Visst ska en fattig student unna sig läckra skor?

Visst ska en fattig student unna sig läckra skor?


Kvällsaktivitet

Kvällsaktivitet


VG-Hångel och apoteksshopping

Jag mår inte bra. Är fruktansvärt bakis och hungrig. Ska laga pannkakor till middag, det är ju torsdag.
Var på inflyttningsfest igår med senare utgång på Västgöta(VG)Nation. Där hittade jag en utbytesstudent från Belgien, Waterloo, vid namn Philippe ( hur fint namn är inte det ) och jag hade väldigt trevligt resten av kvällen.
Att minnas att han kysser bra är väl ett gott tecken när man inte minns något annat i princip? Om han kysser så bra då kan det väl bara bli bättre? Eller är det tvärtom kanske?

När jag skulle köpa vätskeåterställande tabletter på apoteket idag bestämde jag mig till slut för att strunta i det när fåniga jag insåg att det huvudsakligen är till mot diaree (hur stavas det?). Så jag måste gå och dricka vatten nu. Mycket vatten.

Ps: Jag har alltså inte diaree. Det får inte tjejer...

Vårskor ger vårkänslor

Vårskor ger vårkänslor


Te + tryfflar + apelsin + pepparkakor = sant

Idag har jag haft en underbar dag! Gick till skolan och var där en akademisk kvart efter åtta ( då man börjar och inte åtta som jag trott... )
Hem för en superlunch ( omelett ). Stan ( HM ). Hittade en fantastisk kleinblå klänning och Sofie ( Sofy ) hittade mig. Vi tog en fika ( prima chailatte ) som gjorde susen för humöret, alltså drycken och umgänget.
Provade sen en massa jeans men hittade inte ett enda par.
Hem för middag. Vita vinsåsen igen med pasta, sen till Albin på Lundtan redaktionen för att få reda på att jag i uppdrag får att skriva en artikel till på fredag samt att bli textansvarig ( bild ingår i tidningen ). Jag är så glad!
Gossip Girl och I huvudet på Gynning väntade hemma. Fantastisk tv-kväll i soffan med det vanliga: te, tryfflar, apelsin och pepparkakor.

Orange + guld = sant

Orange + guld = sant


Ge mig en singelring pronto!

Ge mig en singelring pronto!


Min Hermèslåda

Här är min snygga verktygslåda från IKEA.

image70

Kommer att använda mig av den när jag ska sänka min sadel någon gång när jag har lust...

Ensam och nyttig

Här är min middag. ( Jag kände mig ensam och trösthandlade.)

image68
Linshummus med vitlök, ingefära och citron på baguette med en massa frön i

Sallad, Haloumi, Rödök, Tomat, Groddar, Paprika!

Gott och mäktigt. Mår lite illa nu.
Receptet finns på Sveriges Radio p1.
Testa!


Missoni-komplement och skinnjacke-substitut

Ok. Jag vet att jag är i Lund för att plugga, men det är inte det roligaste så jag ska nu försöka mig på ett sätt att förena nytta med nöje.
Jag har precis läst färdigt ett kapitel i mikroekonomi och ska nu kortfattat, barnsligt förenklat, pedagogiskt beskriva en liten, liten del av det. På mitt sätt.

Det finns två begrepp när det gäller efterfrågan och förändringen i efterfrågan under gällande omständigheter på vissa varor. Man kan dela upp varorna i substitut-varor ( kaffe och te, ökar priset på kaffe ökar konsumtionen på te, varan byts ut ). Sen finns det komplementvaror ( ökar priset på ägg, sjunker efterfrågan på bacon, konsumtionen minskar för utan ägg vill man inte ha bacon ). Ni har förstått symboliken i det hela... Intressant analys.

Kolla mina komplement och substitut varor för tillfället...

image66

Den här vill jag ha till min svarta skinnjacka. ( Komplementvara )

image67

Och den här gröna skulle jag vilja ha ifall svarta skinnjackor steg i pris... ( Substitutvara )



  

Neger hit neger dit

Det är fan inte ok att säga neger. Varken om en människa eller cocosbollar. Och kom inte med ett försök till en dum ursäkt eller påstående i tron om att det ska rättfärdiga ditt uttalande. Inget är så förlegat och omodernt som ett ovårdat, kränkande, språk.
Saker som heller inte är acceptabelt att säga är tex Guling, Fitta, Hora, Slyna. Ni hajar grejen.
Sluta ta skit! Och framför allt sluta kasta skit!

image65

What a girl wants

Gud vad skönt att slappa framför tvn!  Alldeles för underskattat idag. Älskar Amanda Bynes, framför allt i senaste Hairspray, förövrigt fantastisk film!
Precis vad jag behövde ikväll: bra film att snyfta lite till, chokladtryfflar, en kopp te, pepparkakor och en helt perfekt apelsin! Utsträckt i soffan med tofflor och filt, ljuvligt!

image64

Nu ska jag dra täcket över huvudet!

Halv kyckling och hel vän

Jag ringde mamma för att höra hur man på enklaste sätt gör en middag med en halv grillad kyckling.
Jag fick det här svaret:
Tärna kycklingen, fräs den. Häll på en förpackning matlagningsgrädde. Salta och peppra. ( Jag hällde på lite cayennepeppar för lite sting.) Servera med ris.
Blev hur gott som helst!

Proppade i mig 3/4 paket vindruvor till efterrätt. Det går inte att sluta när man väl börjat.

Min favorit-Jenny ringde och gjorde maten kall. ( Jag har ingen mikro. ) Men det gjorde inget för hon gjorde mig på gott humör.
Den bruden kan göra mig lika förbannad som glad. Synd att vi inte kan träffas lika ofta längre och vårda den relation vi har.
Jag hör mest snack om att man ska vårda sin kärleksrelation till pojk-/flickvän ( jag själv var en av dem som förespråkade den aktiviteten ), men vad hände med med kärleksrelationen till sina vänner? De behöver faktiskt också egentid för att hållas vid liv.

Det är nog det viktigaste att komma ihåg , att aldrig, aldrig ta något för givet. Det är faktiskt oftast då det går fel här i livet.

image63


Upper East

Gårdagen var mer än lyckad! Var på Malmö Nation halv tre. Satte genast igång med köksbestyret inför kvällens smokingmiddag. Detta stod på menyn:
- Citronmarinerad prosciutto med rostade pinjenötter och ruccola
- Sesambakad laxfilé med wasabipotatis, sockerärtor och sojasås
- Husets vita tryffel med mockakyssar
Jag var en aningens förväntansfull då vi skulle laga mat åt 140 personer i ett storkök. Det gick grymt bra och det var hur roligt som helst att jobba ideellt. Slitigt men kul!
Jag ansvarade också för personalmaten som till middag blev spagetti köttfärssås. Blev riktigt gott med mycket vitlök och timjan.
Det var världens drag under kvällen, och konstigt var väl inte det då det bara spelades det bästa från 70- och 80-talet samt det "svängigaste" från idag.
Runt tolv var det dags för vickning och då fanns jag redo att leverera toast åt alla fyllon och drägg. Faktiskt något av det roligaste under kvällen. ( Tryfflarna var ju inte det mest givande att stå och forma även om de var fantastiskt goda. )
Kom i säng fem fortfarande ganska pigg.

Har städat lokalen i tre timmar nu i det underbara vårvädret. Började dagen med kaffe och varm toast såklart.

I kväll ska jag slappa framför tvn. Jag verkligen måste. Har inte hunnit göra det på länge.

På torsdag är det after ski sittning. Vad tusan ska man ha på sig då förutom att lassa en massa zinkpasta på läpparna?

image62

Get juicy in juicy

image61

Precis vad jag behöver just nu.

Snygg juicy, körkort ( syftar på bilnyckeln ), samt lite mer pengar så jag kan förlusta mig i denna lilla stad!


Maktoub?

image57


Det har hänt en fruktansvärd sak. Det finns värre saker. Jag vet. Men just nu passar det sig inte. Jag hade förberett mig för en lugn fin kväll, handlat god mat och stod och väntade på att broccolin skulle bli färdig. Gick in i ett annat rum. Hör ett krasch! Blir rädd att det är något som inte är mitt som gått sönder. Inne i köket ligger mina älskade tre gula matteustallrikar i spillror. Mina finaste ägodelar för tillfället. Det jag blir lycklig av att äta på. Jag älskar dem! Jag hade inte tryckt ned handtaget till fönstret helt, stannade vid fem, de skulle ner till sex., men den var för trög. Fönstrena hade blåst upp pga den här jäkla blåsten.
Alla vet väl hur det känns att förlora något man älskar? Även om det är något som går att ersätta så är det så fel just då.
 
Är allt skrivet?
Har allt en mening?
Vad kan man påverka och vad händer oavsett valen vi gör?
Hur mycket kan man styra sitt liv?
Djupa frågor till ett ytligt problem.
Min älskade Jasmina rekommenderade mig att ta något starkt och en lungtjärare. Jag gjorde som hon sa.

image58



It takes two baby

Så skönt med sovmorgon! Har inte sovit bra på flera nätter..
Håller på att vakna. För att jag ska komma igång behöver jag två koppar på morgonen. En kopp kaffe och en stor kopp te. Annars är det klippt och skuret...

image56


Tur att man bor ensam...


Kakor små

Var på lektion från 8-10 i morse sen var det dags igen 18-20. Hade sett fram emot mina kroppkakor til middag hela föreläsningen. Brukar alltid steka dem, men den här gången provade jag att ta de i kastrull. Det blev fel och jag satt irriterad och åt framför tvn. De personer som ringde mig under tiden får ursäkta. Jag sjuder lite fortfarande.

Proppade i mig godis efter det för att kompensera mitt misslyckande.

image53  Jag längtade efter det här...

image54


... men fick en smakupplevelse som bilden ovan.


Fiskbullar kontra Gefilte

Jag var inne i en polsk matvarubutik idag. Jag älskar nya butiker, då främst i matväg. ( Funderar för övrigt på att söka jobb i en tehandel här i Lund. ) I alla fall, jag köpte tre pulversoppor för 24 kr. Jag var egentligen ute efter en kycklingsoppa för kyliga vårdagar men jag hittade ingen så det blev karl johan svamp, gurka med dill och annat samt minestrone. Jag trodde gurk dill mm skulle vara intressant men det var den inte. Den står på min spis nu och mognar... Hoppas på samma förbättrade effekt som en köttfärssås får då den får "dra".

Något jag skulle kunna göra allt för att få nu är gefilte. Det var så länge sedan. Smaka på det här!

image52

Klår fiskbullar med hästlängder. Avnjuts med chrein och fisksås.

Ordning och reda pengar på fredag

Det stämmer i morgon kommer lönen.
Har börjat med en genialisk aktivitet, därav ordning och reda. Jag skriver mina listor på post it - lappar. Orange sådana. Sätter varje punkt på en ensam lapp, och när jag utfört ärendet slänger jag den! Har de på skafferidörren.

image50


image51 Lite snyggare!

En rosa dröm

Nu ska jag plugga. Tänk att få sitta i den här cerisa fåtöljen.

image48

Den dagen kommer förhoppningsvis...


Help her hunt hunter

Det är grått väder här. Duggar och är allmänt höstigt. Fick otroliga vårkänslor dock idag då jag slog till på en cykel. En svart med cykelkorg till ett förmånligt pris. Man måste ha cykel. Jag måste ha cykel av flera anledningar. 1) Jag har 45 min promenad till skolan 2) Det går fort 3) Ekonomiskt 4) Miljövänligt 5) Trendigt 6) Snyggt ( matchar min nya skinnjacka ) 7) Motion 8) Det är så roligt!
Med andra ord; börja cykla om du inte redan gör det. Bild kommer snart!

Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Jag håller med, därför bara måste jag ha de här!
image44Aubergine är nog den rätta kulören.
image45Har provat dessa, de är väldigt bruna...
image46De här skulle vara tuffa!
image47Jag älskar gult, det gör en på gott humör, men jag vill ha solgula.

Vilka ska jag ta?

Kulinarisk upplevelse nr 1 och 2 plus framtida 3

Igår var pappa i Lund igen. Han var på konferens och då  passade han på att bjuda mig ( fattig student )på middag på Stortorget, kändes lite som Teatergrillen i Stockholm. Mycket trevligt ställe!
Vi tog en fantastisk förrätt som bestod av jordärtskockssoppa med en delikat pilgrimmsmussla i. Det hela var så elegant då pilgrimmsmusslan låg i en djup tallrik med örter och annat vackert, och bredvid stod en liten porslinskanna med soppan i. Så chict! 
Till varmrätt åt vi champagnebrässerat lamm med gnochi och blomkålspuré. Jag och pappa enades om att gnochin kunde ha bytts ut mot något annat lite mer spännande i sammanhanget. Jag tycker för övrigt att lamm passar bäst på påsken tillsammans med mintgelé. Det räcker så för året.
Jag är inte ett så stort fan av efterrätter så det blev en kopp kvällste i stället väl hemma i fina lägenheten.

Pappa åkte i morse vid fem för att ta tåget hem. Jag gick upp lite senare, halv sju. Det gör ont att gå upp så tidigt!

Efter lektionen idag gick jag på stan med min nya kompis Niccoletta. Det finns en saluhall här, underbart! Liten, men den finns. Massa god ost har de! Gick och köpte kurslitteratur, kollade glasögon, köpte ett litet rullbord på erikshjälpen för 15 kr! sen till ica och handlade mat. Ni skulle sett mig. Jag gick på sparlåga eller vad man nu säger. Jag gick på adrenalin! Var så hungrig att jag köpte en fryspizza till kulinarisk lunch. Men ni känner väl till att hungern är bästa kryddan!?

Ikväll kommer Denise hit på middag. Jag kommer troligtvis bjuda på pasta med god svampsås till. Frågan är om jag ska ta lite vitt vin i såsen, jag tror det!

image43

Min första kärlek är borta

Allas vår första kärlek är död. Efter att ha sett honom spela i "10 things I hate about you"  var det kärlek vid första ögonkastet.
image42


Läckert lila lockar

Här är det nästan vår! Det är varmt och kryllar av vintergäck bakom de höga staketen här i universitetsstaden Lund.
Det är fantastiskt här!
Har gått med i Malmö Nation och hoppas att det kommer vara till fördel.

Sov till tio i min stora dock obekväma säng för tillfället. Måste lägga på en madrass eftersom jag känner ribborna..
Har sovit ensam två nätter, känns bra hitills. Det kan bara bli värre efter att min älskade Amelie introducerat mig till Lunds studentliv. Det är precis som hon säger. Man lever precis som i en liten bubbla här i Lund som student, och inga paralleller ska då dras till den mindre positiva Stureplansbubblemänniskorna, utan här handlar det bara om myspys och gemytliga tillställningar, otroligt förmånliga priser och förståelse från omgivningen.

Ni ska se tetrapacken som mejeriprodukterna kommer i här i Skåne. Vad sägs om den här? Vill ha för färgens skull!

image41

Förväntansfull med en rosa toaborste i handen

De senaste tre dagarna har varit enormt intensiva. Fredagen var sista dagen i Stockholm och igår på morgonen körde jag ner till Lund. Det var blåsigt, så jag fick hålla ratten tio i två under hela sträckan, precis som körskollärarna lärt mig. Det tog längre tid än beräknat så vi var framme vid sex. Jag som bara sovit tre timmar under natten var helt slut! Har lätt träningsvärk idag i hela kroppen efter samma position i sätet på helspänn under så många timmar.
Pappa bjöd på middag på en restaurang vid tågstationen där vi åt fajitas, gott! Handlade lite mat på Hemköp. Funderar på att bli medlem så man får lite återbäringi allafall...
Idag har vi varit på IKEA och shoppat allt möjligt, bla den självklara rosa toaborste samt en massa köksredskap och andra roliga attiraljer! Vem älskar inte IKEA? Pappa övertalade mig att köpa två krukväxter. Jag tycker inte ens om krukväxter, vill ha en kort och tjock bukett, helst tulpaner eller anemoner, men dessa doftar fantastiskt!

Nu sitter jag här ensam. Har varit på stan en sväng, var tvungen att köpa hårspray. Träffade Amelie på stortorget, hon hade en date så det gick snabbt!
Ska ses vid sex då det tydligen är middag på Malmö Nation med Ami och hennes kompisar. Ska bli så trevligt och jag är så glad att hon tar hand om mig!
Just nu känns det så klart ganska bra att bo ensam men jag antar att det kommer bli värre.. Någon gång...
Nu ska jag dricka te, Djurgårdsblandning från NK med bla mango och annat gott. Har inte ätit mycket idag, bara en tallrik fil till frukost och en liten, ynklig macka till lunch. Är hungrig..
Vad ska man ha på sig på en nation då?

Det här?
image40





Lite nervöst

Jag hoppas verkligen jag kan köra ner till Lund i morgon trots orkanvarning..image38

Nu måste jag packa!

Så här blev det

image36

Självklart var min faster chickast av oss alla med limegrön Hermés scarf och dösnygga skor köpta i Rom.
Spana in konstverken!
image37
Signerat: Alberta Ferretti

Done, done and done!

Tre äppelpajer är gjorda. Nu har jag riktigt bråttom att fixa till mig!
image35

Så här vill jag se ut i kväll

image34

Högklackat?

Jag är helt slut! Har skrivit duggan, fixat böcker och handlat äpplen. Jag har gått och gått. Fram och tillbaka. Jag går överallt!
Nu ska jag göra äppelpaj till festen för min faster ikväll. Frågan är vad jag ska ha på mig... Högklackat är ju så snyggt men det känns så uppstyrt! Nej! Jag ska vara mig själv. Det blir det jag tycker är snyggt!
image33

När ska jag hinna packa?
Jag kanske i och för sig hinner i morgon, då pappa säger att det ska bli orkan i sydsverige inatt. Jag vill ju börja inreda!

Ge mig den här mannen

image32

Jag har ont i huvudet.


En testosteronfri kväll

Har ätit en fantastisk middag med ett fantastiskt tjejgäng!
Den fantastiska middagen bestod av:
Kycklingfiléer i italiensk tomatsås
Potatisklyftor i god marinad
Sallad bestående av olika nyttiga groddar, spenat, tomater
Kokt färsk broccoli och brysselkål
Efterrätt Häagen Dazs...

image31
Frågan är vilken glass som är godast? Ben & Jerrys eller Häagen Dazs?
Det fantastiska gänget bestod av Mamma, faster, gudmor och mina två småsystrar samt Meja. Tänk vad en massa östrogen kan åstadkomma!

Wow!

Nu är allt fixat! Jag har en underbar lägenhet i Lund och jag kan hoppa in på andra terminen på kandidatprogrammet i ekonomi. Jag börjar alltså läsa nationalekonomi till våren. Nu är det bara körkortet kvar!
Jag kan faktiskt beskriva känslan i ord för er. Jag är överlycklig!
Fast såklart säger en bild mer än tusen ord...
image30
Dvs att jag är så grymt stolt över mig själv! Och att jag kan allt. Med lite vilja så klart!

Något väderoptimistisk, som varje år.

Jag har varit ute på promenad med hunden och det var såklart kallare än vad jag trodde... Mina öron och händer är som glasspinnar!
image29

Affirmation nr 1

Opportunities are everywhere. You have unlimited choices.
image27

Här är hon Jasmina!

image26 Sov gott!

Varför lyssnade jag inte på far min?

Han sa: Köp en Mac!

Jag sa: Nej! ( Bara för att det var pappa som föreslog det... )

Varför?

image25


Red Bull ger dig ont i magen

Jag har druckit min första red bull och jag är inte nöjd de smakar som den blå rosa flaskan på bilden fast i flytande form. Jag älskar godiset men inte vätskan. Tvi!

Nu är jag visserligen pigg, men kunde inte drickan gjort mig lite smartare också! Periodiseringar är inte att leka med.
Det här är vad jag vill ha nuimage24
En bit flottig pizza!

Ännu en väska på väsk-önskelistan

image22
En sådan här vill jag ha och packa i när jag åker till Stockholm över en helg  framtiden, tex över påsk för att slakta påskalammet och leta ägg på tomten...

Andra sidan redovisningen ( vägen dit är alldeles för kämpig )

Det blev inget fridays igår. Bakade grymma chokladmuffins ( 7 sorters kakor )och var med faster istället. Hann köpa en knallgul halsduk på Zara för endast 39 kr och hämta hem hunden innan det.

Sitter och dricker min fjärde kopp te nu ur min rosa matteus-mugg. Provade något nytt idag för att piggna till bakom pluggböckerna, kardemummakaffe från Kahls. Lite lyxigare än vanligt nescafe.
Började dagen med att läsa ut Andra sida Alex drickandes en vanlig kopp kaffe och en stor kopp te ur den gula matteus-muggen. ( Muggarna rekommenderas verkligen då olika färger passar bra vid olika humör).
image13
Tar med mig Stieg Larssons tredje tegelsten till Lund. Ser verkligen fram emot den då jag läste ut den andra boken redan i somras. Lång väntetid när man vill låna av kompisar...

Här kommer bilder på lägenheten jag ska bo i under våren ( som inte är så bra tagna ).
image15
image16
image17
image18
image19
image20
Det ser lite grått ut nu men vänta ni bara tills jag fått dit mina Josef Frank kuddar och gula Matteus tallrikar. Då ska det bli myspys med levande ljus och snittblommor varje fredag. Förhoppningsvis!
image21

Nu är det redovisning som gäller, funderar på att ge upp... Får se hur det går!



Så perfekt operfekt!

För övrigt vill jag att det ska vara varmare ( utifrån ett klädperspektiv inte miljöperspektiv ).  Så här vill jag se ut nu!
image12 Så perfekt operfekt! Och så vill jag ha lockigt hår.

Mätt men inte belåten

Har precis slängt i mig pytt i panna med rödbetor, så gott, och så lätt när det finns frysvaror. Skulle ha träffat pappa för att luncha och köpa glasögon men han verkade ha glömt det. Något irriterande..

Nu är tentan gjord. Alltid skönt när sådana är över, men frågan är ständigt, hur gick det, egentligen?
Ikväll ska tentagänget ut och fira att terminen är slut. Det blir på fridays. Det perfekta stället att fira på! Finns det någon som inte gillar deras babyback-ribs? I love, love them!
Ska bara dricka vatten till maten. Varför? För det första; det är den godaste måltidsdrycken, för det andra; jag måste plugga inför en dugga på fredag och jag tål ingen alkohol, för det tredje; jag ska köpa acnejeans så min budget håller inte för en minsta bellini! För det fjärde; jag blir ganska högljudd av en öl.
Ikväll kommer också min faster som bor i Florida. Hon är helt klart en av världens bästa. Hon är en riktig inspirationskälla när det gäller allt. Hon har bla. sin egna mottagning för diabetes-patienter i ett limegrönt rum med målade ben hängandes ner från taket med olika skor på varje fot. Hur coolt är det inte att vara sig själv och skilja sig från mängden? Hon går alltid i höga klackar ( tagna från skogarderoben som är to die for ), alltid klädd i färg ( man kan ju göra det när man alltid har en "tan" ), alltid glad, har en förmåga att reglera rösten från jävligt bestämd Dr. till fjantig imiterande blondin. Bara hon kan ringa för att fråga hur man lagar till ikeas köttbullar till julafton, curlar en på rätt sätt genom livet, lyssnar och förstår. Jämt och ständigt. Vissa människor lyckas hålla gnistan uppe hur jobbigt de än har det. Inget syns på henne. Verkligen ingenting alls.
image11

Hemligheten bakom det som får män att smälta

Idag har varit en ganska bra dag. Har gått upp relativt tidigt för att vara jag, jag får lite småångest när jag ligger och sover bort en dag eller förmiddag. Gick en 40 minuters promenad i solen med Meja. Fick några fler fräknar.
Har gjort en bönsallad inför middagen i kväll. Pluggat på i redovisningen och sista tentan, jag lär mig nya saker hela tiden...
Igår kväll gjorde jag äppelpaj till efterrätt. Hemligheten är att hälla på citronsaft, kanel och socker på de skivade äpplena innan man häller på smuldegen. Det finns inget godare! Till och med de som inte tycker om äppelpaj ( pga tidigare dåliga upplevelser ) gillar min paj. Den är ljuvlig!
Till middag blir det spenatsoppa, favorit just nu, man känner sig som Karl Alfred och man kan inte sluta äta den. Extra gott blir det med ägg i och en knäckemacka med ost till!

Nu ska jag läsa Årsredovisningslagen men först kommer bönsalladreceptet!

En burk smörbönor
Persilja
En röd paprika
En halv rödlök
Finhacka och blanda med olja och balsamvinäger

Glöm inte smörja in läpparna innan du går och lägger dig!
Ps: Kiehls rekommenderasimage10

Carpe Diem! Skulle inte tro det.

Att vara perfektionist gör inte precis livet till det lättaste.
Höga förväntningar är aldrig bra, det kan ju bara bli värre då.
Varför blir man sådan? Hur gör man sig av med attityden? Det är något jag ska grubbla på framöver!

Idag har jag varit irriterad. Störtirriterad. Känns som jag krigat mot allt och alla. Även kompisar som är omedvetna om situationen. Hur skum får man bli?


image9

De tre punkterna på dagens att göra lista är knappt uppfyllda. Visst gick jag och tränade, men människorna på passet var bara inte som de brukade. Det kändes inte som vanligt.
De två kapitlen jag skulle ha läst har jag i princip uppfyllt. Det första är utläst och det andra kändes inte direkt väsentligt så jag läste lite lagar i stället.
Promenaden jag verkligen skulle gjort något åt eftersom det aldrig är sol nu förtiden blev inte av. Däremot var jag ute i 10 min och borstade Meja.

Min analys av dagen är att felet har legat hos mig själv. Jag vaknade helt enkelt på fel sida. Även fast jag låg och vred på mig i en evighet på morgonen och försökte känna efter när och hur jag skulle bege mig upp ur den varma, trygga, sköna sängen!


Söndagsplaner

Äntligen lite sol! Tur att man har hund så man kommer ut i det fina vädret!
På dagens att göra lista står följande:
 - Komma ut på en promenad på minst 20 min
 - Läsa färdigt 2 kapitel i redovisning
 - Träna medel på friskis
Det var ju inte så mycket! Det är faktiskt bättre att sätta upp några få mål, annars blir det lätt ingenting gjort alls.
image7


Plugg en lördag kväll...

Ska hoppa i favoritpyamasen nu och försöka trycka in lite kunskap om redovisning inför tentan på tisdag. Får se hur många sidor jag hinner läsa innan jag tröttnar och går över till skönlitterärt i stället. Just nu är det Andra sidan Alex skriven av Unni Drougge som ligger bredvid sängen.
image6

Nya skor var inte enligt planerna...

Nya skor var inte planerat...
Efter fem timmar på universitetsbiblioteket drog jag till stan för att lämna tillbaka en topp från min favoritbutik Zara. Väl återlämnad gick jag upp på andra våningen och fick se skorna jag köpte före jul i rött, nu på rean i den vackra nougatfärgade nyansen. Jag kunde inte låta bli att plocka på mig det enda paret som fanns kvar i strl 40, gick till kassan utan att blinka eftersom det är faktiskt inte är ofta man hittar ett par läckra och sköna, underbara kreationer.
Det gäller att passa på då de faktiskt har 30 dagars öppet köp i fall ångern skulle bli för stor.

Till middag har jag belönat mig själv med en pizza. Jag har nog hittat den rätta när det kommer till pixxaval. Pecora heter favoriten och är lastad med tomat, ost, sparris, räkor, paprika samt husets starkvitlöksås. Har bara sett den här på Della Casa synd nog.
Den här veckan har jag tränat tre gånger, i morgon blir det en fjärde. Friskis svettis har gratis den här veckan så jag passar på innan det bär av till Lund. En vecka kvar!

Middagsrecept

Det är nyttigare och framför allt godare att laga sin mat själv för att inte tala om billigare ( i längden, men också här är allt relativt).

Enkel middag för 4 pers. ( skulle jag tro )

2 burkar fiskbullar i buljong ( ta bort buljongen )
3 röda paprikor
1 gul lök
1 morot
massa curry
en femtedel av en vitkål

Fräs de hackade grönsakerna i lite olivolja ( ekologisk så klart ). Släng i fiskbullarna och häll på curry efter smak.
Servera med stekt potatis och turkisk  yoghurt.

Lätt och gott!


Snyggt!

Snyggt!

Sov gott!

Glöm inte att få en god natts sömn, gör som stilikonen nr 1, använd sovmask.
Glöm inte att få en god natts sömn. Gör som stilikonen nr 1 ( Audrey Hepburn), använd sovmask, och  dröm sött!

Nytt år, nytt liv, ny inställning!

Jag älskar att skriva. Kalla det kärlek eller tidsfördriv. Roligt är det.
Jag vet faktiskt inte vad min egentliga mening med den här bloggen är. Jag vet bara att jag njuter av att skriva av mig och få samla mina tankar om livet med både dess djupa , ibland allvarliga händelser men också ytliga, mer lättsamma saker vi faktiskt inte ska behöva skämmas för att vi gillar att läsa. Vi lever i ett överflöd av information och stor del av den är inte det mest roliga att läsa om utan ofta betungande. Därför behöver vi variationen! I allfall de flesta av oss. Jag behöver det vill säga. Ytligheter, chickflicks, skor och krämer.
Finns det något bättre än att krypa upp i sängen med en Denise Rudberg bok eller senaste Elle med en kopp pepparmyntste och bara njuta av lite glamour? Jo det är klart att det gör, allt är ju relativt, men erkänn att det är för ljuvligt!
Idag har jag på tal om tidningar köpt senaste Damernas. Riktigt snyggt omslag, älskar kombinationen lila och orange! Inte nog med att utsidan är snygg, innehållet håller kvalitet också! Ingen dålig kombination!

Glöm inte att det bara är du som kan ändra på dig själv, ingen annan. Den enda du kan förändra är dig själv. Fokusera på dig och ditt liv. Bry dig inte om vad andra gör. Livet blir så mycket bättre då!
En sund inställning gör susen för humöret.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0