Jag slår klackarna i taket lite för ofta

Klackarna är sönderdansade, fötterna är mörbultade och blå, och jag har ångest över allt för mycket. Hur kunde det gå så här?

Dyrast är nog bäst

Det här är min nya ansiktskräm i en underbar förpackning (orange och cerise = oslagbar färgkombination). Lancome gånger två är oficiellt slut. De står visserligen kvar i badrumsskåpet för jag ska kunna njuta av de söta burkarna lite till. Det spelar ingen roll hur irriterad jag blir och väser som en pytonorm då jag välter dem varje morgon när jag i all hast ska sminka mig. Har man betalat en förmögenhet, så tycker jag att de gott kan stå där för skönhets skull. Ur denna nya tub kommer det väsentligt mycket mer kräm så det räcker för både ansikte och hals, som experterna tipsar om att vi absolut inte får glömma att smörja in. Här är också milliliterpriset lägre, men kvaliteten duger inte för en pommesfrittes-flottig ansiktstyp som jag.

Du blir vad du äter

När jag igår mådde som jag gjorde var det enda som jag kunde äta, för att sen behålla, turkisk yoghurt med björnbär mixat med en massa socker. Underbart gott. Magen mådde finfint. På kvällen framför Stieg Larsson drama på tv:n fick jag ett enormt saltbegär och kom ihåg gurkan jag hade i kylen. Den skivades och saltades för att ätas upp fort som bara den. Man är liksom inte sugen på något annat förutom just vissa saker. Jag hade dödat för avslagen cola... Idag har jag varit hos den underbara grönsakshandlaren. 30 grader varmt och man känner sig som utomlands. Detta inhandlades för 76 kr. 1 mozarella, 2 lila auberginer, 2 squash, 3 omogna avokador, 1 röd paprika, 3 bananer, 5 stora tomater, 3 gigantiska äpplen och 1 svensk gurka. Kan inte bli bättre. Tog mig ner till hemköp och köpte turkisk youghurt, frysta mangobitar, frysta hallon samt ramlösa kaktus. Håller på att prova alla vattensorter. Jordgubb-lime är inget jag kan rekommendera. I kassakön står ett par framför mig. De är inte smala direkt, utan ganska så plumsiga. De köper bara en massa kakor, sötade yoghurtar, bullar och allt annat med transfetter. Jag älskade mig själv gör några minuter och tackade gud för min ämnesomsättning men också för att jag är inne i en god cirkel. För ni känner väl igen känslan av att vara sugen på det onyttiga och att det ska vara så svårt att ta sig ur. Man äter lite till för det spelar ändå ingen roll. Hellre en lite vacker promenad än ingen alls, säger jag. Förövrigt älskar jag Anna Skipper och programmet även fast min dietist säger att hon har såå fel. Så jag uppmuntrar alla att ta en banan, ge er ut i solen, om så bara för att lyssna på fåglarna och dofta på blommorna.

Mår som jag förtjänar

Efter en trevlig middag för fyra samt rolig utgång med tequila har jag nu dagen efter spytt två gånger. Varje gång en liter skär vätska som påminner om grapefruktsaft. Jag har nu lärt mig hur det går till. Jag mår piss, tänker nu kräks jag, får en kväljning, en till med lite galla, sen vattnas det i munnen för att jag sen ska kräkas, kräkas och kräkas. Jag är helt tom, slut och yr. Funderade seriöst på att lägga in mig själv på sjukhus för dropp, men min ständiga dietist(fröken Hamilton) bara skrattade och sa att det inte var lönt. Hur kunde jag glömma att dricka vatten igår? Hade jag andra viktigare saker att tänka på? Ja, det kan man säga. Måste skriva ett enormt viktigt brev. Tyvärr måste det skjutas upp till i morgon, då jag idag inte kan tänka riktigt klart.

Lycklig?

För några dagar sedan tittade jag igenom en gammal kompis facebook-fotoalbum då hon och hennes pojkvän var på resa i något varmt land. De är förlovade och har nog varit tillsammans i minst fem år. På varenda bild ser hon missnöjd ut. Hon ser verkligen ut att lida, och tycka att livet är tråkigt. Det är så synd, när det är så lätt att göra roligt för sig. Det är ju faktiskt ett ansvar man har själv. Han såg road och mycket nöjd ut. Det kan ju tänkas vara så att hon inte tycker om att bli fotad, men någonstans förstod man att så inte var fallet då ögonen säger så mycket om en människa. Jag menar inte att man ska vara überglad på alla bilder men en liten smilgrop kan man väl ändå bjuda på när man sitter med ett glas vin i solnedgången på en av livets resas alla hållplatser...

Familjeliv kontra singelliv

Det bästa med att bo ensam är att man får ha all mat för sig själv. Nu har jag bara två kladdmuffins kvar och jag vet att när jag kommer för att hämta dem, så ligger de kvar. Det finns aldrig någon anledning längre för mig att skrika och gorma eller kasta ägg på väggarna eller mateustallrikar i golvet. Jag är äntligen harmonisk! Haleluja!

Åldras är vackert

Inget är så fult som en fejk-väska. Titta vad vacker en LV väska blir med tiden! Weekendväska för resan med Annapanna?! Räcker inte med en, skulle behöva fler eller varför inte modell Keepall?

Pluggandet har ersatts

Med att drömma om en speedy.

Exotisk lyx

När det kommer till mitt fruktval så kommer jag tänka på mitt liv som helhet. Jag är exotisk hela jag. Titta bara på väskan. I love it! Jag är egentligen en karibisk kvinna som älskar färg och mönster. I Sverige får jag tyvärr sofistikera till mig lite genom att lugna ner tillvaron kring mig och reducera till accesoarer endast (Albins idé). Jag väljer frukt och killar utifrån samma mall. Nya smaker, nya erfarenheter, nya känslor. Jag vill prova nya saker! Spelar ingen roll om det är polsk/judisk Gefilte eller Belgisk choklad. Give me some more! En italiensk parma kanske?

Orange lyx

Jag bara älskar orange! Var tvungen att köpa nya LOKAn för att ha något snyggt att dricka framför datorns tentaplugg. Gör det hela så mycket roligare. Kände inte för middag så sent som halv åtta. Det enda jag var sugen på var kräftor. Ni vet ett sådant där sug som man bara har för någon enda sak. Tur då att man har lärt sig konsten att njuta. Förr skulle jag aldrig lyssnat utan tagit något billigare, kanske något tråkigt som låg längst in i kylen, bara för att det SKA ätas upp. Det blev krämig pastasås efter att samtal med min personliga dietist, fröken Hamilton, och en massa litchie och physalis. I bakgrunden: Duffy samt Ukrainas bidrag; Shady Lady- så mycket min musiksmak!

Ruggigt regn

Det slutar aldrig regna och A. har kärleksproblem när jag måste plugga. Båda har lite för mycket att göra men Espressohouse och Mulberryväskorna lockade mer vid lunch.

Inspiration 4


Inspiration 3


Inspiration 2


Inspiration 1


Lundtan röjer

Och så här kul har Lundtan när det ska röjas efter några tequila.

Väskdröm to die for

Den här SKA jag ha! Den här tillhör Blondinbella och finns tydligen att köpa på Kaos i Stockholm. 2445 kr. Hoppas den finns i fler färger, orange eller gul skulle sitta fint. Tänk att fiska upp min LV plånbok (jag inte är nöjd med då den var på tok för dyr och Marc Jacobs spännet bara blir repigt) ur en sådan. När kommer skatteåterbäringen?

Bröllopsoutfit

Då kan jag pricka för, på min livslista, hur jag ska se ut på mitt bröllop. Marie Cavallier var alldeles för vacker. Det är så här en brud faktiskt ska se ut. Spetstäckta axlar i en kyrka, helt korrekt. Så mycket vackrare än dessa sjalar alla har. Slöjan var ljuvlig och hon var snabb att reagera när vinden lekte med den. Diamantörhängena, kronan, och knapparna... En designer kan sitt jobb när en klänning bakifrån kan så intressant och underbar ut. Ska också uppmuntras att hon struntade i halsband då man i stället kan njuta av nyckelbenen. Enda problemet med hennes klädsel för övrigt är hennes kärleksring från Joachim. Hur kan man så smaklöst komma på att ge en brackig guldring med blå, röd, och vit sten, som "syftar på" Frankrikes flagga. Smak före symbolik, tack!

Not my style

Jag har precis varit på visning i ett hus på Linnégatan som ligger ytterst lägligt här i Lund. Det ligger 5 hus på raken med 6 lägenheter i varje som då inkluderar tomt med syrenbuskar, lavendel och äppelträd. Det är som gjort för mig! Dock är det ju Iii huset jag kommer bo men jag fundrerar allvarligt talat på att sätta upp ett tält på tomten i stället. Det är en dams dödsbo och arvingarna har bestämt sig för att rusta upp stället. Det här betyder, plast, plast, plast och åter plast. Vad hände med känslan och mysfaktorn? Det finns ingen möjlighet att ens skapa den med en Franksoffa och tända ljus överallt. Här snackar vi ljust laminatgolv, nya fönster med opersonliga lås samt kösbänk i plast, wannabe trä. Mäklaren försvarar stilen med att påminna om slittåligheten samt hur enkelt det är att bara torka av köksbänken, och att man slipper rödvins- och oljefläckar. Hallå?! Det är ju det jag vill ha! Jag vill ha en röd oljad körsbärsträskiva där jag kan placera en basilika samt ett stort gult fat med frukt och grönsaker. Jag vill ha knarrande golv man inte få gå med högklackat på. Fönster man måste ta till våld för att öppna. En badrumsdörr som inte går att låsa. Köksluckor där man kan byta ut skåpshandtagen till olika keramikknoppar. Vi snackar känlsan av ett servicehem just för tillfället. Och dit hade jag inte planerat placera mig förrens jag är 96 år gammal.

Salig blandning

Tentaångesten gjorde mig sugen på allt igår. Idag har jag bara ont i magen. Middag: Tomat och mozzarella samt nudlar. Crazy.

Sammanträffande

Jag tycker det är jätteroligt att en modeblogg jag läser, filippas.se, skrivs av Tarras-Wahlbergs dotter. Jag läste om Tarras och hovet för att klicka mig vidare och hitta en vimmelbild på de två. Mitt ansiktsminne svek ej. Jag hade rätt!

Tillägg

Nu finns det chips bredvid mig också. Det blir nog kjol på lördag, inte jeans som jag inte kommer komma i.

Oralt behov

Det är vad jag har. Nu har jag börjat käka oliver i brist på annat. Tentapluggets fel.

Försöka duger inte

Jag försöker verkligen plugga och förstå det jag läser, men den viktiga oförståeliga informationen sätter sig inte. I stället frestar Nico. med sångtävling på tv och jag springer upp och ner som en dåre och sätter på vattenkokaren i ett för att alltid ha en kopp te bredvid mig. Jag tror jag har druckit alla mina smaker idag, det är ett antal. Men nu är klockan efter nio, endast friggs utan piggmedel i sig!

Rätt val?

Jag tror det blir bra till hösten för min pluggdel. Ekonomi på den här nivån är inget för mig känns det som just nu. Jag är trött på siffror och diagram, jag suktar efter bokstäver och text, det jag mest av allt avskydde för ett tag sen. Samhällsorienterande ämnen var ett gissel medan matten lockade på lördagkvällarna. Håller tummarna för att det blir handelsrätt till hösten, eller vad sägs om det här: Handelsrätt är ett område inom juridiken som behandlar de ämnen som är relevanta för företag. Dit hör bl.a. avtalsrätt, köprätt, krediträtt, skadeståndsrätt, arbetsrätt, bolagsrätt, skatterätt, konkurrensrätt och immaterialrätt. Finemang säger jag!

Valuta för pengarna

Så här snygg som hon är på bilden, så snygg känner jag mig nu. 4 set blev det. Jag tror jag måste satsa på ett hemsläp till helgen i allafall för att få valuta för pengarna.

Gräset är ALLTID grönare

När man jobbar vill man plugga, när man pluggar vill man jobba. Just nu skulle jag vilja ha ett intellektuellt stimulerande jobb.

Redo?!

Underkläder och grönsaker inhandlade, kebab käkad med S, kaffet kokar och glasögonen är på. Här ska pluggas! (Hoppas Gud är med mig och ger mig energi och en hjärna som absorberar allt.) Bäst att sätta i sig några nötter ut i fall att den skulle strejka.

Filminspelning pågår

3100 steg. 1000 steg färre än igår, samma sträcka, samma promenad. Hur kommer det sig? Efter halva vägen såg jag en man i skogen som höll i en röd flagga, sen såg jag skylten FILMINSPELNING PÅGÅR. Jag var tvungen att fråga och det visade sig vara en svensk-dansk produktion som kommer på bio nästa år. Jag tror den skulle heta Orginal. Så klart glömde jag fråga vilka skådisarna var. Typiskt.

Under kläderna

Efter att ha läst alla mina modeböcker och sett alla romantiska komedier med tips och trix har jag förstått att även om man är singel (som jag faktiskt är tro det eller ej) så ska man ha snygga, läckra, vackra underkläder. Jag skulle vara beredd att hålla med bara så där om det inte vore för att de ju ändå inte syns! Hellre satsar jag på kläder jag kan få komplimanger för. Jag menar, jag är student, och hm:s underkläder är ju ändå inte gratis. (HM:s underkläder är de enda jag kan ha hur mycket alla än säger att triumphs är bäst, nix och pix.) I alla fall. Jag var på H och M igår och plockade på mig 4 set. Fyra set, inklusive trosa alltså. De är så läckra att jag håller på att smälla av! De är inte supersköna (kan visserligen bero på att prislappen skaver) men de är i turkos med blå detalj, cerise med orange detalj och vit med svart detalj och i spets. Om inte hemsläp (diggar inte den "jargongen") så kanske en aningens avslöjande linne eller många ombyten på bryggan. Blink Blink. Sen kommer vi till trosstorleken. 36 eller 38? Hur ska man kunna veta? Framförallt då man för första gången köper nya efter att man kommit till Lund (Se tidigare blogginlägg). Så nu återstår att se. Kommer jag investera eller ej? Kanske kommer jag bära huvudet högre på mina kommande powerwalks, kanske gör de bara en fattig fashionista lite fattigare, dock med ett snyggt under.

Chanel, Celine, Chloé

Ni som har tänkt döpa era barn till söta små "internationella" namn som dessa, tänk om. Det är det fånigaste jag har varit med om! Köp en väska med samma namn, istället för att göra ert barn till en accessoar. Det känns som att personerna som döper sina barn till sådana här namn bara väntar på att få ropa: Chanel det är mat, Chloé gör dina läxor eller Celine var inte hemma för sent. Kan ni inte se framför er hur till och med språket hemma hos dessa familjer nu matchar Ralph Lauren-inredningen? (Ja, jantelagen är en av Sveriges grundlagar och jag följer alla lagar och regler.)

Powerwalk i mini-Oxford

Jag har vidgat mina vyer här i Lund. Jag har gått åt andra hållet. I stället för att gå rakt upp mot Stortorget så gick jag mot Malmö. Det kan ju tyckas lite konstigt, när man byter färdriktning, mot en storstad till och med, att man kan hitta så fina grönområden. Men vet ni! Fördomar är aldrig bra att ha. Här hittade jag det jag njuter allra mest av; lummiga trädgårdar, porlande vattendrag, skuttande kaniner, envisa solstrålar och en alldeles egen mycket speciell, positiv ensamhet.

Det är så här det ska se ut!

Åh vad jag ska laga mat i sommar! Arla är en hjälpande hand.

Inför sommarens pocketmaraton

Har äntligen kommit igång med mitt läsande! Nu rullar det på.

Naturäss

Ja. Det är jag det. Vad är det med människan idag? (Naturnollorna lockar mer än plugget). En syskontrio bestående av vuxna människor har precis gått upp för Kebnekaise (Sveriges högsta topp). Jag har gått upp två gånger. Första gången när jag var tio år gammal. Jag byggde kojor när andra spelade tv-spel, hade Ronja som förebild medan andra drömde om att se ut som tjejerna på Dateparfymerna, och lekte bollkull medan andra barn gjorde läxorna. Mina barn ska ha hängselbyxor, slitet hår och kåsa i skärpet. Ut i fall att..

Karaktär önskas

Karaktär önskas


Nu har jag proppat i mig choklad, chips och salta lakritspingviner framför Gossip Girl och Desperate. Sköljde ner allt med tre koppar te. Nu ska jag ännu en gång försöka lägga mig tidigt och läsa bästa boken.

Sommarmat

Sommarmat


Ingredienser
4 port
3/4 kg sparris- eller delikatesspotatis
300 g färsk grön sparris
250 g körsbärstomater
4 msk smör-&rapsolja
2 tsk fransk senap
1/2 tsk salt, gärna gourmetsalt
1 krm svartpeppar
2 msk grovhackad gräslök
Gör så här
Skala och koka potatisen. Dela sparrisen i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten ca 3 min. Dela tomaterna i halvor. Vispa ihop smör-&rapsolja, senap, salt och peppar. Dela potatisen i bitar. Blanda med dressing, sparris, tomater och gräslök strax före servering.

Bild och text från Arla.

Smakade fantastiskt! Jordgubbar till efterrätt.

Eftermiddagstips

Eftermiddagstips


Recept från Indiskas hemsida
LASSI MED MANGO (3-4 glas)
3 dl naturell yoghurt ½, ca 125 gr, väl mogen mangofrukt, eller konserverad ½ tsk pressad citron 5 msk kallt vatten 4 msk strösocker 10-12 isbitar+isbitar till servering.

Skala mangon och dela den i bitar. Lägg yoghurt, citronsaft, vatten och socker i en matberedare eller mixer. Använder du konserverad mango så ersätt sockret och vattnet med motsvarande mängd lag. Kör ca 20 sekunder tills sockret löst sig. Sätt till isbitarna och kör ytterligare 15-20 sekunder tills isen är nästa helt krossad. Häll upp i glas med isbitar i och servera genast.

Denna drink drack jag efter den gigantiska indiska middagen i fredags. Perfekt efter en stor måltid!

En soffas dragningskraft

En soffas dragningskraft


Jag hade ätit en god lunch och tagit en stor kopp kaffe för att vakna till. Lagt mig i den ovanligt sköna soffan och läst några kapitel (skönlitterära) för att sedan lägga ifrån mig boken, slumra till, drömma verkliga drömmar och vakna tre timmar senare. Så det är så här min kropp reagerar på sprit. Andra dagen måste jag alltså sova. Bra att veta.

Stilig helg, ostilig Johanna

Stilig helg


Jag visste att pappa skulle komma på besök i fredags, dock inte när eller att telias nät skulle paja. Ovetandes om min mobils tillstånd tog jag det lugnt i väntan på samtal. När jag insåg fakta skyndade jag mig hem och fann där en pappa i en mini cooper. Den tog oss snabbt och coolt till Malmö för indisk middag på lilla torg.
Lördagen spenderades i Köpenhamn. Jag kan vid min ålder fortfarande inte låta bli att måla upp ett skräckscenario hur det skulle se ut om tunneln till Danmark av någon anledning skulle gå sönder. Hur man ser vattnet, hur bilen fylls, hur man dör långsamt och hur tidningsrubrikerna skulle se ut.
Mitt romantiska intryck av Köpenhamn är spontant att det är en stilig stad. Det känns som att alla är så mycket snyggare. Vi gick ut och in i varje butik på Ströget. Prada, Chanel, Hermés, Cos, Mulberry, Illum mm. Första födan var den röda korven, andra var en cappucino, tredje var en låda bär där hälften var mögliga så min far gjorde det han lärt mig allra bäst. Han reklamerade. Eller han gick tillbaka och förklarade vänligt att så här ska det inte vara. En mycket obegåvad torghandlare projicerade sin ilska gentemot sina leverantörer genom att dumförklara oss och fråga varför vi trodde att priset var som det var. Fjärde måltiden var Chevre Chaud / Moules Frittes och på det en cappucino till.
Besöket kändes mycket mer utomlands än Danmark om ni förstår vad jag menar. Jag säger som jag tydligen säger om varje stad jag besöker; Där vill jag bo!

Kvällen spenderades hos Sofie med mycket god bål och snacks för att senare traska vidare till korridorsfest på vildanden med alldeles för mycket
förfriskningar. Bakisdagen var lyckligt nog ingen riktig stereotypisk sådan då jag gick och tränade. Jag riktigt kände att hjärtat kämpade, inte bra. Konstigt nog mådde jag väldigt bra, (kebaben hjälpte mig att suga upp det giftiga i kroppen). Vänstersvängarna var det enda kroppen verkade ogilla.

Hur ska det här gå?

Hur ska det här gå?


Jag har fått min Tiffany-blå Fashionista-bok och vill sträckläsa hela natten. Oj Oj Oj..

KÖ på ÖB

ÖB-brudar


Jag har varit i Eslöv på besök hos Nicoletta. Vi spenderade mesta tiden på Överskottsbolaget med ett betydande Konsumentöverskott som resultat.
Daniel gjorde gudomlig middag. Jag kunde inte behärska mig utan lassade på ett berg liknande Keb. Jag är fortfarande mätt och väldigt belåten.

Uppgång

Uppgång


Efter att ha varit i Lund i snart en termin kan jag nu ha mina jeans utan att behöva tvätta dem för att de ska sitta tajt. Nu måste jag använda dem så mycket som möjligt för att jag ska kunna ha på mig dem utan att behöva knäppa upp knappen(det gör jag ändå jämt). Med andra ord jag har gått upp, eller rättare sagt, min stuss har blivit större.

To do

På att göra listan


Så fort jag kommer hem till Stockholm ska jag ner i källaren och riva bland alla kläder. Jag ska ha ett par avklippta jeansshorts. Jag hade ett par för några år sedan och de var såå snygga till superga. (Allt är snyggt till Superga). Och Carin och Maria, gå nu inte ner och ta något innan jag har kommit hem.. Jag är störst och ska få välja först.. Pussiluss!

Djävulen bär mockasiner

419459-379


Sov elva timmar i natt. Gick upp lite ångestfylld halv tolv.. Sovit bort en hel föreläsning dagen efter mitt dåliga tentaresultat. Inte bra. Det enda positiva med att jag inte klarade den är att jag nu förhoppningsvis kommer kunna ämnet efter nästa lördag. A-ekonomin kommer bli som en dans på rosor! Och makron är faktiskt kul, eller intressant är det rätta ordet.
En knäckemacka och kaffe innan cykeln med snett styre (återigen) förde mig till tryckeriet för att lämna provtrycket. En cykeltur är en utmärkt start på dagen! Rekommenderas.
Min första kebab i Lund är nu äten. Inte kunde jag äta den korrekt utan spiller all rinnig, icke trögflytande sås på mina som tur är redan smutsiga jeans. Tillbaka i pluggsalen luktade jag. Kände mig som den Mcdonalds-brud jag en gång var. Fast med Ralph Lauren skjorta och gucciglasögon den här gången.

Säsongen närmar sig

Säsongen närmar sig


Snart är det bikinisar och gräsklippare överallt.

Framtida inköp

Framtida inköp


När jag blir stor och kommer hem från jobbet ska jag lägga mig ner i en sådan här, läsa tidningen och hoppas på bättre tider.
Det gör så mycket för humöret om man har fint omkring sig.
Detta kände jag av igår då jag tog tag i mitt kök och slängde all skit. Massa tidningar, glas och kartonger. Jag begav mig källsorteringen jag inte använt tidigare. Jag visste att den fanns någonstans men jag får ibland den där känslan, som jag vet många andra också lider av. Man tror att man är observerad. Vågar inte gå utanför dörren utan en konkret destination. Vågar inte stanna upp och se sig omkring för då ser man dum ut. Hur fånigt låter inte det här? På vägen tillbaka gick jag till och med långsamt. Jag brukar alltid skynda. Jag blev mycket förvånad. Man hinner se så mycket mer. Och då har man verkligen inte ens en anledning till att stanna upp och tänka vart man ska för då hinner hjärnan planera. Slutsats. Ett lugnt tempo gör det lite lättare att leva, dock gör ett högt det mycket roligare. Eller?

Turkisk kompis

Turkisk vän


Det här är verkligen det absolut bästa att ha i köket. Investera nu!

Sommarklänning önskas

Sommarklänning önskas


Samt nätta sandaler. Det är olidigt varmt. Sillmiddag idag igen.

Potentiellt samband

Potentiellt samband


Nu har två stora naturkatastrofer drabbat Asien inom loppet av några dagar. Är det någon mer än jag som är orolig? Kan det kanske ha något att göra med klimatförändringarna? Kan det möjligtvis vara så att det är genom sådana här händelser Jorden visar att den inte mår så bra? Jag vill ta mig friheten att beskriva Jordens beteende som en hostning eller nysning. Varför är det inte någon som ger den medicin? Varför är det enda vi gör bara att torka bort snoret med handflatan och nysa vidare? Varför kör vi bara med tillfälliga lösningar som sockerfria halstabletter? När ska det ske en förändring? En snabb sådan. Varför var det ingen som fattade att man skulle dragit på en kondom i syfte att arbeta preventivt och kanske kunnat undvika dessa förödande effekter av människans giriga obetänksamma beteende?
Hur kan den ekonomiska tillväxten spela större roll än en säkrad framtid? Vad ska man med pengar till om man ändå inte kan spendera dem på samma sätt längre?


Jorden mår inte bra alls. Den behöver uppmärksamhet. Den behöver pysslas om. Den behöver kärlek och omvårdnad. Precis som vilken relation som helst. Den har bara gett och gett, villkorslöst i en evighet. När ska vi börja ge tillbaka? Det vet väl vem som helst, att den ena parten tröttnar och ger upp om det sker ett givande utan att få något tillbaka. Jag säger bara akta er, snart gör Jorden slut! Och vi kommer inte få någon andra chans då.

Shoppinglyx

Shoppinglyx


Jag håller på att smälla av så varmt är det! Ska cykla till tryckeriet i morgon i hettan. Blir en kall dusch efter det före minglet då jag inte vet vad jag ska gå runt och prata om.
Kan meddela att jag har gjort det igen. Förlustat mig i en bokhandel. Jag älskar att köpa böcker. Helst med läckra omslag, helst ett läckert innehåll som Denise Rudberg alltid levererar. Blev en av henne, en Feng shui bok, "Mitt Iran" samt "Så blir du mer kreativ".
Böcker och te är bättre än allt annat att välja och inhandla.
Jag har provat en ny grej idag. Lägga undan. Jag la undan kläder för att tänka igenom och kolla bankkontot innan. Så smart! Har aldrig gjort så tidigare.

Fashionista

Den här har jag beställt


Den här har jag beställt! Borde plugga istället för att läsa om det jag älskar. Eller kanske plugga det jag älskar?

Jag har tagit det första steget

Jag har tagit det första steget


Till att få den perfekta brännan. Har solat på balkongen läsandes Väninnorna och Kung Carl. Min syster sa att den fått dålig kritik, men efter 100 sidor verkar den alldeles perfekt i min smak! Recensenterna har aldrig rätt!
Låg i stadsparken med Bakis-Sara som inte alls pratar lika mycket som vanligt... Tandem från Göteborg till Lund gjorde sitt. Hoppas på att vara med nästa år, så det blir ingen layoutvecka då inte!
Apropå solkräm tänker jag från och med nu börja använda det. Det betyder faktiskt inte att man blir mindre brun utan bara tar bort de farliga strålarna. Så använd solkräm! Jag går till och med i långärmat även när det är så varmt. Solen är farlig!
Jag har också börjat förstå världens olika matkulturer. När det är så här varmt är man inte så hungrig och om man råkar vara hungrig är man inte sugen på fet mat som svensk husmanskost (finns undantag). Man vill ha en grekisk sallad med en bit salt kött eller fisk med klyftpotatis och tzatziki. Sälta och kalla sallader är nyckelorden. Här i Sverige där det alltid varit förhållandevis kallt är traditionen fet mat för att hålla värmen. Det blir ändring på det nu. Här råder tropisk hetta.
När Amanda och jag gick hem igår vid midnatt räckte bara t-shirten. Vi plockade syrener i månskenet och var nog allmänt lyckliga. Framför allt då vi såg vår återkommande vän Igelkotten som skyndade över vägen.
Till middag: Salt sill!

Var finns Gud?

Jag ställer samma fråga som prästen på tv.

Sommarplaner

Sommarplaner


Mitt mål är bilden och för att nå dit blir det mad mitt nya favoritmellanmål. En tallrik plain yoghurt med massa valnötter, ett helt tärnat svenskt äpple samt russin. Idag hade jag i linfrön också. Känns somrigt och nyttigt. På det här sättet får jag i mig ett äpple om dagen också. Perfekt intag av antioxidanter.

En ny fröken fräken

En ny fröken fräken


Ja. Fräknarna frodas i solskenet och jag smälter bort. Varje dag är roligare än den andra och tiden den är alldeles för knapp.
Vad hände med den gamla Johanna som älskade att vara ensam och tackade nej till alla erbjudanden? Vad hände med fröken som älskade tryggheten och att ligga framför en bra tv-serie med borstade tänder kl nio? Vad hände med bruden som gjorde sina läxor och drack alkohol 2 ggr om året? Vart försvann hon om jag får fråga?
Hon finns kvar någonstans, kanske i en kall källare så hon får lugna ner sig och lära sig att chilla. Ibland får hon komma fram för att irritera folk lite då och då. Men hon trivs faktiskt ganska bra i vindstilla läge. Kanske dyker hon upp igen, kanske väljer hon att stanna. Vem vet? Det får livets resa avgöra. (Nästa nummer av Lundtan, Johanna skriver om livets resa i krönikaform "Livet är orättvist-Shit happens".)

Utseendefixerad

Utseendefixerad


Jag vill vara troppanfräsch nu! Jag ogillar att vänta. Jag vill inte se ut som en skär gris med fräknar. Jag vill vara augustifin nu. Jag vågar dock inte jobba på det. Solen är alldeles för läskig och brun utan sol har jag inte tid att smörja in mig med och heller inte lust då man somnar med känslan av att vara en smord muffinsform.

Luggad glasögonorm

Luggad glasögonorm


Världens bästa vecka bakom mig. Fredagens utgång i Stockholm med de två J:na var fenomenal. Fördrink hos pappa där jag fick höra att jag ser ut som Samantha i min orange tröja och nya lugg, ner till Brasserie Godot med en extra drink i priset. Deras drinkar är som Jelly Beans i godisgenren. Såå häftiga smaker! Vad sägs om basilika, gurka och sockerlag? Läskande och fräscht.
Ner till Berns inkluderat vattenfontän, inte bra.. Gratis inträde på Village gjorde kvällen fullbordad. Skjuts hem likaså.
Klockan tre kom ett sms från belgaren. "Wanna have fun?"

Något jag inte klarar av

Något jag inte klarar av


Är att slänga mat. Att slänga i allmänhet tycker jag också är fruktansvärt jobbigt.
Det här ska jag slänga nu eftersom jag sticker till Stockholm om några timmar.
- Rädisor, hur 17 förvarar man dem? De blir alldeles skrumpna efter en dag!
- Pannkakssmet
- Leverpastej
- Gurka
- Vaniljvisp
- En tredjedels plåt äppelkaka
- Massa baconpaj
- Ett halvt granatäpple
- Sallad med massa gott i
Allt bara står och väntar på att åka iväg. JAG kommer vänta in i det sista.

Nu kom jag i och för sig på att om jag slänger salladen får jag en liten burk där jag kan trycka ner så mycket äppelpaj som det går och ta med mig hem! Åh vad bra!

Inför morgondagens fullspäckade schema

Inför morgondagens fullspäckade schema


Fredagens andra punkt på att göra listan är frisörbesök. Jag tror denna frisyr är den rätta. Vilken färg ska jag köra? Mörkt eller ljust? Jag måste nog köra ljust pga champagnefärgade läsglasögonen.

RSS 2.0