15 min kvar



Dags för dejt. Har precis målat naglarna och sprungit in i ett moln av parfym. Hur ska det här sluta? Jag ska dricka öl med killen!


Rabattskatt


Jag älskar att Ica har koll på mig och mina köpvanor! Förra gången fick jag rabatt på blodpudding och lingonsylt. Den här gången är det knäckebröd, turkisk yoghurt och bacon. Det känns konstigt nog som att dessa varor är verkligen JAG! Man hittar dem alltid i min kyl!


Alternativ



Jag skulle alltså kunna plugga i den här miljön och hitta en surfare...



Eller bara gosa med koalorna på andra sidan jordklotet!

Det här är Boston

Jag har fått en snilleblixt. Jag ska studera utomlands! Boston finns med på önskelistan. Att studera på något annat språk än engelska skulle vara att ta i. Alldeles för mycket. Alltså skulle Australien också fungera men även Malibu. Ahhh! Tänk att kunna kombinera sina ekonomistudier med "kulturstudier" och miljöombyte. Här ska sökas!

Mandy

Så här skriver hon: Helt seriöst. Dom här bilderna. är. inte. roliga! Just den här är en sjuklig kombo av medveten/ fullständigt omedveten pose i ett desperat försök att se farlig/oskuldsfull/ sätt på mig bakifrån ut framför ett ställe som symboliserar skånis. Långsökt, obegripligt och FRUKTANSVÄRT FOCK. Vad värre är att du lägger upp dem. Det räckte väl att mamma ringde m gråten i halsen o frågade om jag var full och av allt tänkbart kunde tatuera in just det????!

Good fuck

Det är jag det, nu och kanske hela mitt liv. Inte nog med att dejten jag ska gå på redan är pinsam nu får jag reda på hans efternamn och vet redan med all säkerhet att det här inte kan eller får gå vägen. Hans namn är Guth i efternamn och mitt är Fock. Vid giftermål blir det alltså Guth Fock / Good Fuck om man så vill. Det var inte jag som uptäckte det. Det var Albin när vi facebookchattade. Jag har aldrig skrattat så högt framför datorn tidigare så länge. Jo, när Mandy skriver sina långa kommentarer på foton som inte är helt ok enligt henne och som jag lagt upp bara för att retas.

Mingelkväll

I stället för att plugga idag har jag legat och gnytt i sängen tills ett för jag har haft så fruktansvärt ont. Ätit två leverpastejsmackor med en hård tomat på (längtar efter den grönsakssäsongen). Druckit en kopp te. Kolla Bachelorkvinnor på trean eller femman. Varit på möte. Minglat med nya studenter och rekomenderat Lundtan. Jag hoppas verkligen mina prioriteringar är rätt och att det kommer löna sig någon gång i framtiden. Jag älskar att prata och knyta nya kontakter. Fempoängskursen i morgon är borta från planeringen. Jag kommer ligga och läsa svenskan i stället. Inte bra. Jag önskar jag åtminstone kunde vara som Jenny (och många andra) och råplugga i en vecka, kunna det på tentan, för att sedan glömma bort det. Men jag behöver en tid då allt får sjunka in och mogna för att sedan uppleva AHA.

Grått, rött och gult

Det regnar ute, jag är definitivt inte med barn och som konsekvens av detta har jag spytt.

Seg grå råtta

Jag är trött och har ont i kroppen. Jag är fattig och jag förstår inte det jag ska ha tenta i på fredag. Jag har slitet hår med en ful utväxt. Jag har två tuber med skär kaviar i kylen men inga färska grönsaker. Makaroner och ketchup äts ganska ofta. Och pringles. Behöver jag säga att jag vaknar upp dagen efter med ett flertal bultande vita finnar? Ja jag känner mig äcklig och tråkig. Inspirationslös. Tom. Men på något märkligt sätt är jag ändå lycklig och glad.

Äntligen!

Klockan ringde halv nio och jag slår som vanligt på tv:n för att vakna till nyheterna, eller somna som som jag brukar göra efter nyhetsankaret sagt godmorgon. Idag satte jag mig upp, gnuggade mig i ögonen och kände efter eventuella vaxproppar. Jag hade hört rätt. Victoria ska förlova sig. Om till och med svt (och Svensk Damtidning) väljer att nämna nyheten känns det helt ok att tro på.

Association

Med sommarblommor kommer kvällsdopp och klippdyk. Den här bikinin vill jag ha. Behöver jag säga att det är den är ultimata?

Lupiner och pioner

Mitt nya skrivbordsunderlägg kommer från Designers Guild.

Date/ dejt sökes

Jag har alltså varit med i ett program som heter Ensam student söker. Så ensam känner jag mig inte, mer tillgänglig skulle jag säga. Jag ska alltså gå på date inom en vecka för att sedan raportera direkt i radio. Tips?! Jag vill inte gå och dricka vin över tända ljus, hellre bowling, men det säger alla är så töntigt. Vin är väl för 17 töntigare och alldeles för intetsägande. Jag vill ha någon som vill ha kul i livet! Här är jag: http://ensamstudentsoker.blogg.se/2009/february/veckans-singel-johanna.html Ja, det är fruktansvärt!

Olösliga kroppsliga problem

Jag känner mig inte riktigt bra. Jag har en tryckande smärta över bröstet, framför allt drar det i hjärtat. Jag vill ut och springa av mig, men jag är för feg för att göra det själv. Ena sekunden vill jag dansa andra vill jag spy. Mitt tillstånd kallas nervös. Klockan fyra är det dags för mig att åter igen göra bort mig/ stå i centrum/ synas/ göra mig märkvärdig. Jag ska vara med i radio. Eller jag ska inte sitta i studion, utan två andra ska prata om mig. Jag ska vara med i studentradion i programmet "Ensam student söker". Jag har skrivit min egen profil som ska läsas upp med Spice Girls (Who do you think you are) i bakgrunden. Bara det är ju fruktansvärt! Det är säkert ingen som lyssnar, men ändå. Om en vecka ska jag i direktsändning berätta hur jag tyckte dejten, jag måste gå på, var, om det nu är någon som efter min pretto-profil, ringer in och visar intresse. Inte nog med att jag ska vara med i radio, jag är ju minst lika nervös för min presentation i arkitetktur som ska göras en timma efter radioprogrammet slutat. Självklart njuter jag av att stå framför människor men det är lite tärande att se deras miner när min mundiarée aldrig vill försvinna.

Powerdag

Jag har en massa energi. Har rört på mig alldeles för mycket idag. 80 minuters snabb promenad på eftermiddagen och ett svettigt gympapass efter säkert 1000 makaroner vi sju. Sen Beck med fööör mycket mjölkchoklad, te, äpple, morot och chips. Vad håller jag på med? Jag kan äta hur mycket som helst. Mina smaklökar blir aldrig tillräckligt tillfredsställda.

Vårtecken

Jag älskar att handla. Det första jag ska investera i när jag har kapital är tulpaner. Det är en lyx, färska snittblommor. En lyx man inte ska känna är onödig eftersom man blir glad av det. Allt man blir lycklig av ska man forsätta med. Jag minns en fredag för tre år sedan när jag sprang ärenden på stan nyklippt och slingad, klädd i min nya knallröda vårjacka med nästan självlysande gula påskliljor. (En bukett blommor ser jag som en accessoar likvärdig en scarf). Det är en grej jag älskar också. Ärenden. Jag älskar listor! Det är därför jag aldrig kan slänga dem för jag prickar aldrig av dem helt. Det är alltid någon liten punkt jag stryker och skriver ner på nästa lista. ( Ja, jag har en stor cerise listbok.)Punkten som förföljer mig just nu är att läsa ett kapitel finansiell ekonomi. Därför ska jag ta den feta tjuren vid hornen och vrida om.

Tillbaka

Jag glömde poängtera det igår. Jag är allså tillbaka efter fem månader. Mycket har hänt. Här är några händelser, fantastiska som fruktansvärda. Jag har varit redaktionschef för ekonomernas kårtidning i Lund. Gått på min första riktiga bal där jag fick en orden för mitt kårengagemang. Jag har varit med om ett riktigt jordskalv. Vaknade av att sängen hoppade och fönstrena skälvde. (Mandy trodde det var Gud.) Min bästa kompis bästa pappa gick bort. Jag gjorde en intervju med min stora idol Renée Voltaire. Har haft en underbar höst och nu väntar en lika fabulös vår!

Billig

Gårkvällens alkoholintag: Fördrink, en flaska öl, några små glas rödvin, 3 snapsar. Kanske fyra. Eller fem. I allafall stod jag aldrig i baren och hängde utan flög omkring mellan dansgolvet och toaletten. Jag hann inte använda den enda drinkbiljett jag fått i present! När det var som bäst tändes lamporna och vi var tvungna att gå hem. Jag håller med Stefan Einhorn i sin snällbok; varför ska man gå när det är som roligast? Som konsekvens av gårkvällen vaknade jag upp full efter lunch. Full av skratt. Full av förtvivlan. Full av lycka. Svin och underbara tillfällen sätter sina spår.

RSS 2.0