Nu är det klippt och skuret

Där är jag! Till höger. Medlandes i framtiden. Viktig ska jag vara. Med en massa skinn på näsan. För om man ska kunna bli något måste man ha bra självkänsla. Man ska förstå att man är värdefull utan att känna att man behöver PRESTERA. Jag trodde jag hade bra sådan, men nej, självkänsla är helt enkelt som ens kondition. Man måste jobba på den hela tiden, man kan inte bara släppa den när man tror att den är bra och hoppas att den ska stanna kvar. Man måste träna varje dag. Integritet är något som mina båda systrar har. Varför har inte jag det? I allafall. Hon till höger har page. Det har jag med nu. Jag klippte mig igår. Blir alltid lika nöjd när jag går från elevskolor. De lyssnar länge, de är försiktiga och det kostar under hundralappen. Värdet av mig själv ska jag jobba på, dock har jag vid det här laget förstått hur mycket min tumme betyder för mig. I lördags på Melanders när jag hade som mest adrenalin i kroppen (arg, morgontrött och stressad) stod jag och putsade ett glas, fort och hårt, det krossas i min hand och blodet forsar från min tumme. Nu ska jag gå och posta ett brev till SF och handla mjölk med Meja. SF-brevet är ännu en reklamation angående SATC-filmen. Jag ska få tre nya biljetter. I konsumentbranschen har jag mycket skinn på näsan. Så mycket att det nästan trillar av.

Jobbtrubbel

Jag gick till jobbet med lätt huvudvärk. Det blev värre och värre. Jag gick in i en dimma. Välte disk, som luktade fisk. Klämde tån, och fick ta hån. Mycket gick fel bakom kulisserna men på scen var jag förhoppningsvis galant och fick höra att alla borde vara som jag av en spanjorska. I morgon blir det heldag med girlsen. Denise och Anna. Wunderbar! Alla är för första gången lediga samtidigt!

Gillar du att skratta?

Den frågan fick jag idag av ett tyskt par jag serverade. Jag blev så ställd av frågan. Jag har ju fått liknande frågor tidigare, som "Vad skrattar du åt?" när jag log och tog emot pengarna. Jag har förstått att folk irriterar sig på mig av andra anledningar, men att man ler och är vänlig, man blir förvånad. Jag skulle gärna gå runt och sura, det är faktiskt så jag ibland egentligen känner inombords, men jag har betsämt mig för att lura kroppen. Dra lite extra på smilbanden för ett lite längre potentiellt liv. Tyvärr tror jag det blir plus minus noll i slutändan av jobbet pga all passiv rökning och snabbt bultande hjärta jag får utstå dagligen...

Mamma är lik sin mamma, är lik sin mamma.

Var på konfirmation igår. Jag, pappa och min gudmor. Det var inte första gången jag saknade mina systrar men det kändes väldigt tomt och ensamt att vara äldst av alla barnen. Bara en massa småttingar som var ledsna för de precis vaknat. Det hade varit roligare att ha Carin suckandes, småsnackande, ätandes nötter bredvid. Eller för all del Maria som skulle tagit tagi kjolen och sparkat av sig klackarna och lirat fotboll med småpojkarna. Jag klarar mig socialt bra, men åldern spelar roll i längden. Efter att ha konverserat i fyra timmar var jag helt slut. En man jag hälsade på, ni vet en sådan man inte känner igen alls, men som precis vet vem man är och har sett en när man var liten, utbrast det första han gjorde innan jag hunnit presenterat mig; Du är så lik din mamma! Efter 22 år har jag börjat inse att jag inte kan göra så mycket åt saken längre. Det är bara att inse fakta. "Gör om gör rätt" fungerar inte i alla lägen.

Lediga dagar = Lata dagar

Jag har varit ledig sen torsdags. Dagarna ser ut som så att jag går upp runt nio. Gör mitt bryggkaffe. Dricker några klunkar för att vakna. Går ut i morgonrock med håret framför ansiktet, så ingen ska känna igen mig, med koppen i handen och hämtar tidningen. Sätter mig på altanen och bläddrar igenom alla delar utom sporten, kan hända att jag läser några ingresser. Gör en stor kopp te och läser några kapitel ur Stella och Sebastian. Tillbaka i köket för en tallrik fil med müsli. Äter samtidigt som jag läser några artiklar "på riktigt". Även fast inget intresserar mig så lurar jag hjärnan, som idag, att fängelseundervisningen intresserar mig och gör allt för att inte irritera mig på det jag läser. Egentligen borde jag vänta med nyheterna då jag stör mig på det mesta. Klockan ett är det dags för Sommar i P1, idag med Nilsonne, som pratade om hjärnan bland annat. Jag avundas min kompis Caroline som har henne till "svärmor". Vilka middagsdiskussioner! Härlig intellektuell stimulans. Efter halva programmet görs det lunch. Är fast i pasta med pesto-träsket. Gjorde min egna pesto igår. Häller på hela pinjenötter samt soltorkade tomater. Dricker citronvatten och skyfflar in tomatsallad med alldeles för mycket mozzarella och balsamicocreme till. Efter sommar är det tillbaka till böckerna igen.

Torsdagsnöjen

Halv nio väcktes jag av en hejdå kram från Carin. Hon sitter just nu på planet på väg till Florida. Hon kom alltså hem igår från Spanien... Läser fortfarande i Denise Rudbergs nya då jag bara jobbat och sovit de senaste dagarna. Satt i morgonsolen och plöjde med en kopp bryggt kaffe. Lyxar till det på ledigheten då frystorkat är standarden vid sena, irriterade morgnar som kräver snabba koppar. Efter en tallrik fil blev det en timmas promenad=5000 steg, med Meja som fick bada och fånga kottar. Brunchmat till lunch, alla medel är tillåtna för att få en lillasyster på gott humör. Jag lyckas inte. Dock fick jag beröm för mina kladdmuffins. Det var det helt klart värt. Nu hoppas jag på att det blir en biltur till Coop med mamma. Jag tror nämligen att jag gjort henne på dåligt humör. Hur lyckas jag?

Påfrestande

Jag rymde hemifrån idag. Blev lite för mycket med två lediga dagar hemma i allén så jag flydde fältet. Till Täby Centrum. Tog med mig pengar. Inte alla jag hade som tur var, för jag känner mig själv. Väl. Nu blev det fem böcker. Den som lockar mest är Denise Rudbergs nya!! Jag var tvungen, även fast den var inbunden dvs dyrare än pocket som jag hade tänkt vänta till. Ett linne, orange armband som påminner lite om en blandning mellan Hermés och Fendi. Orhängen, bodyscrub, duschvantar, Mateustallrik till mammas samling (förlåtpresent), halsband mm. Ja. Jag kom hem gladare. Lagade fiin middag. Blir extra gott när man äter på fina fat och serverar snyggt. Prova! Kvällspromenix med mamma och Meja vid vattnet. Ja, jag blev idragen av vilddjuret. Nu! Dusch som är jag trött på. Tar en massa tid att duscha och tvätta håret jämt. Sen läsning!

Bekräftat

Jag har sagt det i åratal. Det tål att repeteras. Orange och rosa är ljuvligt. Till och med Ebba v S håller med.

RSS 2.0