Toapapper och en god bok

Det förstnämnda är väl inte det roligaste att köpa (12,50 för 6 rullar), boken var desto roligare. Den utspelar sig på Fårö under Bergmanveckan som faktiskt började idag. Mord och läskigheter. Jag kommer inte kunna sova. Tur att jag åker till Visby och möter upp min framtida nattgäst i morgon.

Jag älskar grönt


Mera vin?

I söndags hade vi vinprovning. En god sådan skulle man kunna tro. Ja där fanns det näst finaste av champagne, rött, vitt och rosé. Perfekt tänkte jag. Äntligen ska jag hitta just min favorit. Närmare 30 stycken sorter provade jag. Den dyra champagnen råkade jag svälja av bara farten, det röda vinet doftade jag på i en evighet, rosén spottade jag ut och det vita vinet gjorde jag mitt bästa för att tycka om. Men när de efterlängtade dessertvinerna kom fram då hände det grejer. Jag tog mig den berusade friheten att göra en fnittrig refill. Muscaten var gudomlig. Allt annat vin hittils, det är inget för mig.

Om en vecka

På onsdag om en vecka kommer Tobey! Då ska vi hänga i Visby. Sen ska vi äta jordgubbar, cykla, åka till Fårö, klappa och äta lamm, äta god mat, äta våfflor, bada och pussas. Vi ska alltså äta mesta delen av tiden. Tänk om vi äter upp varandra?

Now or never

Det är konstigt, men fullt normalt, att jag mår bättre när jag jobbar och har ledigheten att längta till än när jag väl har ledigt och vet att det snart är dags att jobba. Vad hände med att leva i nuet?

Relativ lycka

"Ju lyckligare människor kan bli, desto olyckligare blir de."

Ensam är stark?

Jag är egentligen inte ensam. Tvärtom. Men jag saknar allt som inte finns i Fårösund. Till exempel Stockholm och Lund. Näsby Allé och Sparta. Carin och Maria. Mamma och Pappa. Meja och Tobias. Vänner och bekanta. Morgontidning och kvällsnyheter (som om jag läser och kollar ofta?). Men det handlar liksom inte om det. Jag saknar att veta att det finns. Att kunna välja om jag vill. Nu har jag min dator och iphone. Böcker och anteckningsblock. Drömmar och en massa längtan.

http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/sommarvardarna-2010-hela-listan-1.1118767
Varför får inte Annika en specifikation som alla andra hederliga?

Krasch boom bang

Min skrivbordsstol gick itu. Jag föll pladask.
Idag är jag lika sjuk som jag varit sen i lördags. Fast nu hostar jag upp stora snorlobbor. Matskedsstora gulgrå saker. Det är najs.

RSS 2.0