Fisk en onsdag

Denna ställning får bli dagens. Efter yogapasset var jag fylld av energi. Är fortfarande på gott humör trots uppstigning vid sju.
I början av passet hade jag så svårt att fokusera på yogan endast. Som vanligt tänker jag på middag, plugg och nästa träningsoutfit. Som tur är blir ställningarna jobbigare efter några minuter och då är det enda jag kan tänka på hur jävla bra jag är och att jag ska klara av det hela vägen ut. Jag klarade det. Så klart. Jag känner att den här sporten verkligen är min grej. Jag skulle kunna bli bäst. Min kropp är som gjord för att vändas upp och ner.
Till middag; smörstekt fisk med rotfrukter.

Så snyggt!

Kavajen, kjolen och skorna. Vill ha.

Reamat

Igår var jag och tränade. Jag blir på så gott humör av det. Snart är jag tillbaka till beroendekänslan.
Jag hade bestämt mig för omelett till middag, jag var för en gångs skull inte så hungrig. Gick ner till ica och fick syn på alla erbjudanden. Det blev pommes, fläskkotlett och bbqsås. Allt till extrapris. Blev ändå inte billigt, såklart. Men jag blev så sugen, och för en gångs skull var det så skönt att bara "släppa loss" och äta exakt det jag kände för. Eller det ica kände för.

Mot Linköping

Jag saknar sommaren. Jag hann inte med fastlandssommaren. Sörmlandsommaren. Bada i sjöar med havsmonster och sjögräs. Fiska abborre. Paddla kanot. Äta kronärtskocka och rödbetor. Plocka sommarsvamp och näckrosor. Handla på loppis. Snart där igen.
Nu ska jag måla naglarna mörkröda och ta tåget till Linköping.

En fantastisk ställning

"Den ersätter vilken uppiggande dryck som helst. När kroppen vänds upp och ned i en rätt vinkel mot huvudet, sträcks nacken samt den övre delen av ryggraden och, ännu viktigare, genom att hakan trycks in mot halsens nedre del, stimuleras sköldkörteln och bisköldkörteln. Ställningen främjar djup bukandning, eftersom den begränsar användningen av den övre delen av lungorna. Försök att slappna av i ställningen."

 

Yogan var fantastisk. Jag älskar att stå på axlarna.

 

 


Jag vill ha en trädgård

Jag cyklade förbi ett hus i professorstaden där en skylt lockade till ett besök. Där såldes vintage, blommor, pumpor och handgjorda betongföremål. Det vill jag börja pyssla med.
En pelargon skulle jag även vilja ha. I en terracottakruka. Den skulle jag vila ögonen på när jag dricker mitt morgonkaffe i solen på altantrappan.
Nu ska jag på yoga!

Jag kunde inte låta bli

Trots en massa fulla teförpackningar kunde jag inte motstå extrapriset på äppelteet.

Dalia i plural


Regn och te

Det regnar. Vallokalerna stänger åtta. Jag ska gå när det har slutat regna och jag har druckit upp mitt te. Jag dricker flera koppar om dagen så jag har en bra anledning att få köpa nytt. Just nu grönt mangote.
I veckan hoppas jag få anledning att gå till butiken och välja prince Vladimir.

Välja rätt

Jag gör valkompassentestet. Det är så svårt. Jag håller med alla sidor. Jag vill verkligen inte att samhällets klyftor ska öka. Jag vill verkligen inte att alla ska ha råd med en likadan Louis Vuitton väska som jag. Jag vill verkligen inte att tonfisken ska försvinna. Jag vill verkligen inte avbeställa den goda firren på min sushi. Jag vill verkligen inte att bara majoriteten män ska sitta i bolagstyrelserna. Jag vill verkligen inte bli anställd för att jag är kvinna utan för den jag är.
Jag kan fortsätta.
Nu ska jag förtidsrösta. Är klar. Nu svider det i ögonen så hårt koncentrerad var jag och så mycket googlade jag begrepp och nya ord. Snart 25 var det ja...

Jag har råd

Varför är det så svårt att följa råd. I alla fall sina egna. Jag vet vad som är bäst och hur jag egentligen borde tänka men jag har så svårt att följa råden. Känslorna bara kommer. Jag kan inte styra känslorna. Hjärtat gör ont, jag gråter lite och så känns det lite bättre. Varför är tårar och smärta så skönt? I alla fall ibland. När de behövs.
Då är de välkomna.

Balkongdröm

Jag vill även ha hennes balkong.

Konstdröm

Jag vill ha Carolina Gynnings konst. Den är perfekt och min smak!

Två restauranger på två dagar

Jag har haft mina bästa restaurangupplevelser någonsin. I förrgår var jag på dejt med Tobias. Han hade valt ut ett jamaicanskt ställe med neonlampor. Där gör vi en springnota. Usel service, ingen mat, tillsägelser och väntan bidrog till denna icke olagliga handling. Vi fick två förrätter, ett glas rött och en öl gratis. Vi gick och tog en kebab i stället. Tobey var jättebesviken, men jag har aldrig haft det roligare eller gjort något busigare. Det är sånt här man minns!
Igår var det dags igen. Ta tåget in till stan och be dem klippa remsan. Jenny hade Parisabstinens som var tvungen att lindras. Vi åt lunch på Saturnus och tog sen en sväng på stan. Eller en sväng runt Stureplan blev det. Vi var på jakt efter en frisör som hade tid för två. På direkten. Vi fann vårt ställe. I tunnelbanan. Jag kom ut luggad och toppad och Jenny med blött lockigt hår. Båda, till slut, mycket nöjda. För att dämpa min luggångest gick jag in på Zara och köpte byxor och kofta. Nagellack i höstrött. Body lotion och matchande duschcreme. Sen begav det sig till Vasastan. Förortsbarn som vi är (dålig ursäkt) så fick vi aha-upplevelser när vi rörde oss från en stadsdel till en annan. Som med allt jag och Jenny gör är det smått chockerande att vi snart är 25 år. Eller bara charmigt...
Vi kom till Wasahof och allt var perfekt! Vi fick plats i baren, reducerat pris på moulesen, för många ostron samt en inblick i hur styrelsemötena går till för Blondinbella AB.
Två fantastiska kvällar. Snart till underbara Lund.

Feng Shui

Jag älskar Karen Kingstons bok. Nu har det gått så lång tid att jag slänger mer för varje dag som går. Det värsta är att man glömmer det man slängt. Eller ännu värre att man saknar just det man valde att slänga.
Det vill säga; man har så mycket att man inte märker om något försvinner eller oturen att det dyker upp en situation som gör att man behöver den där vita kjolen som legat på vinden i så många år sen studenten som man valt att äntligen slänga, vilket resulterar i att man är tvungen att punga ut några hundra på en ny. Det här är varför jag inte kan slänga min svarta linnekjol från år 2004. Jag kan komma att behöva den. Om jag ska servera. Nästa sommar.

Vatten och rosé

Igår var det personalfest. Självklart ville jag inte gå. Men jag tog på mig min gröna paljettklänning och rosa rosettskor och satte mig på tåget in mot stan ändå.
Mitt mål var att mingla och tänka på mina kontakter. Jag hittade en. En bra en till och med.
Efter att ha varit i Lund i några år hade jag inget som helst behov av ännu en fylla. Däremot har jag inget emot flärd och lyx så jag åt en fantastisk måltid och tackade inte nej när jag fick ett champagneglas i handen. När det var tomt hällde jag på vatten och rosé. Med ett glas i sin hand slipper man kommentarer och synpunkter. Utan de fortsätter jag även vara på mitt goda humör.

Kaffe och Cleo

 

Det är bra! Om en timme är det kör och dags att sjunga.


Work in or out

 

Jag har tränat. Gympa. Med stång. En åtta kilo tung stång. Det var inte lika lätt som i våras. Passet började fenomenalt med Shakira och löpning men sen kom stången och Darin. Jag var nära att kräkas. Jag var för andra gången i mitt liv tvungen att ta bort stången under sit upsen. Annars hade jag kollapsat. Var min energi slut efter morgonpromenaden en timme tidigare? Eller min hastiga mastodontfrukost jag tryckte i mig lite för sent. Endorfinerna ersattes av tankar om livet och en insikt värd att skriva ned. Från och med nu ska jag njuta ännu mer än vad jag redan gör. Jag har redan börjat med att laga nya recept varje måltid. Till lunch blev det pasta med tonfiskgräddsås kryddat med syrligt äpple, curry och lök.

 

Nu ska jag duscha sen ska jag läsa. Jag skulle så gärna vilja sätta mig på ett bibliotek med den boken jag läser men det skulle bli lite pinsamt. Jag kallar det för att plugga men jag vet inte vad alla andra tycker. Boken heter Män är från mars kvinnor är från Venus.


Listig

Jag bockar av och bockar av. Mina listor kortas ned. Det är lite tråkigt. Jag älskar mina listor! Jag gillar såklart också att spara dem. De är ju som en nyckelordsdagbok. De visar ett ögonblicks ärenden och önskningar. (Eller tankar som stressar en.)
Jag har ett antal listböcker. Vissa speciellt inhandlade för att vara just en bok med en massa listor i och andra som förvandlats till det. Exempelvis föreläsningsanteckningsblock, block att ha i väskan och alla andra block.
Alldeles nyss släpades den här listpunkten hem. En soffa! Min sista termin och jag bestämmer mig äntligen. Jag tar ett beslut! Det är stort. Jag prutade. Bara det är en punkt på listan. Mera skinn på näsan alltså.

Affirmationer

Dessa hänger bredvid min spegel. De ska fungera.

Val

Jag avskyr att behöva välja mellan saker och ting. Datorer, färg på tröjan, fullkorn eller ej. Idag har jag dock hittat en smak jag älskar och slipper därför välja mer i framtiden. Jag har hittat mitt kaffe. Gevalia. Det är bara helt perfekt. Jag har testat Arvid Nordquist och Löfbergs lila samt nespresso. Inget är gott. Det här är ljuvligt!
Längtar till i morgon bitti när det är dags igen.

Svårt

Jag är i Lund. Packar upp, gör fint och städar! Nu är det så mycket kläder att jag nästan volmiterar. Jag vet att jag bara använder vissa plagg men det är så svårt att göra sig av med saker. Framförallt sina egna... In med nytt ut med det gamla. Jag trycker tills det tar stopp. Sen stänger jag fort som attan. Ibland (läs ofta) önskar jag att saker gick sönder snabbare så man fick en anledning att köpa nytt och fräscht. Jag går ju omkring i samma skor och kläder som för fem år sedan. Jag har förändrats mycket mer än mina kläder har. Jag får titta på lite inspirerande bilder och göra ett ryck. Hittills har jag slängt mina röda favoritballerinas, ett linne och ett lakan. Den blå ögonskuggan kunde jag inte kasta. I stället provade jag den på egna ögat, dansade lite framför spegeln och blev hungrig. Ut i köket med nya människor in i rummet med utsmetad ögonskugga. Bra där.

RSS 2.0