag ville skrika!! Och slåss! (Jag måste gå och boxas.) Så jag sa: Jag skulle också gärna vilja betala. Fy fan!! Att en sådan liten sak kan spela så stor roll när man är SÅ JÄVLA PISSED!!!!!
Jag orkar inte!
Så typiskt att se de stora äckliga männen som inte gör annat än tar plats ta ännu mer plats. Visa lite hänsyn åt oss mindre som alltid måste lämna plats åt er större.
Det värsta är när man åker kommunalt. Då tar de verkligen över ( flyg är fan värst. )

Sista besvikelsen var pilatesen. Det är för latmaskar!!
( Jag kommer tycka bättre om det när jag är på bättre humör, jag lovar! ) Jag behövde bara få ut mina aggressioner idag. Det var så mesigt!

Jag tror jag behöver en sockerkick! Lösvikt, tack!

Eftermiddagsplaner

Eftermiddagsplaner


Plugga, flörta, plugga, flörta, flörta, flörta, plugga, pilates, plugga.

Jävla as (plural)

Jävla as (plural)


Killar är officiellt dumma i huvudet. Hur tänker de? Någon som kan rekommendera en bok? Tack på förhand!

Jag ska börja ta för mig. Mer än jag redan gör. Så det kan råka bli en aningens mycket ibland. Men hur ska jag annars få det jag vill ha?

Min kärlekscoachande Sofie ringde nyss. Jag hade en plan men hon kom med en mindre bra nyhet.

Nu får vi se hur det går, om det går...

Något ont för alltid något gott med sig

Som fanatisk chicklit-läsare såg jag oerhört mycket fram emot Galaprinsessor då jag först hörde talas om den. Tyvärr blev jag besviken, och det är mycket ovanligt för en så ytlig och lättläst bok som denna. När hälften av boken var läst och huvudpersonerna fortfarande försöker hitta någon som är villig att bära "deras klädsel" med den enda skillnaden att de har bytt Choo-skorna de använder, blir det en aningens trist och man slutar helt enkelt läsa boken. Postivt är dock de smaskiga designernamnen som återkommer genom hela läsningen. Tänk vad en dålig bok kan göra för timmarna i skolbänken?

Nu ska jag proppa i mig chokladmuffins. Onda kalorier för njutning med sig!

Förtydligande

Förtydligande


Jag har glömt att informera er om var alla dessa bilder på alla snygga tjejer i fantastiska outfits kommer ifrån.

VICTORIA´S SECRET

DÄR är det lätt att drömma sig bort mot bättre tider!

Nu ska jag BUSa och i morgon ska jag SOLa

Nu ska jag BUSa och i morgon ska jag SOLa


BUS = Brun Utan Sol
SOL = Bibliotek för samhälle och litteratur i Lund

Alla tjejer är så himla bruna här mitt i grådasket så jag frågade om råd. Hemligheten är solarium ( korkat, been there done that ) eller brun utan sol
( så jobbigt bara med potentiella ränder ). Nu ska jag ge sk naturlig skönhet ett försök. Min härliga personlighet lyckas inte överträffa min genomskinliga hudfärg...
I morgon ska jag plugga som ni förstår. Försöka i allafall. Nu har jag som synd är ätit upp min lunch. Jag hade ränkt äta 1/2 kg till middag och 1/2 kg till lunch i morgon. Försent!

Jag älskar just nu...

Jag älskar just nu...


...den här härliga bilden och:
- Eric Gadds nya låt tvåhundratusen, sånt jävla drag!
- Min matlagning. Jag har ätit ett kilo indiskt från middagen i fredags...
- Nordeas reklam om alla sekunder och privat rådgivning.
- Att blogga. Billig terapi.
- Drömma mig till sömns. Har ni provat det? Att ligga och fantisera sig bort.
- Mina kladdiga chokladmuffins med te.

Upper East

Upper East


Som en konsekvens av att ha jobbat på upper east på malmö nation sov jag i stället för att plugga på morgonen.
Hade glömt bort tvättiden 10.30, skulle vara tillbaka på malmös 11.30 för att städa, så jag stresstvättade och tumlade så mycket jag kunde hinna med. Nu har jag fuktiga kläder i hela lägenheten. Träna hann jag inte heller göra.
Dock fick jag med mig en stor fläskfilé, mandlar i massor och potatis.
Jag planerar att göra janssons frestelse till middag i morgon.

Ps: På bilden ser ni Charlotte som i SATC bor på Upper East. Tyvärr är inte vårt UE lika fint här i Lund. Bara nästan.

Så här vill jag se ut i vår

Så här vill jag se ut i vår


Dock skulle jag visa framfötterna..

Drömmar om Provence

Drömmar om Italien


Ser ni hur bilden bara kan varit tagen i Sydeuropa. Frankrike, Provence i St Maxime kanske?
Klänningen är ljuvlig och atmosfären likaså. En klänning man bara drar på sig på morgonen tillsammans med sandaler för att springa ner till närlivsen och handla morgonens färska frukt och nybakade baguette. Hemma väntar någon som dukar upp frukosten på altanen. Sen sätter man på sig bikinin och lägger sig vid poolen. Läser en bok och dricker citronvatten och äter färska aprikoser.

Framtidsplaner

Framtidsplaner


Jag ska nog bli rektor i allfall. Ingen vanlig utan en piffig sådan som inte är som alla andra.

Varför jag är perfekt:
- Jag får bestämma ( storasyster, jag vet hur man gör )
- Jag älskar skolan
- Jag är kreativ
- Man får vara med och "rädda världen"
- Jag får sprida mina åsikter och värderingar
- Jag får typ sommarlov
- Kan jobba utomlands
- Kan klättra vidare
- Har anledning att klä upp mig ( högklackat )
- Jag tror jag kommmer längta till att gå till jobbet
- Ser en utveckling hos barnen
- Kontakt med barnen, ser uppskattning
- Jag kan lätt identifiera mig med andra människor
- Jag kan sprida en gemytlig stämning
- Jag kan vara auktoritär, har ingen pipig röst
- Jag vet hur man uppmuntrar, peppar och coachar


MEN vad händer då med mitt tidningsintresse och matlagningsintresse?
Fritiden endast?

Sverige, Sverige, älskade fosterland.

Sverige, Sverige, älskade fosterland.


Inte för att jag skulle ha något problem med att flytta härifrån..

Som sagt, jag ska allmänbilda mig. Jag tar det sakta men säkert. Någon som har tips om hur man får kunskaperna att stanna kvar?

Delmål 1: Lära mig alla landskap

Jag skalar potatis så jäkla bra när jag är frustrerad

Jag skalar potatis så jäkla bra när jag är frustrerad


Jag skalar en knöl när jag är arg på en knöl.
Jag själv är en lady rosett, knölen är snart en van Gogh utan ena örat...

Inte bra...

Inte bra...


Nu har jag sovit till tio två dagar i rad. Struntat i två föreläsningar. Igår hade jag huvudvärk och idag sov jag för säkerhets skull så jag verkligen är säker på att jag slipper lida idag också.
Igår var det tjejmiddag hos 2 tjejer. Pasta med aubergine och bacon, gott! Till efterrätt blev det ipodsladd. Jag är så glad. Pappa har slarvat bort min och jag vägrar köpa ny, då den säkert kommer dyka upp ifall jag gör det. Så jag fick låna en igår. Måste ut och gå idag med mitt sällskap!
Pappa dök upp igår bara så där. Han var på mässa i Malmö. Vi åt lunch och kollade glasögon. Varför kan jag inte hitta några? Jag har allvarliga problem. Det här visar på vilken konstig människa jag är. Jag har hållit på i 1,5 år nu.

Han 2

Jag har glömt adda det senaste om min andra Han, daten. Hans kompis lär honom spela gitarr. It´s getting better and better...
Han spelar redan piano, som jag. Fyrhänt maybe.

Belöningssystem

Kör föreläsningar från nätet. Varje sådan är ca 20 min. Börjar faktiskt bli intressant nu. För att belöna mig efter varje avklarad ( 23 st totalt ) så lyssnar jag på musik mellan lektionerna.

Igår under morgonens riktiga föreläsning i skolan hade jag oturen att hamna bedvid ett mongo. Nej, han är säkert helt ok, men jag har koncentrationssvårigheter...
Han:
- Lyssnade på sin ipod under de två timmarna vi var där. För det första klickar den när han väljer låt och scrollar och för det andra hörde man musiken genom lurarna.
- Sitter och flaxar med benen.
- Äter och dricker - smaskar och sörplar
- Fjällrävenjacka - tar plats
- Skjorta och mjukisbyxor - tönt
- När föreläsningen är över är han tvungen att applådera enormt, överdriven kille som egentligen platsar i Sturekompagniets vipbås och där kan han stanna!

Skulle jag sagt till honom? Hörru, baren ligger ditåt.

Livstips!

- Handla ekologiskt. Snyggare produkter, känns jättelyxigt! Bättre för kroppen.
- Cykla och gå så ofta du kan. Inte bara får du motion. Du mår bättre och blir gladare bara så där.
- Välj tåg istället för flyg. Då kan du njuta av den vackra naturen. All form av njutning är bra. Så ta vara på den!
- Källsortera
- Minska konsumtionen. Tex handla kläder, skor, smycken mm på second hand. Fynda är det bästa! Man får en riktig kick. Samt du blir orginell.
Gå till bibblan och låna böcker och läs tidningar ( de brukar ha ELLE och FEMINA ). Du sparar en massa pengar och kan lägga de på annat.

Fashionista i regnet

Fashionista i regnet


Jaha.. Nu regnar det igen. Jag vill ha sol. Kalla vinterdagar med knarr under fötterna. Varm choklad, apelsin och prickig korvmacka. Långfärdsskidskor och pulka. Och allt är människans fel. Vi går mot en gråare vardag. Bokstavligt och bildligt talat. Såå sjukt att inget händer, på riktigt. Allt handlar om dessa äckliga pengar.

Födelsedagsmiddag börjar veckan

Födelsedagsmiddag börjar veckan


Nu har jag slumrat och pluggat i några timmar. Jag förstår inte varför jag är så trött. Kan i och för sig bero på att jag inte sover mina väl behövda 8,5 timmar under natten..
Nu ska jag göra i ordning mig för första sociala middagen den här veckan. Födelsedagsparty på nation. Trevligt!
Jag ska hinna tvätta, bleka, föna och sätta upp håret. VÄLJA kläder OCH skor. Måla naglarna. Slagit in presenten har jag faktiskt redan gjort!
I morgon är jag bortbjuden, på fredag arrangerar jag och på lördag är det upper east som gäller hela dagen och halva natten.

Vårstädning

Vårstädning


Morgonen var ju inte den bästa, men resten av dagen var över förväntan!
En alldeles fantastisk sådan.
Föreläsningen var grym, tjejsnacket efter likaså. Ciabattan=gudomlig!
Hemma satte jag på Calaisa på repeat och högsta volym och började årets vårstädning. Jag älskar att städa. Folk tycker det är konstigt, men är det verkligen det? Jag tycker det är naturligt. Man får snyggt och fint och så blir det ännu roligare sysselsättning när man kan sjunga och dansa medan man anstränger sig.
Har varit duktig och pluggat, lite i allfall. Lagade middag till "redaktionen" linssoppa. Blev stark ( en chili i ) och god ( mycket kärlek.. ).
Jag har dock alldeles för roligt varje tisdag på mötena. Jag måste skärpa till mig. Jag skrattar så jag får tårar i ögonen. Fast positiva tårar borde man faktiskt inte klaga på...

Hjälp mig snaska färdigt!

Varje kväll är jag sötsugen. Jag håller mig ett tag, dricker en kopp te, väntar, går till köket, kollar kylen, kollar skafferiet, säger nej. Lägger mig i soffan, sparkar lite på kudden med foten, går till köket, samma runda igen. Kunskapen om att jag har pingvinlakrits ovanför vasken gör det inte lättare. Jag börjar med några stycken. Det fastnar mellan tänderna. Pillar bort den klassiska konsistensen. Äter upp saltet. Stoppar in fem till. Kan inte sluta. Man blir beroende! Ni vet väl vilka jag menar? De man köper på finlandsfärjan. Det var min kompis Jenny som introducerade dem för mig för väldans många år sedan. Hemma efter skolan på mellanstadiet. Varvade lakritsen med köksbestyr, detektivarbete och tjuvhopp på grannarnas studsmatta. Jag kommer ihåg att jag alltid proppade munnen full med godisar när Jenny försvann ut ur rummet. Tuggade fort fort för att hon inte skulle upptäcka. Inte för att det skulle gjort något så generös som hon är ( hennes föräldrar vill säga ) men lite nervös var jag. Hon hade så mycket skoj på den tiden!

Någon som har kvällssnacks-tips förutom hallonsmoothie?

Minibikini ska det vara

Minibikini ska det vara


How to catch a guy - make cupcakes!

How to catch a guy - make cupcakes!



Jag lovar, det funkar!

Snygg "jag håller på att spy" min

Snygg


Dålig morgon

Gick upp sent, slängde i mig frukosten, borstade tänderna och spydde. Mycket. Kände att jag inte mådde så bra så jag satte mig på en stol i köket och andades som när man föder barn. Mamma har lärt mig... Sen kom det. En gång. Två ggr. Tre ggr. Fyra ggr. Jag hade kunnat komma i tid till föreläsningen men jag la mig på golvet och torkade i stället efter att jag ringt mamma min. Det stinker just nu. Surt och äckligt!
Utanför dörren sen kan jag inte få upp cykellåset. Det har frusit. Jag förstår att den här dagen är en dag jag egentligen ska ligga i sängen för att undvika skada så jag cyklar långsamt för en gångs skull. Försiktigt över alla isfläckar.
Just för tillfället mår jag bra. Jag håller tummarna för att jag ska överleva dagen...

Nytt liv en måndag - "få arslet ur vagnen livet"

Jag gick för en gångs skull upp i tid. Babblade i två timmar med J och N före morgonlektionen. Opponerade och slumrade lite. Babblade lite till. Åt en FANTASTISK ciabatta med parmaskinka, pesto, och soltorkade tomater. Jag ojade mig genom hela för den var så god. Berodde på det färska brödet.
Tog en powernap hemmma. Lyssnade på musik(Calaisa)och tittade på det mulna vädret. Plötsligt snöade det!
Har pluggat, faktiskt! Jag är såå stolt över mig själv. Fick 9 av 10 på kunskapstestet som man har varje vecka för att samla poäng inför tentan. Nu ska jag fira med en hallonsmoothie och höja stereon lite extra. Sen väntar en dokumentär om Gaza. Jag måste hålla mig vaken! Jag är ju i Lund för att lära mig saker.
Jag åt middag framför tvn såklart, barnprogram den här gången, om hyenor. Jag fick lära mig att båda könen föds med otroligt höga halter testosteron i kroppen så de börjar slåss efter bara några minuter efter födseln.
Vissa människor föds ju faktiskt extra aggressiva (uppväxtmiljön glömmer jag ej dock tror jag mycket på biologin också, anlag vill säga)och därför blir de som de blir. Som små hyenor.
Min hyentid är över. Just för tillfället och har så varit sen jag flyttade till Lund. Jag är inget flockdjur längre, men förhoppningsvis kommer den tiden igen.

Potentiell sommarunderhållning

Utbildningar
PrioAnmälningskodUtbildning1SU-49027 Jordens klimat och klimatförändringar, orienteringskurs
7,5hp Blandade tider, Halvfart (50%) Fristående kurs
Normal undervisning
Stockholms universitet, Stockholm, 2SU-46028 Översiktskurs i astronomi, orienteringskurs
7,5hp Kvällstid, Halvfart (50%) Fristående kurs
Normal undervisning
Stockholms universitet, Stockholm, 3SU-30097 Naturen som konstruktion eller självständig aktör
7,5hp Dagtid, Helfart (100%) Fristående kurs
Normal undervisning
Stockholms universitet, Stockholm, 4SU-59098 Geologi för nybörjare, orienteringskurs
7,5hp Dagtid, Halvfart (50%) Fristående kurs
Distans
Stockholms universitet, Stockholm, 5SU-28090 Centralasien - ett gränsland mot Europa (sommarkurs)
7,5hp Kvällstid, Helfart (100%) Fristående kurs
Normal undervisning
Stockholms universitet, Stockholm, 6SU-43252 Datakunskap
7,5hp Ingen undervisning, Halvfart (50%) Fristående kurs
Distans
Stockholms universitet, Stockholm,

Jag är så trött på blåsten. Nu snöar det också!

Jag är så trött på blåsten. Nu snöar det också!


Jag är redo

Jag är redo för lugg


Det har hänt alldeles för mycket...

Det har hänt alldeles för mycket...


Jag vill resa till ett varmt land så man kan klä sig snyggt!

Jag vill resa till ett varmt land så man kan klä sig snyggt!


Problematiskt värre

Egentligen har jag inget problem. Det vet jag. Jag borde vara glad. Ja, det är jag. Men jag skulle ändå vilja vara en sådan med sömnproblem.
Mitt problem är att jag sover alldeles för bra.
Mina drömmar är så intensiva och verkliga att jag för det första blandar ihop drömmarnas innehåll med mitt egna liv (champagnedistriktet) samt att jag vaknar tröttare än jag var innan jag gick och la mig. Just nu mår jag värre än när jag har druckit före läggdags.
Jag vill vara sådan som kan pressa lite till, studera hela natten för att somna nöjd. Vakna och gå upp tidigt på föreläsning. Jag, jag trycker på snooze och somnar om och argumenterar för att man mår så mycket bättre om man sover.

Igår var jag på middag i en underbart inredd studentlya för att sen toffla till mig och träffa min heta date. Visserligen vet jag inte om jag kan kalla honom för date längre då jag under två och en halv timma LYSSNADE på historien om hans ex. Det var oroväckande ganska trevligt. Jag är förövrigt stolt över att jag kunde hålla mun och flika in med kommentarer på rätt ställen. Det värsta är att man blir så sömnig av att lyssna. Lite i allfall. Jag var i och för sig förhållandevis piggare än jag borde då han är sååå söt.
Han ska åka till Polen över påsk och erbjöd mig att följa med. Hur seriöst nu det är, det vet man ju aldrig fast han sa faktiskt vid ett senare tillfälle att allt han gör och säger är saker han menar.
Jag måste inflika och säga hur jag fick till det så vi kunde träffas!
Jag bakade chokladmuffins till middagen jag var på och la hälften av dem i en burk med rosa servetter till Herrn och skrev ett sms där jag frågade om det var ok att jag kom förbi med en ätbar gåva då middagen var i närheten och han precis kommit hem från sin farfars begravning. Jag tycker det var genialiskt!

Det är en enorm prövning varje gång vi ska säga hejdå med pussar på kinden. Igår var det långsamma sådana med betoning på trögt då läpparna flög över varandra för att byta sída.

Hur vet man att det är pojke möter flicka scenario och inte utbytesstudent möter trevlig svenska till kompis?

RSS 2.0