Roligt kontra duktig

Idag har jag haft det helbra. Sov ut, skippade föreläsningen och sen ringde Albin och frågade om jag ville hänga med till ett köpcenter jag länge velat åka till. Såklart var jag tvungen att säga ja. Jag har blivit så mycket bättre på att vara spontan! Det är jag glad för! Förr krävdes det mycket för att jag skulle lyckas vara det.
Just nu svider det i ögonen då solen gjort sitt för dagen. Underbart!
Blev inspirerad att köpa Mateusfat, Lexingtonlakan och Ganthanddukar. Det är vår! Nu ska det in färg i lägenheten! (Som om det inte varit det tidigare.)
Jag är så glad för min nya Iittala ljusstake i rosa som jag fick i present för några veckor sen. Den passar perfekt här!
Hittade en läcker tavla på second hand. En vas med rosa näckrosor och fiskar. Snygg ovanför soffan.
Köpte på Albins rekomendation en blekspray för håret. 74,50 kr. Hoppas verkligen det fungerar och blir snyggt, då jag färgat håret ett flertal gånger med mindre lyckade resultat. Jag överlåter ansvaret till Sara och Albin då de kommer hit ikväll på middag.
Inget plugg idag. Jag måste lära mig att plugg faktiskt kan vara roligt. Just nu vill jag bara göra annat. Det har jag i och för sig gjort hela terminen. Jag måste skärpa mig!

Nu är det dags för träning för första gången på två månader tror jag. Här ska fixas energi. För det vet ni väl, kortsiktigt blir man så klart trött av att träna, men man mår så bra efteråt och bara efter några gånger är man fit for fight!

Jag vill ha en mörkblå Ralph Lauren keps och åka till Bicester Village Outlet utanför Oxford för vårshopping!

Paddor i kylen

Skansen-Jonas var alldeles nyss på tv där han berättade om igelkottar bla. De kommer ur sina iden 2 månader tidigare än vanligt och hittar därför ingen föda.
Samma sak var det med paddor han hittade på sin tomt. Därför förvarar han dem i en burk med blandade växter i kylen. Lovely!

Jag har precis upptäckt www.Forever21.com

Jag har precis upptäckt www.Forever21.com


Extravagant shoppingupplevelse

Detta har jag köpt idag:

Böcker
- Tricia Guilds mönster ( tänkte ge den till mamma i födelsdagspresent, men jag tror jag har ångrat mig, bra soffbordsbok, om man har ett soffbord vill säga...)
- Världsatlas ( här ska pluggas! )
- Mossvikenfruarna i inbunden röd sammet( Jenny har tjatat på mig i en evighet att jag bara måste läsa den här )
- Klaras GI mat ( jag låg i soffan en timme och planerade framtida måltider )
- Bok om choklad ( jag säger bara herregud vad det vattnas )
- Muffinskokbok ( bra att ha i presentlådan tänkte jag men jag tror den stannar kvar den med )

Smink
- Lancomes nya primer
- Lancome foundation

Det hör till saken att om man köpte två hudvårdande produkter från Lancome så fick man en låda med små Lancomeprodukter GRATIS! Jag vet att det är inbakat i priset osv., jag läser ekonomi, men känslan av att man "tjänade lite" är obeskrivlig!

Tips! Denise Rudbergs bok Jenny S kostar bara 29 spänn, ska nog slå till även fast jag läst den, men jag vill ha den också då jag har alla andra av henne...

Det bästa med att plugga i Lund. För tillfället.

Cyklade till skolan i ösregn och har luktat surt hela dagen. Cyklade hem med 6 paket sill på pakethållaren och 6 paket i cykelkorgen.
Det är det bästa just nu förutom förälskelse, att få saker gratis. Det står 2 pallar med sill på "skolgården". Det var tydligen bara att ta. Så jag tog. Så mycket jag kunde bära! Det är sådan sill man "gör själv". Man öppnar locket, klipper sillen, häller i kryddor på påse och stänger locket! Nu har jag midsommarmaten fixad i allfall. Då saknas bara snapsen.

Knappt råd med knäpp väska

image181

Den är så snygg och den ser inte ut som alla andra. Den är orginell, men dyr.

Jag behöver faktiskt...

image180
...ett tidningsställ. Såg ett snyggt i genomskinlig tjock plast i någon tidning.

Han med stort H

Jag fortsätter berätta om min date i punktform. Den andra träffen var igår...
- Han är scout
- Han åker skidor
- Han flyger
- Han har seglarskor
- Han fotgraferar
- Han planerar att vandra Skandinavien runt
- Han dansar rock
- Han lagar mat ( pannkakor med potatismjöl av misstag igår )

Det blir bara bättre och bättre...

Black and blonde

image177
image178
image179

Snyggast i natt

image174
image175
image176

Det är en sådan här frisyr jag vill ha. Exakt!

Turkosa byxor is the shit

Det finns vissa människor som har det. Det där lilla extra. Den här gången rör det sig om en personlighet utöver det vanliga med knalliga jeans.
Det började över en söndagsmiddag med gemensamma kompisar, då med en mössa som fixades till för den perfekta snedheten samt mycket "Hursa?". Det enda jag kunde tänka på var hur detta skulle sluta. Sen fick jag syn på cykeln med färgat snöre utan någon specifik funktion, bara för att den ska kunna kännas igen. (Cykeln i sig är det enda exemplaret i Lund för övrigt.) När man hör honom prata märker man vilken skånsk energiboll man har att göra med. Tittar man på honom kan man tydligt se hur full i sjutton han är, framför allt då han sitter med ena benet över det andra. Äter man middag med honom över ett, två eller tre glas vin märker man vilken förtjusande människa man har som vän. Det blir ju heller inte sämre då han hjälper en att sätta sig tillrätta vid bordet.
Sen kom det. "Movesen" på dansgolvet en lördag. Då sa det bara klick. Det är så här det ska vara. Det är så här en människa ska eller borde vara. Sig själv.
Det är ofta det svåraste för en människa. Att våga vara sig själv. Varför är det så läskigt? Det finns ju ingen som kan komma på en med att fuska. Man vinner ju bara äkta kompisar.

Längtan

Jag längtar inte hem! Däremot så längtar jag faktiskt efter mina gamla vänner.
Ikväll får jag träffa en utav dem, Jojo.
Jag ska bjuda på carbonara och pösomelett med vispgrädde och hallon med florsocker på topppen. Jag hittade receptet i Arlas lilla månatliga receptbroschyr jag alltid kastar mig över vid ny utgåva!
image173
Tänk om man kunde bjuda på champagne.. Det skulle vara något!
Är det någon mer än jag som har hört att Champagnedistriktet ska expandera? Eller har jag drömt det?

DN, gör som svenskan!

Hur kan DN publicera recept som innehåller tonfisk? Gör som svenskan ( inga recept med tigerräkor ) och ta bort dessa.
image172

Jag är removad

Jag är så dissad! Min heta date har gjort mig totalt confused. Å ena sidan är han gullig och skriver långa mail, sms och vill träffas och andra sidan agerar han helt irrationellt och tar bort mig som vän på facebook.
Det är något som är fel.
Nu ska jag inte göra någonting. Alls. Inte ens spana på stan. Bara lite. Och om jag skulle råka se honom, ska jag ignorera honom. Totalt och halvhjärtat!
image171

Burr ute borr inne

Ingen date, bara en massa bankande från grannen. Han spikar varenda kväll. Jag tror han hämnas för att jag har så jäkla bra musiksmak. Jag tror han egentligen sitter framför tvn med en hammare bankandes på något så det ska låta som att han är mer upptagen än vad han är.
Sen har jag en annan granne som jag tror är en knäppis. Igår, väldigt sent, gormade han, och sen skrek han jävla skit! Detta var runt midnatt.
Jag ska också nämna att det är någon som borrar. Hur mycet ska de hänga upp på väggarna.
De kanske är styckmördare som hänger upp sina offer (bitar) på väggen...

Idag har jag möblerat om lite samt tvättat. Köttbullar och makaroner till middag, utan ketchup. Salt och smör i stället. 2 kiwi till efterrätt.

Nu borde jag plugga några sidor och läsa massa sidor (skönlitterärt). Mysigt när regnet smattrar mot fönstret.

Förresten tycker jag att borsta tänderna är såå tråkigt. Tandtråd är ännu värre.




Coctail

image166


image167
image168
image169
image170


Långklänningar i färg

image162
image163
image164

Frisyrbestyr

image161

Ikväll kan kanske en andra date bli av. Tyvärr har det inträffat en tråkig sak för motpartens del som troligtvis kommer sätta sk käppar i hjulet.

Om inte vill jag ha en fläta i håret. Denna är så cool.

Maaat!

image160
Till lunch blev det bagel, så gott och billigt... Jag har nästan slut på pengar nu.
Tur att jag roffade åt mig ännu en gratisgrej på eee, findus gulaschsoppa!

Kvinnligt snygg

image159

Killar titta inte...

image157
image158

Tjejer, finns det något vackrare än det här på en BRUNbränd kropp?
I påskägget, tack gärna!

Typiskt!

image154

Nu sägs det att leopardballerina håller i vår också. Det förstår jag och jag skulle inte brytt mig så mycket heller om det inte var för min hund som smaskade upp mina favoriter.

image155
image156


Makaber syn!

Jag mår dåligt.

Så snygga.


Gratis-grejer smakar bäst

Tillbaka i Lund. Känns konstigt nog hemma. När jag kom innanför dörren igår vid elva pustade jag bokstavligt talat ut! Så skön känsla. Hade med mig en galet tung, stor bag med kläder.
Efter gästföreläsningen idag, man från konkurrensverket, gick jag direkt till eee, där jag norpade gratisgrejer. Åt lunch för tio spänn, då det var "buffé". Goda mackor, kakor, kaffe, frukt och godis. Tog en hennestidning och en KING. Hade jag haft pojkvän skulle han fått den, men nu får min date kika i den istället, kolla på bilderna i allafall... ( Han kan ju inte svenska.)
Nu ska jag packa upp min stora feta väska och så kan jag meddela att jag troligtvis har min andra date i morgon, med samma kille som förut...
image153
A drink or something. Som vi säger...


Effektivt

Hemma i Näsbypark med galna systrar och en knäpp hund. Det är kallabalik i Josef Frank soffan bredvid!!
Nu har Meja bitit Maria i skadade foten ( moppedramatik ).
Nu är det rena lugnet efter stormen.

Tåget från Lund blev försenat. Jag sysselsatte mig hälften av resan genom att lyssna på P3. Inte så vidare rolig dialog mellan radioprataren och Cajsalisa Ejemyrs man, Rojas, fd chefredaktör för Gringo? Jag kommer inte ihåg. Han kanske är kvar, heter tidningen Gringo?

Jag tänker konstatera för mig själv att tågresenärer är de trevligaste passagerarna jämfört med andra färdmedel man kan använda sig av. Det råder en viss harmoni under resan och bland människorna. Det är något visst på spåret... Miljövänligt, medvetet, trevligt och vackert. Sverige är väldigt vackert.

Min syster har klippt sig. Hon är såå snygg! Jag blir så inspirerad!

Var i city i en timma. Hann med en sväng på NK och i Sturegallerian. Jag dog rent ut sagt. Vårens mode är som alltid lika glädjeframkallande och gör mig helt knäpp. Jag vet fler som blir knäppa. Jag är inte den enda...

Sist men inte minst hann jag med Roslagsbanan där min syster väntade. Som ett surt saltkorn. Jag fick ingen kram..
Däremot fick jag stora örat, hon lyssnar alltid på mig.

image152

Snart hemma

Vaknade 05.28 i morse. Drömde lite otäckt och var nervös då jag lagt en massa bud på tradera för tågresa hem.
Nu har jag i allafall en sista minuten biljett för 405 spänn. Tåget går 9.28. 
Tog en powerwalk 06.47 till stationen och hämtade ut biljetten. Var superpigg och hungrig när jag kom hem kl 07.14.
Så! Snart sitter jag på tåget läsandes Glamourprinsessor och micron. Hoppas jag får fint väder och att någon kommer och möter mig!
image151 
Nu ser jag hur gammal hon ser ut! Men ho är snygg som få.

Sugen

image150
Ja tack!
Jag är alltid sugen på något. Ska nog ta och köpa oliver så jag kan trycka i mig när jag har saltsug.

Kan rekommendera peanutbutter och marshmallowfluff, gudomligt!

Jag säger fett bra!

Se upp för dårarna var helt underbar! Älskar sådana filmer. Visst är den blonda tjejen väldigt lik Elisabeth i Madicken?

Helt rätt låt

Jag lyckades ligga i soffan under alla låtar. Det var inte så svårt då de flesta var sååå grymma. Inget slår Just a minute. Fantastisk! Helt i min smak! Lite earth wind and fire röster.

Lördag

Rakade ben. Ansiktsmask på. Plugget (nästan) avklarat. Teet står och väntar. Snart ligger jag i soffan och tittar på melodifetivalen och se upp för dårarna. Tyvärr känner jag mig själv så pass väl att jag vet att jag inte kommer kunna ligga still utan göra en massa saker samtidigt...
Förresten verkar Doreen vara en ascool show och Peter Settman är helt klart bäst!
Nu fick jag ont i magen. Åt en bit mögelost. Som jag i vanliga fall mår super av.

Ps: Amy Diamond ska man inte säga något ont om. Så ung och så duktig!

Stramt

image146
image147
image148
image149

Naturlig skönhet

image142
image143
image144
image145

Gå i andras fotspår-följ "på spåret"

Igår såg jag lite på "på spåret". Allmänbildande. Jag ska bli sådan. Allmänbildad alltså.
Många i min omgivning följer på spåret, och då syftar jag inte bara på mina föräldrar, utan jämngamla.
De spelade ett stycke jag kände igen och som jag tycker är så vackert, så jag mailade svt och frågade. Har nu fått svar! Tack! Musiken var hämtad från soundtracket till filmen Babel och stycket heter Bibo No Aozora.  
Bara så ni vet så finns det en facebookgrupp relaterad till på spåret...
image141
På måndag bär det av till Stockholm. Antingen i luften, på asfalt eller på spåret.

Potentiella skor

Dessa skor skulle jag vilja ha på mig då jag lägger på min förhoppningsvist blivande mascara.
image140
Töntigt värre? Javisst!


Powerwalk i stadsparken

Sov länge för att sedan äta frukost framför tvn. Är man ensam blir man ett med dumburken.
Efter det rusade jag nerför trapporna och ut i vårvädret för en powerwalk i soliga stadsparken. Det tog mig 8 min att gå runt hela. Och då gick jag inte ens snabbt. Jag gick två varv, saktade ner när solen var i mitt ansikte. Saktade ner när den var i min rygg. Allt annat  förutom kinderna var varmt. Underbar start på dagen.
Var tvungen att messa Albin om min reaktion på alla fåglar, så många, så olika, så fula. Myskänderna chockerade mig. De sticker ut.
Det enda som fattades under min promenad var min Meja. Hon kommer älska livet här nere, den dag hon kommer ner. Vilken hundmes jag blivit!
Borde köpa träningskort idag, eller någon annan dag... Saknar friskis, mycket! Ska göra slag i saken, men mitt konto suktar efter att försvinna på andra saker, typ vårkläder och smink.
Det ska bli mitt inköp idag en mascara!
Jag tror de har extrapris på den här på hm
image139

Snygg färg.


Till Albin

image138

Fluffigt på burk

Jag är så trött. Hoppas American Pie är bra...
Nu har jag ätit egengjord carbonara, jag gör en görgó sådan. Kom och smaka!
Har köpt marshmallowfluff. Provade med oboy. Funkar bättre solo direkt ur burken. Så gott!
image136
Jag köpte jordnötssmör också.. Så detta kanske blir morgondagens frukost?
image137

Han ser ut som Matthew

image135

Kan de inte göra en film som heter How to catch a guy in 10 days?

Alla hjärtans dag = Bästa shoppingupplevelsen

Herregud vad jag har shoppat idag. Massa krims och krams.

Lunch: Sushi och vaniljhjärtan
På ICA:
En påse full med hygienartiklar samt två påsar Ahlgrens bilar. Jag beslöt mig för att köpa två då man fick ett mobilsmycke som var i en fin mintgrön vårfärg. Jag tog den klassiska påsen samt en likadan fast underbart sursockrade. Gudomliga! Bäst just nu!

Gick med Nicoletta i en butik som heter Tiger med krims för 10 eller 20 kr. Fantastiska saker. Jag handlade för 150 kr. Bla en press att göra kaffe med. Funkar mycket bra efter en gång. Får se hur bra den fungerar i morgon när jag vaknar som ett yrväder och försöker pressa på morgonen i stället för att  "nescafea"...

Jag saknar just nu: Marshmallowfluff
Jag vill också ha: Latteskum på tub. ICAs alla hade gått ut. Typiskt ICA...

image134

Jag har varit på extremt bra humör idag. Kan bero på att alla olika variablar visade sin bästa sida.
1. Det har varit en ljuvlig dag med sol hela tiden!
2. Jag fick sushi som jag ville.
3. Jag åt godis efter det. Sockerhög.
4. Nicoletta var hemma hos mig och vi lyssnade på grym musik  ( Bee Gees och Pippirull )
5. Anna ringde och fixade sommarjobb!!

Dagens tanke:
När livet går bra, då går det bara bättre.
När livet går dåligt, går det bara sämre.

Förstår ni vad jag menar?

Tack du anonyma

Jag har fått en kommentar utöver det vanliga. En anonym svarar på frågan vem personen är längst ner till vänster på kollaget med Carrie från den kommande filmen. Det är tydligen Jennifer Hudson från Dremgirls som spelar Carries assistent. Anonym påpekar att jag inte är så insatt för att älska S&C.
Ok...
Jag är i allfall glad för att du läser min blogg. Jätteglad faktiskt! Men varför skulle jag vilja veta något om filmen i förväg om jag älskar S&C? Jag vill ju att det ska bli bästa upplevelsen någonsin. Visserligen är höga förväntningar som sagt aldrig bra...
Tack för påpekandet i allfall.
image133

Lavendeltröja

image132
Allt passar mina nya skor, så också den här tröjan för endast 149 kr. Jag vågar bara inte beställa på internet, känns riskabelt. Jag får väl läsa på om det i Ebbas stil...

Jag funderar på att börja använda mina gamla levis som jag slängt ner i källaren, det är ju modernt med utsvängt i vår!

Godmorgon!

image131


Jag vill vara brunett.


Upprepning

image128
Jag vet att ni tror att jag haft den här bilden tidigare men så är inte fallet. Denna sko är med vitt läder i stället för brunt. Vårsko kontra höstsko.

Ge mig mer av Carrie!

image127

I vår smäller det!
Premiär för allas vår favoritserie på biodukarna.

Bilden längst ner till höger inspirerar mig mest just nu. En stor röd halsduk till min svarta skinnjacka.
Vem är hon nere till vänster?

Back on track

Ni skulle bara veta det senaste...
image126

Love love love her dress by the way!

Gå in på Guccis hemsida och du är fast

I höstas köpte jag identiska kopior utan spännet på Coop forum för 99 spänn.

The angel wears Gucci


Dagen slutsats

Sluta äta torsk!
Det  är gott. Ja. Jag vet. Men tänk så här. Det finns substitut. Billigare sådana. Det måste väl ändå motivera. Sluta handla på rutin. Tänk om! Jag kanske kan locka med att  ni kan spara ihop till något sådant här genom att lägga mellanskillnaden i sparbössan...

image125
Ni kanske inte ser men det är en Guccicykel...

Detta kom med posten

Angående reklamation av Kalles kaviar

Med hänvisning till Ert mail vill vi än en gång beklaga att Ni fått en tub Kalles kaviar innehållande fiskfjäll.

Torskrommen kommer till oss i sina romsäckar och ligger i förslutna tunnor. Dessa lagras sedan i våra bergrum. Efter lagringstidens slut öppnas tunnorna och råvarorna passeras genom ett mycket finmaskigt nät där endast romkornen skall komma igenom. Här avlägsnas också den omgivande romsäcken. Fiskfjället har troligtvis legat i rommen och olyckligtvis följt med igenom, vilket vi beklagar.

Vi kan försäkra Er att vi gör allt vi kan för att förse våra konsumenter med produkter av bästa kvalitet. Därför tar vi Er anmälan på mycket stort allvar och berörd personal har underrättats om det inträffade.

Som kompensation och som tack för Ert påpekande bifogar vi en varucheck till ett värde av 80 kr för inköp av valfria Abba-produkter. Vi hoppas det skall bli till belåtenhet.

Mvh Abba Seafood AB

Positivt: Jag har fått 80 kronor
Negativt: Jag fick
bekräftat att de använder sig av torskrom, vilket inte är bra...

image124

Mängd lekmogen torsk i Nordsjön - Skagerrak
Lekbiomassan1 av torsk har minskat kraftigt i Nordsjön och Skagerrak under de sista 30 åren och ligger idag under den biologiskt säkra gränsen2 på 150 000 ton. Denna underskreds för torsk under mitten av 1980-talet och har inte återhämtat sig än.

Källa: Internationella Havsforskningsrådet (ICES)

1Lekbiomassan av en fiskart är en uppskattning av mängden lekmogen fisk.

2För att ett fiskbestånd inte ska riskera att fiskas ut ska lekbiomassan ligga över den biologiskt säkra gränsen. Den biologiskt säkra gränsen är satt (med marginal för osäkerheter i dataunderlaget) som en gräns för hur litet fiskbeståndet får bli. Om fiskbeståndet hamnar under den biologiskt säkra gränsen vet man inte hur det kommer att reagera och risken ökar för att det ska kollapsa. Med kollapsa menas inte att fiskbeståndet utrotas utan att det antagligen kommer att krävas många åtgärder och ta lång tid innan situationen förbättras.
Källa: Internationella Havsforskningsrådet (ICES).

Till rara Sara

image123


För att du har min blogg under favoritfliken!


Bohemchic

image121
image122

Blusen och skorna blir perfekta ihop med blå jeans! Jag hittade båda idag och går och funderar på blusen, skorna ska jag ha!
När jag var beredd att köpa skorna ser jag att om man går med i din skos kundklubb får man 20% rabatt! Holy tänkte jag men tvekade en sekund. Jag ska ju sluta gå med i klubbar har jag lovat mig sjäv. Det har gått så långt att jag har ett skogsgrönt apotekskort i plånkan... Då är det något snett. I allfall, min lösning på problemet är att nu när jag gått med, så ska jag köpa skorna i morgon för att direkt efter gå ur klubben för lättsålda konsumenter!

Garderobsdröm

image120

Gossip Girl och spenatsoppa

image119
Dagens middag framför kvällens avspänning.

3 underbara sidor

Jag ska få tre sidor i kommande Lundtan. Det ska handla om det vi förr i tiden såg som en livsnödvändighet. Någonting som vi idag ofta tar för givet och några av oss har som intresse. MAT. MAT. MAT.
Det finns ingen roligare terapi. Ingen roligare sysselsättning. Jag firade med att ta en lång sväng på Hemköp. Jag köpte en alternativ müsli. (Jag har ju redan en från Saltå kvarn.)Lyxmüsli. Dyr sådan. Exklusiv. Ska det firas ska det firas med mat. God mat. Den är nyttig också. Limegrön förpackning, nyckelhålsmärkt. Sen var jag bara tvungen att köpa ett "treorör" multivitaminkvinna blev det. Knallrosa. Jag struntade i cvitaminen som jag planerat köpa bara för att den här förpackningen var så läcker. De kommer passa  så bra bredvid varandra! 
image118

Blått är grymt flott

image116

image117

Bästa tv-serien ska börja sändas igen

image115

Bättre än godis!

image114

Jag har proppat i mig säkert ett halvt kilo surt godis framför nyheterna. Har kommit på att allmänbildning framför tvn underlättar studierna. Nytta med nöje fungerar alltid bäst!

Margarita med Margherita

image113

Så snyggt! Perfekt klädsel för en drink på stan.

NSF= Nördarna som är Sorgligt Fula ( i fler bemärkelser )

Jag har glömt att berätta. I lördags spatserade NationalSocialistisk Front på stan med svenska flaggor och sång. Det är en skam.
Det är äckligt.
Det är omodernt.
Det är pinsamt.
Det är sorgligt.
Det är hemskt.
Det är upprörande.
Det är förjävligt.
Det är tragiskt.
Det är vidrigt.

Det är faktiskt sjukt.



Enligt min mening ( jag citerar en allmänbildad vän med mycket sunda värderingar ) så är det här människor som inte själva mår bra. Det har ofta gått dåligt för dem i skolan, trubbel i familjen på något sätt, kanske blivit mobbade.
De använder sig av syndabockar för att höja sig själva.

Tänk  vilket ansvar man själv som medborgare har för att världen ska bli om så bara lite bättre. Man kan förändra. Sprid dina åsikter! Ändra på människors attityder! Börja med att säga att du inte håller med. Var ingen mes! Gå din egen väg. Kom bara ihåg att gå i rätt riktning.

Stilikoner

Redan när jag var liten ville jag se ut som de här systrarna. Jag älskade deras filmer då jag kunde kolla deras outfits när de var på beachen, hemma efter skolan eller när de var på "date".
Att ha stilikoner är bland det roligaste när det gäller mode. Att kunna skriva listor på allt de gör och har på sig. Att anamma en livsstil är ultimat för oss som har kontrollbehov. Bara att bocka av!
image112

Runaway girl

Man ska tydligen spela ointresserad för att fånga en killes uppmärksamhet...
Hoppas de förstår vad man vill ändå. Vi får se hur länge det här fungerar.
Funderar annars på att börja jobba i baren  på en nation. Ska lära mig allt om cosmos och bellinis!
image111
Jag och Sara har kollat Runaway bride, druckit kamomillte och ätit chokladmuffins. Frågat oss vad som händer på alla hjärtans dag, spekulerat om killar och lyssnat på Celine Dion. Hur skulle världen se ut utan harmoniska stabila tjejer?


Soligt = på gott humör

image108
Idag är det nog dags för solglasögon på stan. Först väntar en god frukost!

image110

Jag tror faktiskt jag ska köpa vårskor, jättesöta mockasiner har jag hittat på din sko. Jag ska garanterat köpa jeans från acne på deras outlet. Hoppas det finns några snygga! Jag vill ha HEX. Köpte ett par helt oanvända i början av hösten för 160 kr. De är  S U P E R tajta. Jag behöver en storlek större, men då det var så billigt var jag bara tvungen att köpa dem!

Ska bli galet roligt att recensera Galaprinsessor

image107

Den här ska jag läsa och recensera till nästa nummer av Lundtan. Ytligt och glatt.

Det borde vara förbjudet att påtvinga skolelever böcker som klassiker. Låt dem hitta sin genre. Man kan uppmuntra dem till att läsa "viktiga" böcker, men att ha obligatoriska tror jag inte på. Då slutar det med att man som jag gjorde läser två kapitel för att kolla resten på nätet. Hellre att man läser det man gillar än inget alls!

En bra grund gör susen för humöret

En bra grund gör susen för humöret
Både när det gäller sminket och tex alkoholen då tänker jag på mat. En bra grund är A och O här i livet!
Jag testar nu den här, det står mellan färg ett eller tre. Finns det ingen tvåa? Den luktar. Det är det som är negativt. Gillar förpackningen då man kan trycka ut. Adaptive, på flaska, var problematisk.

Gucciklocka 3

image105



Klassisk elegans med en touch av nyskapande ungdomlighet, passar min personlighet utmärkt!

Gucciklocka 2

Gucciklocka 2



Exotisk råvara med gömda detaljer, passar min personlighet utmärkt!

Gucciklocka 1

Gucciklocka 1



Sportig färgklick, passar min personlighet utmärkt!

Grevinnan och betjänten

Grevinnan och betjänten



Fröken Hamilton vet hur livet ska levas! Är också alldeles förträfflig när det kommer till att ge råd. Jag tackar och tar emot för det senaste!

I want you, I need you, oh baby oh baby...

I want you, I need you, oh baby oh baby...



Min date är över och jag är galet förälskad.
Det är inte riktigt läge för det just nu. Jag måste fokusera på mina studier.
Men jag måste få försvara mig och säga att det inte finns en normal brud som skulle kunna låta bli att falla för Mr Ph.

Han:
är söt, charmig, stilig, snygg, har god klädsmak, är välvårdad, har lagom mycket parfym.
Tecken på att han är väluppfostrad:
Han lägger gaffel och kniv kl 17.25 när han har ätit färdigt, serverar MIG vin, DISKAR efter hela middagen på eget initiativ.
Han har intressanta saker att berätta, han ser gulligt finurlig ut vid exakt rätt tillfälle, han säger: "Yes, she´s nice" och tittar mig rakt in i ögonen, när han pratar med en kompis på telefon.
Killen ÄR också intressant. Han håller på att lära sig svenska eftersom han tycker att han inte kan åka härifrån efter ett år utan att kunna det.
Han ska åka till Kiruna i helgen och bo på ishotellet och åka hundsläde. Det har ju jag gjort! Han är ambitiös i skolan samtidigt som han har ett socialt liv.
Det bästa av allt var när vi skulle äta efterrätt, pannkakor. Jag ber honom göra crepes av smeten. Han ställer sig och gör det och kastar upp pannkakan i luften och misslyckas. Nästa blev bra. Han serverar den med socker och citron. Han reagerar på att jag har färdigpressad citron i en plastburk. Tydligen använder han sig av en halv färsk. Hur fantastiskt låter inte det? Och han kunde känna skillnad på smaken... Någon som kan något om mat!

Hur skulle jag kunna låta bli att gå på lätta moln under den kommande tiden?

Ps: Det finns mycket mer positivt. Jag kunde inte sluta titta på honom under kvällen. Han blev bara vackrare och vackrare för varje ord han sa.

Väntans sysselsättning

Väntans sysselsättning



Han är grym! Jag hade glömt bort att han är så fantastisk på att sjunga och skriva. Jag är så förvånad över att jag kommer ihåg alla texter!

I väntan på Godot ( min date )

I väntan på Godot ( min date )


Börja diska

Snurrigt



Jag är ju student, utan diskmaskin, så jag diskade som vanligt nu på eftermiddagen efter frukosten i morse. Jag gör faktiskt det med hälften glädje en fjärdedels njutning och en fjärdedels avsky. För jag vet att det är bra för mig.

Jag tror att det är sådana stunder, dagens normala människor saknar. Obekvämligheter. Vi behöver dem mer än någonsin. Vi har det för bra och det är för lätt leva ( på ett sätt, inte på ett annat.)
Vi behöver lära oss att plocka upp efter oss, att göra en sak som inte är det roligaste för att sen känna oss nöjda med oss själva för att tex lägga sig i soffan och bara slappa.
Pröva! Det är en av de gånger jag tänker som bäst när jag står där och borstar i tekoppen. Det är meditativt om inte annat. Jag kan rekommendera att stå utomhus på sommaren i bikini på dagen eller stora koftan på kvällen... Ljuvligt!

För några dagar sedan bestämde jag mig för att prova något nytt. Jag satte på stereon med min lugna favoritmusik och la mig bekvämt i soffan och tittade ut genom fönstret över trädtopparna. (Hallå jag är 22 inte 72. Jag vet, jag läser svensk damtidning också...) Jag gjorde inget annat förutom att lyssna på musiken. Har ni tänkt på det, att när vi lyssnar på musik så gör vi ofta något annat samtidigt. Vi springer, kör bil, städar, dansar eller DISKAR!
Vi fokuserar alldeles för sällan på bara en sak.
Jag tror det är viktigt att lära sig det och inte känna sig obekväm med det.

När det kommer till mobilen i livet har jag en sak att säga;
Att alltid vara nåbar är att aldrig vara riktigt närvarande.
Tänk på det!

Systerystrar

Systerystrar



Jag älskar mina systrar.
Vi är väldigt olika.
Men ändå så himla lika.

Carin sa en gång att man ser en tydlig skillnad mellan oss på det vi läser. "Johanna, du sitter med kokboken när du egentligen ska plugga. Maria du läser teaterrepliker jämt, och jag, jag läser National Geographic i sängen."

Lika mycket som jag älskar dem hatar jag dem ibland.
Mina gulliga små småsystrar som klarar allt.

De är helt enkelt de finaste och bästa i hela världen.

De vet inte hur mycket jag tycker om dem.
Så skrik ut det så världen får veta.

Bästa raggningsrepliken

Bästa raggningsrepliken



När jag är på IKEA är jag hög. Det går liksom inte att undvika där. Sådan var jag också igår. Jag fjantade mig och höll på. Stod och skrattade med Nicoletta vid isformarna. Då vänder sig en man mot mig i 35årsåldern och frågar om jag heter Holmqvist. Jag nekar och vi konstaterar att jag är mycket lik. Han fortsätter så här:
- Ja det var lustigt! Det finns bara två av ert slag. Bla bla bla.
Sen kommer det:
- Du borde ha en varningsskylt.
Jag ser lite konfunderad ut och blir lite rädd eftersom jag är övertygad om att jag gjort något mindre lyckat då jag gör det ibland tex. sticker fingret i en kunds öga när jag ska peka åt vilket håll en annan kund kan finna en trenchcoat. ( detta hände när jag jobbade på zara )

Jag ser frågande på honom och undrar varför då.
Han säger:
- Det skulle stå fallrisk på den. Han ler
Jag rynkar pannan.
- För den mannen som inte faller för dig, han är helt kocko!

Det hör till saken att han var om jag ska kategorisera honom genom att benämna honom som: Knäpp! (Jag vet att det är politiskt inkorrekt att säga så...)

Ge mig en storstad, sol, bränna och snygging och jag tar på mig den här. Lätt!

Ge mig en storstad, sol, bränna och snygging och jag tar på mig den här. Lätt!


Vårskolängtan

Vårskolängtan


Skulle dessa skor vara skönare skulle de vara värda sitt pris. De är såå obekväma men såå perfekta. Till och med expediten påpekar att de inte är komfortabla. Då är det inte så bra. Men vill man vara fin...

Nu är det vår (typ)

Nu är det vår (typ)


På bilden ser ni vintergäck.

Idag var den första dagen jag inte behövde använda lysen på morgonen när jag cyklade till skolan. Jippey!

Bekymmer

Bekymmer



När man går på ikea kommer man alltid upp i en summa man inte räknat med och då menar jag högre än budgeterat. Det kan ju tänkas vara tvärtom då det är så förbaskat billigt men det är väl just därför, man kommer ut med en tyngre varukorg än man tänkt sig.

Detta ligger på mattan framför tv:n:
2 ramar med 2 dösöta affischer på franska desserter

Detta står färdigmonterat:
En golvlampa med energisnål lampa

Det här ligger kvar i påsen:
Plastboxar för matrester (jag avskyra att slänga mat, det borde vara olagligt)
2 vita handdukar för potentiella gäster
Dyraste kastrullen ikea hade då jag tycker att jag kan kosta på mig det då jag hänger mer i köket än i baren
Rosa isform

I fönstret med en blomma i sig:
Vit kruka (den som vinden tog)

I frysen:
1 kg köttbullar

Och det här ligger i skafferiet:
6 delicatobollar
En påse lantchips
En påse brunsås

Vaknar man på fel sida ofta kan man ju investera i en sådan här!

Vaknar man på fel sida ofta kan man ju investera i en sådan här!


Ge mig en i varje färg

Ge mig en i varje färg



Varför ska det vara så svårt att välja? Varje färg symboliserar ju ett humör, en känsla, en stil. Jag har så svårt att välja, så många gånger går jag från affären med två av samma slag i olika färguppsättning.

Shoppinglista

Shopping är inplanerat



16.30 går bussen från Domkyrkan till IKEA. Detta är ett måste:
-Kastrull stor nog för mycket spagetti
-Isformar
-Vitlökspress om de har en bra ( det finns så många usla konstiga varianter )
-Byta min mörklila mjukisdress
-Köpa lite gott efter kassorna i deras mat-shop typ lantchips och twix

Sen kommer jag inte gå därifrån utan massa annat fint! ( typ ljus...en singeltjejs måste )

Det enda jag kunde tänkta på i morse var Caesar

Det enda jag tänkte på i morse var Caesar



Jag klarade att gå upp i morse. (Somnade vid tre pga av kaffet i går kväll. Gick upp när klockan tjöt kl sex. Drack kaffe och te framför nyhetsmorgon i 45 min i lugn och ro. Tog inte på mascara eftersom jag var så trött att ögonen sved.
Jag hade ett enormt saltsug när jag vaknade, längtade efter min planerade måltid: Hemmagjord Caesarsallad.
Nu är den uppäten.

Sömntuta

Sömntuta



Det kommer vara mycket svårt att gå upp i morgon. Tyvärr. Jag skulle så gärna göra allt för att vara en liten näktergal på morgonen, men icke. Det går inte, har så svårt. Min älskade Jazzy trodde jag var en sådan som hoppar upp ur sängen två minuter innan klockan ringer men jag är tyvärr en sådan som snoozar i två timmar i värsta fall. Hon fick erfara en butter uggla med kaffe-abstinens som vägrar prata och bara säger ja och nej. Verkligen inget annat utöver det. Det existerar inte. Helst nickar jag. Och för guds skull försök inte med ett god morgon. Då ryter jag eller kokar över i värsta fall.

De perfekta lyxmockasinerna ever!

De perfekta lyxmockasinerna ever!



Tänk att få tassa omkring i de här när det är kallt på golvet.

Grönt är verkligen skönt

Grönt är verkligen skönt



Den här färgen är så snygg! Såg den som kort pennkjol i något moderepotage, dröm just nu.. Det är verkligen roligare med färg!

Mot redaktionen

Mot redaktionen



Ska snart bege mig till redaktionen med kommande Lundtan. Är verkligen lätt att jobba ideellt när man har så trevliga medarbetare!

Med en smak av gröna marmeladkulor

Ecologica Santa Florentina Torrontés Chardonnay (nr 6231)
Land Argentina
Distrikt La Rioja
Alkoholhalt 13,0 %
Ljusgul färg.
Doft:Druvig, lätt aromatisk doft med inslag av päron och gröna marmeladkulor.
Smak: Torr, druvig, lätt aromatisk smak med inslag av gröna marmeladkulor, päron och citrus. Rättvisemärkt.

Användning Serveras vid cirka 8°C till heta rätter av fisk, eller som sällskapsvin.

59 kronor och alldeles för lättdrucket. Därav mina ögon på glasögonbilden...

These are Chanel

These are Chanel



Hjälp mig! Är dessa de rätta?

Middagsbild, nu blev jag hungrig igen..

Middagsbild, nu blev jag hungrig igen..



Köttfärssåsen som blivit över serverar jag med ris och bönor samt majs på måndag. Det är smaskens!

Måste ha ny hårfärg

Måste ha ny hårfärg


Belysningstrubbel

Belysningstrubbel



På måndag bär det av till IKEA. Då ska jag handla belysning. Dock inget utav de vackra på bilden.

Snyggt 2

Snyggt 2


Snyggt 1

Snyggt 1


Dagens vuxenpoäng

Dagens vuxenpoäng



Jag har tvättat för första gången i mitt liv. Vi får se resultatet om 30 minuter...

RSS 2.0