Tågbus

När man åker hem till mig från stan så kostar det tre klipp av bussremsan. Hoppar man av en station tidigare kostar det två. Jag vågar verkligen inte ljuga. Jag planerade att göra det. Bestämde mig och tog ett andetag. Hjärnan sa Lahäll men mitt hjärta sa Näsby Allé.

Tröstmat

Pasta och köttbullar med ketchup är det enda som smakar när man ska äta middag, ensam. Tråkensam.

Hemma är bäst

Min lilla lillasyster är så gullig. Allt är så gulligt med henne när hon är på gott humör.

Yes!

Jag är klar!

Headhuntad

Allt kommer på samma gång. Dåliga saker. Bra saker. Även mina blogginlägg. I förrgår fick T jobb. Idag blev jag erbjuden en jobbadress på Strandvägen. Det låter så bra så det är inte klokt.

Frisyrnoja

Hår är viktigt och läskigt. Så här vill jag se ut.

Soffliggare bort

Jag har en idé. För att få folk att rösta i valet så ger man dem en gåva. Vad som helst. En äppelpaj på mcdonalds räcker. Eller gratis inträde på museer i ett år, eller kanske fyra...

Materialrätt


Offentlig handling

Jag älskar mig själv! Ibland. Idag gör jag det.
Den kommande texten skrev jag för snart fem år sedan. Jag tycker faktiskt att det är så bra.

Äntligen är sommaren här och med den kommer inte bara snygga kläder utan också värmen!

Vi som jobbar på Zara Hamngatan, framförallt heltid, tycker att vi inte kan fokusera fullt ut på arbetet i de arbetskläder vi tilldelats. Energin som går åt till att svettas och klaga skulle kunna läggas på att ge bättre och snabbare service till kunderna. En tänkbar outfit skulle kunna vara cityshorts, t-shirt och loafers, samt rakade ben.

Ett annat problem är skorna. De skor vi har är mycket snygga, dock inte bra för fötterna, finns det möjlighet till snygg design och en bra uppbyggd sko?

Ytterligare ett problem är antalet tröjor vi tilldelats. Att deltidare, 12-timmare och heltidare tilldelas lika många tröjor är fel. Jag menar att heltidarnas tröjor borde vara högre i antal.

Att jobba som butiksbiträde/säljare på Zara är fysiskt påfrestande och vi som jobbar minst lika hårt som jobbet förutsätter, vi blir varma, framförallt så här i sommarhettan och utan fungerande AC. Därför är det rimligt att heltidarna erhåller fler tröjor. Det blir inte bara roligare att jobba 38,25 timmar i veckan när man känner sig fräsch och fin utan kunderna slipper också hålla för näsan för att vi som anställda inte hinner tvätta eller har så pass mycket mörk tvätt att det fyller tvättmaskinen varannan kväll för att kunna tvätta tröjan ordentligt och inte i handfatet sent på kvällen då man fort som sjutton måste hänga den på tork för att ha den fuktig nästa morgon och behöva blåsa den torr med hårtork.

Att under över ett halvår varva två polyesterbyxor och två tröjor att arbeta i är varken schyst eller normalt. Dessutom är tröjorna ej bra reklam för företaget och dess kvalitet då våra saknar stenar på loggan och vi säljer dessa i butiken.

Vi vill med detta brev förklara hur vår arbetssituation ej känns hållbar/lovande inför den kommande årstiden och hoppas på en snabb och positiv förändring.

Hoppas ni har förståelse för den ohållbara klädseln som även gäller under vinterhalvåret.

 

 


RSS 2.0